Minden napra egy film

Minden napra egy film

Őrült kalandok

2021. június 29. - BBerni86

Randis, adósságot törlesztő, menekülős, lopkodó.

Renzo és Milo gyerekkori jó barátok, akik felnőttként sem szakadtak el egymástól. Ugyanabban a bárban dolgoznak pultosként és mixerként, együtt is laknak. Milo azonban már eljut arra a pontra, hogy az állandó bulik és a random nők nem nyújtanak eleget. Le akar telepedni, családot alapítani, gyerekeket. A hatására a folyton bajba keveredő Renzo is visszahódítaná kamaszkori szerelmét, aki egyedülálló anyaként nem adna esélyt aorult_kalandok.jpg közismerten felelőtlen férfinak. A megoldás egy saját bár nyitása lenne, de a befektető nem lát bennük fantáziát. Renzo így visszanyúl a régi balhés múltba, és futárnak áll egy bűnbandába. A kocsit a benne levő droggal nyúlják le, és a kettősnek 1 éjszakája van törleszteni. Ez pont az az este, amikor Milo a lehetséges nagy Ő-vel randizna. Lesz is olyan éjszakájuk kocsilopással, lövöldözéssel és szerepjátékkal, amit nem felejtenek el sosem.

Könnyed komédia, amit egyszer meg lehet nézni, de mélyebb nyomokat nem fog hagyni. Nem az a film, ami a kedvenced lesz, csak amin egy alkalommal mosolyogsz párat.

Az eredeti cím egy fokkal jobban közelíti, mit akartak a filmbe beletenni. Az éjszakai élet visszatérő téma a szereplők között. Ahogy Milo és Renzo emlegetik, benne foglaltatik a munka, de az állandó bulik és pörgés is. Még az is, hogy az ember esélyt kap barátokat és társat is találni magának. Még a banki hitelkérő beszédjüket is ráhúzzák erre. Felmerül Milo és Sunny között a randin. Az Őrült kalandok is lefedi, de arra nincs meg ez a rímelés.

A cselekményre bár azt tudnám mondani, hogy változatos és meglepő. Annyiban az, hogy a filmen belül sok minden történik, és azt a bizonyos éjszakát átszáguldják, sokféle eseménybe belesodródva. Alapvetően azonban két témát variálnak: Milo és Sunny romantikusabb, egymásba bonyolódó jeleneteit a Renzo keltette problémák megoldásával. Ha azonban nem csak a filmet nézem, akkor ismerősek lesznek az elemek. Ahogy a pár összejön, ahogy a két bűnbanda elől is menekülnek.

A vége sem éppen csavaros, de pont azt nyújtja, amit egy könnyed komédia végén látni szeretne az ember. Mindenki – még a bűnbandák is – megtalálják a számításaikat.

A film fontos eleme a humor. Szintén minden szegmentését áthatja a filmnek. A két barát közti kapcsolat, Renzo szerencsétlenkedése, ahogy a szemkötők miatt Sunny ad egy esélyt Milónak, aki elsőre nem lett szimpatikus neki. Tipikus, ismerős, de jobb poénok is akadnak benne. Így aztán nem is nevettem végig, de egy-egy részen el tudtam mosolyodni.

Látványra… az akciófilmek szintjét nem éri el, de amennyit egy menekülős komédiába bele lehet tenni, azt belepakolták. Sok helyszín, sok szereplő, át is öltöznek párszor egyetlen éjszaka alatt. Látni, hogy moziba készült, nem a tévének.

Ennek megfelelő a szereposztása is. Ahogy Omar Sy ömlik a francia produkciókból, kezdem úgy érezni, hogy a németeknél Elyas M’Barek jár hasonló cipőben. A szokásos karakterét hozza, a jólelkű srácot, aki belevonható egy-egy balhéba, de alapvetően rendes és pozitív értékeket képvisel. Mellé tették legjobb barátnak Frederick Lau karakterét, akivel már dolgoztak is együtt. Őt már kevésbé éreztem hitelesnek a partiarc Renzo szerepében. Renzo karakterén belül még ellentmondásra is bukkantam: saját bevallása szerint 2-3 éve igyekszik az apja lenni Ricky fiának, hogy kapjon a nőtől még egy esélyt. Ehhez képest a megismerésekor ő a bulikirály, és egyáltalán nem olyan figura, aki megállapodna.

Vagyis, egyszer simán meg lehet nézni, nem is fog fájni, de ismételni nem érdemes.

 

Őrült kalandok – 5/3,5 a fele tipikus és buta komédia romantikus elemmel, de azért akad benne ötlet is.

NIGHTLIFE Trailer German Deutsch (2020) - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr316608244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása