Minden napra egy film

Minden napra egy film

Igen, séf

3. évad

2020. október 31. - BBerni86

Éttermes, szerelmes, baráti társaságos.11_1igen_sef3.jpg

A Claude Monet étteremben változás vár Maximra. Mivel Vikát mentette meg egy nehéz helyzetben, elárulta ezzel a séf mesterkedéseit, amit nem bocsátanak meg neki. A konyhából mennie kell, de Vika felveszi a vendégtérbe pincérnek. Igyekszik beletanulni, de szíve szerint menne vissza főzni, és igyekszik megbékíteni a séfet. Közben felméri, még mindig Vika számára a Nő. Hozzá is igyekszik közeledni, de nem várt vetélytársa akad. A válófélben levő Gyima szeme megakad a nőn, és mivel az exe éppen minden pénzét el akarja szedni, az is tetszik neki, hogy Vika nem kér tőle semmit. Ez lehet Max retúrjegye a konyhára, de a nő is, a konyha is kellene neki. Közben Kosztya és Násztya a fiukat várják, és esküvőre spórolnak. Új szakácsot is kapnak, akinek múltja van a séffel…

Részben szappanopera a konyhán, és most igazán éreztem benne azt a szappanos hatást, amit egy idő után zokon tudok venni a sorozatokban. Ugyan a Jóbarátok óta tudjuk, hogy a komédiákat is érzelmekkel kell eladni, de azért lehetnének határok.

Maxim és Vika története már olyan, mint a rétes. Csak nyújtják és nyújtják… Nem tudtak együtt maradni, Vika már nagyon nem bízik a férfiban, de mégsem tudják végleg elengedni egymást. Így aztán folyton keringenek egymás körül, hol összejönnek, hol veszekednek, de minden kapcsolatukat a másik iránti érzéseik szabotálják. Ez volt ebben az évadban is, és már nagyon éreztem az ismétlődést. Ok, azért abban volt ötlet, hogy Gyima fellép udvarlóként, és mennyi mindent lenyel a nőtől…

Volt vérfrissítés is az évadban, ami még jól is sikerült. Sasha elment, érkezett helyette Kátya, akit nagyon nehezen vett fel a séf – Gyima ultimátumot adott. Jót tett a konyha dinamikájának egy nő, és az a fajta szakácsművészet, amit képvisel, a konyha arculatát is feldobta. Az pedig humor lehetett, hogy a séffel milyen kapcsolatban van, mire gondolnak a többiek… Kár, hogy ebből is arra lyukadtak ki, hogy Kátya bekerül Sasha helyére Maxim és Vika közé.

Még mindig tudják mozgatni Násztya és Kosztya kapcsolatát, bőven kapnak játékidőt, és ehhez nem is kell olyan kapcsolati viharzás, mint Maxim történetében. Fix pár, akik legfeljebb azon tudnak harcolni, hogy a lány túl sokat és nagylelkűen jótékonykodik, gyakran a józan ész határán túl is. Rendszeres mellékszereplő lett a lány apja, aki szintén állandó humorforrás. A kolbászgyár tulaja, akinek vegán lánya van…

Az ilyesmit mennyivel jobban díjazom benne, mint a szerelmi szálakat, főleg a kifárasztott Maxim – Vika vonalon…

A konyhában is akad bőven mókás helyzet, és sikeresen hoznak új poénokat, miközben már bejáratott elemeket építenek tovább. Van a szakács, aki rendszeresen lopkod. Azt már nézzük két évada. Most viszont a séf helyettesen meg akarja zabolázni, és igyekszik rajtakapni. Erre megindul a trükközés, hova lehet a húst dugni… De jön új tulaj is, vele változások az étteremben és új színek.

Egyszerre munkahelyi komédia és szappanos romantikus komédia. Amikor az egyik szál nagyon megy, a másik csendesebb. Talán ezért is nézem annyira lelkesen. A konyhás dolgokon tudok nevetni, és hiába zúgolódom, azért érdekel, mi lesz a szereplők sorsa a magánéletükben is. Arra akar valaki fogadni, hogy Maxim és Vika most sem tudnak együtt maradni? Ok, aki eddig nézte, tudja, hogy esélytelen, hogy legyen két működő párkapcsolat a sorozatban, és az a hely a Násztya – Kosztya duóé.

Mélységet most sem fedeztem fel benne, de nem is kerestem. Szórakozom ezen.

Mit tudnék záró gondolatnak ide tenni? Kicsit naiv, nem is kicsit mesés, szappanos is, de hangulatos sorozat, ami 3 évad után is leköt. Nézem a negyediket is!

 

Igen, séf - 5/4 bár a Vika – Maxim szál egyre fárasztóbb, a sorozat aranyos és nézeti magát. Humoros.

https://www.youtube.com/watch?v=pmo1NXYlHWU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr416256068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása