Minden napra egy film

Minden napra egy film

Fekete Démon

2024. október 18. - BBerni86

Az egyik bűnös élvezetemet a cápás filmek jelentik. Sajnálatos, hogy ebbe nem férnek bele a kifejezetten trash vagy buta darabok. Akkor több örömöm lenne benne, így viszont marad a sok morgás. A Fekete Démon is a rossz oldalra került, sajnos.

Már azzal kezdve, hogy a film szereplői nem tudnak abban megegyezni, hogy egy valódi cápa feni rá a fogukat, vagy ez megalodon, esetleg egy ősi mexikói isten, akinek nagyon nem tetszik, ahogy az olajfúró torony és annak gazdái tönkreteszik a partvidéket és a vizek ökoszisztémáját. Egyik megoldási ötlet rosszabb, mint a másik és 000feketedemon.jpgannyira gagyivá teszi a filmet, hogy arra nehezen találok szavakat.

A szavam csak akkor állt el jobban, amikor nem csak hallgattam, de nézni is elkezdtem a filmet. Megláttam, hogy néz ki a cápa. Hát, mit ne mondjak, nem a legjobb CGI, amit valaha láttam. Sőt. Komolyan vissza tudtam volna sírni a gumicápát a klasszikus cápából, pedig azon is nagyon látszott, hogy mennyire mű az egész. Gáz, hogy ez a fekete lény még annál is bénább külalakot kapott. Természetesen nem vártam, hogy versenyre kelnek a Jurassic World által mutatott ősi lényhez, de Statham és Meg is kilométereket vernek erre. Annyira... ronda, mű és gagyi, hogy elég hamar vissza is tértem a pakoláshoz és íráshoz a laptopon, ezt meg háttérben hagytam csak menni.

A történet is borzalmas, ha már belemegyünk, mi minden nem tetszett benne. A mérnök Paul utazik le Mexikóba, hogy egy tornyot ellenőrizzen. A felesége is mexikói, most vele megy és viszik a két gyereküket is, hogy családi nyaralás is legyen, és a gyerekek felfedezzék az anyai örökségüket. Csak éppen a tornyon minden romokban, vadászik rájuk a cápa. A nej a gyerekekkel mégis ide menekül, mert a városaik majdnem meglincselték őket. Így aztán együtt kell kitalálniuk, hogy jussanak innen le. Közben meg az asszonyka rájön, hogy a férje milyen papírokat írt alá vezetői utasításra és ennek milyen következményei lettek. Hogy lesz hősünk mégis jófiú? Azért minden poént nem lövök le.

A lényeg, a film buta. Összecsapott. Nyom egy különben fontos üzenetet arról, hogy milyen károkat okoz az emberiség a bolygónak és egymásnak is a haszon nevében. De ez is elveszik, mert mi jön igazságot tenni? Egy olcsó fekete műcápa.

Semmit nem tud menteni a szereposztás sem. Sőt. Josh Lucas messze túl van a fénykorán, de esküszöm, ő még szinte élvezte is ezt a szerencsétlenkedést ebben a filmben. Rohan, akciózik, egy fiatalabb és dögös színésznő oldalán, noha ötvenen felül már nem kisebb gyerekes apát és mindenkit megmentő hőst kellene alakítania. Úton az újabb akciópapa? Neki azért nincs olyan renoméja, mint akik már erre adták a fejüket.

Nagyon nem találták el a köré tett családot. Egy chilei színésznő játssza a mexikói feleséget, és látszik rajta, hogy nem mexikói. A gyerekeiket viszont olyan kamasz-, illetve gyerekszínész kapta, akiken meg az nem látszik, hogy elvben itt keverékek - mexikói anya és kb. náci kinézetű apa gyerekei. Főleg a kisfiú tűnik annyira mexikóinak, hogy az amerikai gyökereit nem tudtam elhinni.

Mondjak még róla valamit? Nem tudok olyan szempontot, amiben dicsérni tudnám. Gáz ez a film. Még úgy is unalmas és gagyi, hogy egyéb teendők mellett csak háttérben ment.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2218710206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása