Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Emlékezetes családok

2021. február 23. - BBerni86

f5_82.jpg5: Ewing – Dallas: ránézek erre a képre, és már annyi. Hogy engem mennyire taszít ez a sztori. De a lényeg, akkor is az egyik legismertebb tévés család. Két generáció simán felnőtt rajta. Egy dallasi olajmilliárdos família, akik a hatalomért egymást és a riválisokat is gyilkolják, leginkább átvitt, de néha szó szerinti értelemben is.f4_92.jpg

4: Bundy – Egy rém rendes család: külváros, átlag család. Apa, anya és két gyerek: egy fiú, egy lány. Az anya (Peggy) háziasszony, de leginkább zsörtölődik és cigizik. Az apa (Al) cipőbolti eladó, és rühelli. A gyerekek is problémások. Elvileg szegények – jellemző, hogy nálunk ez már korrekt megélhetés lenne. Humoros senyvedés.

f3_102.jpg3: Carrington – Dynasty: sok tekintetben emlékeztet a Ewing családra. Ennek is egy régi sorozat az alapja, csak éppen ezt sikerült feltámasztani, míg az új Dallas sorozat hamar kimúlt. Itt is háborúznak és szeretik egymást egyszerre a milliárdos családtagok: viszonyok, botrányok, vállalati harcok guilty pleasure sorozata.

2: Gallagher – Shameless: ők már tényleg szegények, és nem csak mondják, mint a Bundy család. Sok gyerek, f2_4.jpegmély szegénység, botrányok és ügyeskedés az életben maradásért. Már 11 évadnál jár, és az egykori srácok már szülők lettek, vagy karrierbe (?) kezdtek. Az összefogás nagy, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem tör ki a családi háború is.

1: Crowley – Downton Abbey: ok, elfogult vagyok. Ők nem azért emlékezetesek, mint az előző négy. Gazdag, angol nemesi család, a XX. század első feléből. Finom modorosság, úri környezet, egészen más problémák, mint a többieknél. Itt is van szerelmi dráma, küzdenek a birtok fennmaradásáért, az évadok során egy világháborút is túl kell élni. Talán lassabbnak tűnik a cselekmény, nincs álnok humora sem, de aki egyszer belekóstolt, az vissza akar járni Downton Abbey-be.f1_106.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6816436610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása