Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Sean Connery

2020. november 10. - BBerni86

f5_65.jpg5: James Bond filmek: itt kissé töprengtem, mi legyen. A Briliáns csapda is elég kultikus, Connery volt a Hegylakó mentora is. De James Bond mégiscsak Bond, ha hozzá is teszem, hogy ebből a kémsorozatból nekem azóta nézősek a filmek, hogy modernizáltak, vagyis a Daniel Craig-éra. De Connery is ikonikus Bond volt, így itt a helye.f4_74.jpg

4: A szikla: Connery, mint akciósztár. Itt ő volt az egyetlen ember, akinek sikerült megszöknie a Sziklának becézett börtönből. Most arra kérik fel egy ügynökpalántát vigyen oda vissza, hiszen a terroristák elfoglalták a börtönszigetet (Alcatraz) és igencsak csúnyán fenyegetőznek. Connery már akkor akciópapa volt, mielőtt f3_84.jpgazt Neeson divatba hozta.

3: Fedezd fel Forrestert! – mert a tanár-diák filmeket szeretem, ha ez nem teljesen ilyen is. Adott egy tehetséges fiatalember, akinek egy elit iskolában kell bizonyítani. Véletlenül botlik bele egy öregbe, akiről kiderül, hogy a legendás író, Forrester. A fiú tehetséges, a Connery játszotta író hajlandó tanítani, de szigorúan titokban. Ám a fiú bead egy novellát, amit Forrester egyik történetével kezdett el… Hogy bizonyítsa, hogy nem plagizált?f2_87.jpg

2: A híd túl messze van – klasszikus háborús kalandregényből készült klasszikus háborús film. A II. VH már a végéhez közeledik, és a szövetségesek f1_83.jpgelkezdik a legnagyobb ejtőernyős hadműveletüket. Három hidat kell elfoglalni az ejtőernyősöknek a Rajnán. Az egyik brit tisztet játszotta Connery.

1: Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag – ugyan nem Connery a film egyedüli sztárja, de ő is jócskán hozzátett a film sikeréhez. Ebben megvolt minden, amiért Indiana Jones filmet szeretni lehet. Volt egy történelmi rejtély, a Szent Grál és az utolsó keresztes története. Volt végzet asszonya, nácik, mindennapi és mitikus veszélyek, rejtélyek megfejtése és egy izgalmas apa – fiú kapcsolat. Nem csak Indy jelenét kaptuk meg, hanem beleleshettünk a gyerekkorába is. Nem egy olyan poén volt itt, ami klasszikus lett és amit Spielberg később igyekezett az Indiana Jones 4-ben is feleleveníteni, de ott fele annyira sem működött az apa – fia páros, mint itt Connery és Ford között.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6516280636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása