Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gagyi mami 3.

Mint két tojás

2020. október 14. - BBerni86

Álcában nyomozó, továbbtanulásról döntő, művészeti iskolás.

Malcolm új ügyön dolgozik: egy nagypályás bűnözőt akar börtönbe csukatni, és a spiclije meg is szerezte a terhelő adatokat. Csak éppen a pendrive, amin a bizonyíték van, el van rejtve, amíg nem kapja meg a cserébe ígért új életet és személyazonosságot. Balszerencséjére korábban lebukik, és Chirkoff végez vele. Malcolm is csapdába 10_14gagyi_mami3.jpglett csalva, de mindenki balszerencséjére a rapper álmokat dédelgető mostohafia éppen ekkor akart aláírást szerezni a szerződésére. Elmenekülnek, de Trent látta, ahogy Chirkoff gyilkolt, így ő is felkerült a halállistára. Malcolm a régi módszeréhez nyúl vissza: magát a nagyinak, Trentet az unokahúgának álcázza, és jelentkeznek abba a lányiskolába, ahol a pendrive el lett rejtve. Míg Chirkoff emberi utánuk, ők a pendrive után kutatnak, és Trent megismerkedik a jólelkű, csodás hangú Haleyvel, aki miatt a további terveit is hajlandó átgondolni.

A Gagyi mami nem mai alkotás – ez a rész sem, de jól jellemzi azt az időszakot, amikor Martin Lawrence menő komikus színésznek számított. Rendőr, egyedi módszerekkel, sok humorral. Nem véletlenül készült hozzá folytatás, de bevallom, az már annyira nem az a szint volt, hogy tudom, hogy láttam, de már fogalmam sincs róla, miről szólt.

Ez pedig a harmadik etap, de ez nézhetőbb, mint a második eresztés volt. Itt jobban figyeltek a folytatások szabályainak megtartására, és elkezdték duplázni, amelyek egykor a siker zálogai voltak. A legfeltűnőbb, hogy most már kettő álruhásunk van. Malcolm már rutinosan hozza a Nagyit, aki semmit nem változott az eltelt évek alatt. Valahol zavar is, hogy olyan könnyedén visszaveszi a jelmezt és a karaktert. De egy folytatásban ez kell, ok, legyen. A lányiskola miatt pedig Trent is női álcát kap.

Némileg fordulnak az arányok. Már nem mondanám, hogy Malcolm a főszereplő. Neki már nincs magánéleti szála vagy konfliktusa. A pendrive kell neki, és azt szeretné, ha Trent egyetemre menne. A fiú az, akinek a nagy életdöntéseket meg kell hoznia. A továbbtanulás vagy azonnali karrier csak az egyik, most lesz szerelmes is, és a Malcolmmal való kapcsolat is az ő részéről van fejlődéssel megírva. Malcolm feltétel nélkül szereti, jót akar neki, ő viszont csak a film végére jut el addig, hogy apának hívja.

A középiskolás részek is az ő száláról épülnek a történetbe. A lányok klubja, a fellépős est, ahogy Haley körül legyeskedik, és eljut addig is, hogy saját alakban is próbálkozik a lánynál, csak éppen az igazat nem mondhatja el neki.

Igazán vicces nem tud lenni, de azt díjazom, hogy nem mentek el nagyon az altesti poénok felé. Amikor nagyit felkérik a rajzórán aktkép modelljének, vagy amikor Trent szinte hanyatt esik a speciális alsóneműben – ennél messzebb nem mennek.

A nagyira rágerjedő biztonsági őr más tészta – valahol értem, miképpen akart ez humoros lenni, de nem értékeltem. Nálam már a korosztálynál megakadt a lemez. A karakter még azt is kéri, hogy Nagyinak szólítsák. Emlegeti az unokáit. A biztonsági őr meg nem annak a korosztálynak néz ki, akinek már unokái lennének. Az meg, hogy egy nagyira bukjon, aki ki tudja, mennyivel idősebb nála… inkább fura, mint vicces.

A bűnözők is inkább komikus figurák, mint komolyan vehető rosszfiúk. Az még komédiában elmegy, ahogy Trent követése közben benézik az átöltözését, de amit egyébként művelnek…

A filmben fontos a zene is, amit a szereposztás is megerősít. Trent és Haley alakítója is zenész, így testhez áll nekik a szerep. Jessica Lucas hangja tetszett is, Jackson és a rap… az nem az én műfajom.

Már csak azt nem értem, van olyan kósza emlékem, hogy Malcolm nem csak a neje fiát fogadta örökbe, de lett saját gyerek is. Azzal a kölyökkel mi lett?

 

Gagyi mami 3. - 5/3,5 hangulatos, az átlagosnál kicsit jobb komédia, ami ügyesen újrahasznosítja a filmet.

https://www.youtube.com/watch?v=e3J29PNvIhY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7016239268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása