Minden napra egy film

Minden napra egy film

The One

1. évad

2021. június 19. - BBerni86

Párkereső programos, manipuláló, zsaroló.

A genetikus Rebecca és kollégája, James előállnak egy forradalmi ötlettel. A szerelmet is ugyanúgy kémiai folyamatként fogják fel, mint a hangyáknál. A megfelelő gének találkozása elemi vonzalmat hoz létre, az ember ellenállhatatlanul kötődni kezd a másikhoz. Csak DNS kell, és ők megmondják, ki az Igazi. Találnak befektetőt, miután Rebecca magán tesztelte a programot. Világsiker lesz, de megvannak az ellenzők is. A házasságokthe_one.png átalakulnak, hiszen sokan az igazijukkal akarnak lenni, ha ehhez szét is kell tépni a meglevő családjukat. Vannak, akik kitartanak a hagyományos módszerek mellett, vannak, akik csak az Igazit akarják és kételkednek azokban, akik nélküle is szerelmet ígérnek. Miközben az egyes emberek próbálnak boldogulni, Rebecca a múlt árnyaival kell küzdjön. Messze elment a cégért és a sikerért, a megtartásához azonban még többre van szükség.

John Marrs magyarul is olvasható, és a The One előbb ki is jött, mint ahogy a Netflix sorozattá formálta és vetítette. Érdekelne is, hogy annak mennyire jött be a sorozat, aki nem ismerte az eredeti sztorit. Én jóval előbb olvastam, szerettem is a könyvet, így a sorozattal megvannak a fenntartásaim.

Nem fogom kielemezni, miben tér el és mit vett át a kötetből. Az egyik nagyon hosszú, a másik annyival rövidebb lista lenne. Az alapötlet egyezik, különben saját történetet írtak a sorozatnak. Látjuk, milyen, amikor nagyon működik Rebecca találmánya. Az elemi vonzalom nagyon erős, és akik át tudják adni magukat neki, még akkor is boldogok, ha vannak zavaró tényezők mellette. Látjuk azt is, hogy azért van olyan is, aki kisebb-nagyobb sikerrel küzd a génjei ellen, és különbséget tesz a párja szerelme és eme vonzalom között.

De a fő téma Rebecca és a körötte levők. A hatalmi harcok a cégért, az alapítás körüli titok és tussolás. A rendszer felbukkanó kisebb hibái, amire simán el tudom képzelni, hogy rá lehetne húzni a folytatást. (Mert a PR-ral ellentétben igazából nem csak egy tökéletes lehet.)

Az egyik gond az a sorozattal, hogy nem hoztak olyan szereplőt, akinek egyértelműen lehetett volna drukkolni. Rebecca tény, hogy sokat feláldoz a céljáért, de mellette rideg és számító is. Nem egyértelmű nekem, hogy mi az ő igazi célja. Miért ragaszkodik annyira a vezetéshez, ha olyan boldogtalan mellette és nem egyszer panaszkodik, hogy inkább élne az átlag életet, amiben a találatával lehetne?

Kate, a rendőr története se vezet sehova. Még ellentétesnek is érzem, ahogy a munkahelyén van egy értékrendszere és ahogy a magánéletében egy másik. Amit rendőrként bűnnek értékel és küzd az igazságért, annál rosszabbakat is elnéz a civil életében a találatának. Érdekes az is, hogy mit választ, amikor neki lesz választása. Elvileg heteroszexuális, és meg is lepődött, hogy nő a párja, de megvan a kapocs és beleveti magát. Ami nem fér a fejembe, hogy a lány bátyja – aki férfi, és tisztes ember, nem olyan zűrös, mint a testvére – szintén a párja, ha ezt az eladhatóság miatt nem is ismerik el nekik. Akkor miért választja a nőt, amikor a férfi lenne a logikus választás, már csak a neme és az egzisztenciája miatt is?

De vannak sokkal idegesítőbb szereplők is, a házaspár, akik közül a nő megkeresi a férje igaziját, sokkal rosszabbak. Az ő jeleneteiket kifejezetten nem bírtam.

A szereposztás elment, de itt is azzal küzdök, hogy annyira nem szimpatizáltam a szereplőkkel, hogy mindegy volt, hogyan játsszák őket. Nem tetszett.

A kivitel a szokott Netflix minőség, nem lehet rá panaszkodni. Olyan dolgokkal simán elvoltam, mint Rebecca hajkoronáinak üzenete.

Bár nem kell választani, ha kellene, simán a regényt kérném a sorozat helyett. Annak a történetét szerettem, ezt csak elnéztem.

 

The One – 5/3 az alap regényt szerettem, ebben alig volt nyoma. Az új történetek kevésbé kötöttek le.

https://www.youtube.com/watch?v=yGgbNCkJqSM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5716595454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása