Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Tom Hanks

2020. október 06. - BBerni86

A teljesség igénye nélkül. Egy annyira jó színészről beszélünk, aki olyan rutinosan választ szerepet, hogy 20-as listát is simán tudnék írni. Ez inkább a kedvenceim gyűjteménye.

f5_60.jpg5: Angyalok és démonok - megjegyzem, ezt inkább a regény miatt vettem ide, azt imádtam, a filmet nem annyira. Viszont, Langdon professzor a színész ikonikus karaktere. Egy szimbólum kutató, aki f4_70.jpgebben a részben egy pápaválasztás és az illuminátusok sötét titkaiba nyer betekintést.

4: Egyik kopó, másik eb - a kutyás komédia, aminek a végén garantáltan sírni fogsz. Már milliószor láttam, de még mindig bőgök. Hősünk Scott Turner nyomozó, akinek megölik egy barátját. Az egyetlen szemtanú az öreg kutyája, Butch, akit Scott magához vesz. A kezdeti nehézségek után az eb a legjobb barát címet is elnyeri.

f3_78.jpg3: Apolló 13 - Houston, valami baj van. Ismerős? Valószínűleg innen. Egy csapat úrhajós küldetésre indul, de egy meghibásodás miatt nem jutnak messze. Megindul a hajsza, hogy valahogyan kitalálják, hogy hozzák le őket élve. Feszült percek lent és fent is. Hanks egyike a három fős f2_80.jpglegénységnek.

2: Philadelphia - a másik Oscar-díjas alakítása. (1-es pontnál a másik.) Hanks egy homoszexuális, AIDS beteg ügyvédet f1_76.jpgalakít, akit elbocsátanak, amikor kiderül az állapota. Ő pedig perre megy ezért - olyan színésztársakkal, mint Antonio Banderas és Denzel Washington. Emberi dráma és tárgyalótermi izgalmak. 

1: Forrest Gump - a nagy klasszikus, Oscar-díjas remekmű. Forrest nem túl okos, de az anyja nem hagyja, hogy ezért bármivel is rosszabbnak érezze magát. Kalandos élete alatt belefér, hogy teniszbajnok legyen, vagyont gyűjtsön horgászattal, jeleskedjen a háborúban, fusson vagy füvet nyírjon. A háttérben pedig ott van a Nő, Jenny, élete szerelme, akivel rendszeresen keresztezik egymás útját, és egyszer még a boldogság is rákjuk találhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5116228962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása