Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Vámpírok

2020. szeptember 22. - BBerni86

f5_59.jpg5: Interjú a vámpírral – leginkább azért, mert senki nem hitte, hogy Tom Cruise hiteles Lestat lesz, de összehozta. Adott egy nemes, aki szerelme halála után eléggé kiakad. Ekkor talál rá Lestat, és vámpírt csinál belőle. Elindul egy évszázadokig tartó út, melyben a túlélés mellett egymást is ki kell bírniuk. Csak épp Louis túl gyengéd a hedonista Lestat szerint.f4_68.jpg

4: Dracula (BBC) – a klasszikus egészen új köntöst kapott. Az alapok ismerősek, kosztümös környezetben és Harkerrel, de itt van egy Van Helsing nővér, aki meg akarja állítani a vámpírt. Majdnem működik is a terve, csak az emberi ostobasággal nem számol. Így az összecsapás eltolódik napjainkba, és f3_76.jpgkikacsintunk a tudomány felé is a vért tanulmányozó csapattal, akik nem sejtik, hogy Dracula nem jó kísérleti nyúl.

3: Underworld – kicsit mindenkinek hazahúz a szíve, az első rész ugyanis jórészt Pesten forgott. A történet szerint a vámpírok és a vérfarkasok ősi harcban állnak. A farkasok valamire készülnek, de senki nem akarja komolyan venni a vadász Selene aggályait. Pedig rábukkan a fiatal orvosra, akit a farkasok nagyon akarnak, mert a vérének van egy olyan f2_78.jpgképessége, mely a két faj közti szakadékot át tudja hidalni.

2: Daybrakers – újra a tudomány kap szerepet a listán. A hősünk ugyanis egy olyan vámpír, aki egyben tudós is. A vért tanulmányozza. A vámpír f1_74.jpgsok, az ember kevés, meg kell oldani az élelmezést! Lehetőleg emberbarát módon. Ám mire Edward észbe kap, már egy olyan játszma részese lett, ahol a vámpírizmus ellenszere a tét.

1: Castlevania – játék az alapja, de ennek ellenére egész korrekt történetet szőttek hozzá. Adott egy szörnyvadász család utolsó sarja, aki végzi a dolgát, de eléggé cinikossá tette, hogy a családját emberek irtották ki, és ő is több lenézést kap, mint hálát. Adott egy lány, aki felesküdött a jó védelmére, és varázserővel bír. Meg adott Dracula, később más vámpírok, akik az emberiség uralmára vagy kiirtására törnek. Nagy harcok, mindenféle manipuláció, a sok jó mellékszereplőről nem is beszélve.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3516209894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása