Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szuperagy

2021. február 20. - BBerni86

Mesterséges intelligenciával barátkozó, szerelmi életet rendbe hozó.

Carol egykor menő informatikus volt, aki gondolt egyet, és otthagyta a jó állását, meg a barátját is azzal a címszóval, hogy neki meg kell mentenie a világot. Ma menhelyi kutyáknak keres gazdit, és csak álmodik valami többről. Így nem is kicsit döbben meg, amikor a világ első MI-ja elszabadul, és pont rajta akarja tesztelni az szuperagy.jpgemberiségről alkotott véleményét. Adjon nekünk egy esélyt, segítsen a bolygó és az emberiség gondjain, vagy irtsa ki a fajt? Míg a katonaság vészforgatókönyvhöz nyúl, az MI Carol szerelmi életét igyekszik rendbe tenni. A nő még mindig George után vágyódik, és ő randira küldi őket. Szerez pénzt, menő lakást és kocsit, egy értelmes munkát a nőnek. De vajon mi kell ahhoz, hogy a 3 nap elteltével az emberiség is kapjon még egy esélyt?

A Jexi nagy kedvencem volt, abban egy telefon változtatta meg a tulajdonosa életét. Elsőre azt hittem, megint valami olyasmit fogok látni, csak most nem egy férfi, hanem egy nő lesz az élet javításának alanya egy MI által.

Ehhez képest ez egy annyira gyenge komédia, hogy még mindig nem hiszem el, hogy csak ennyit tudtak ebből kihozni. Van egy mindenható gépi tudat, akinek az a legnagyobb kínja-baja, hogy egy nőt összehozzon az egykori barátjával? Annyira gyerekes is, ahogy ebben mesterkedik. Ráparancsol, hogy menjen el, beszéljen vele, és mint egy tündérkeresztanya, biztosítja a menő rucit, a sportkocsit és az álomszerű randi helyszíneket.

Zavart is, hogy Carol elvileg azért hagyta ott az előző életét, mert a világon akart javítani. Most megkapja erre is a lehetőséget: az MI ad neki pár billiárdot meg egy szervezetet, amivel tehetne valamit. Ehhez képest mit látunk? Hogy Carol azon mereng, milyen ruhát vegyen fel, amikor George-dzsal van találkozója. Egyszer ugyan említi, hogy mennyi remek ötlete van, hogyan mentse meg a bolygót. Mondd egy példát is? Nem! Puffogtat egy olyan közhelyet, hogy mindenkinek legyen megfelelő fizetése és számoljuk fel a rasszizmust. Magamban meg is kérdeztem tőle, hogy szépségversenyről tiara meg a világbéke nem kellene?

Tudom, komédia, nem kellene ezen felhúznom magam, de attól még zavart. Ha egy ennyire empatikus, jótékonykodó nőnek akarják mutatni a hősnőt, akkor ne az legyen már a legnagyobb vészhelyzet a filmben, hogy fekete vagy világos színű ruhát vegyen fel!

Melissa McCarthy nem is tesz mást, csak hozza a karaktert, akit a Szívek szállodája óta látunk tőle. Bírom a színésznőt, de most nem tettek mögé olyan poénokat és történetet, hogy ez elég legyen a film megszerettetéséhez.

A humor az egész filmből hiányzott. Próbálkoznak vele, de inkább irritálóra sikerültek az ötleteik, mint valóban viccesre. De most komolyan, az a poén, hogy az ügynök felemelőnek találja, hogy most rendes embereket figyelhet meg, nem maffiózókat? Vagy, hogy az elvileg informatikus zseni Carol egy autót sem bír elindítani?

A szerelmi szál sem kötött le. Eleve irritál, amikor évek távlatából a pár úgy folytatja, mintha még tegnap lenne, és nem telt volna el olyan sok idő. De ehhez hozzájön, hogy kifejezetten zavaró lett George karaktere is. Elvileg egy sportos, jóképű egyetemi tanár, de olyan személyiséget, beszédet adtak neki, hogy valami vidéki suttyónak inkább beillett volna. Pedig Cannavale is olyan színész, akit bírok, de George egyszerűen nem jó figura.

Nem találtam se humorosnak, se romantikusnak a filmet. Irritált a cselekmény nagyja, a film vége is. Milyen lenne egy humorizáló Skynet? Inkább jöjjenek a terminátorok!

 

Szuperagy – 5/1,5 borzalmas kritikákat kapott, nem is akartam elhinni. Pedig tényleg gyenge film lett.

SUPERINTELLIGENCE Trailer (2020) Melissa McCarthy, James Corden Movie - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1716433830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása