Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

The Ice Road

2021. július 18. - BBerni86

Gurty (Marcus Thomas) viselkedése nem tetszik a cég vezetőjének, ezért Mike-kal (Liam Neeson) együtt elbocsátja, aki nem csak a bátyja, de a gyámja is a háborús veteránnak. Mike már orvosi segítséget is próbált kérni, de nagyon nem tetszik neki, hogy az orvosok csak teletömnék gyógyszerrel a fivérét. Inkább magával viszi f5_2.jpegés az a közös álmuk, hogy lesz egy saját kamionjuk és a maguk urai lesznek végre.

Annyira kell a pénz, hogy jelentkeznek Goldenrod (Laurence Fishburne) hirdetésére. Egy több mérföldre levő bánya beomlott, 26 bányász lentragadt. Fúrófelszerelés kell a kimentésükhöz, de túl nehéz, hogy repülőn vigyék. Kamionnal kell, a jégúton. Ami veszélyes, mert már tavaszodik, a jég kezd olvadni és hivatalosan már le is zárták. Bekerülnek a csapatba.f1_140.jpg

Három teherautó megy, mind a teljes felszereléssel. Mike és Gurty, Goldenrod és Tantoo (Amber Midthunder), aki remek sofőr, de balhés személyiség. Tantoo mellé ül be a bányászcég szakértője, Varnay (Benjamin Walker).

Már az első szakaszon baj van: Goldenrod motorja feladja, majd a jég is beszakad és se a kamiont, se a férfit nem tudják megmenteni. A repedő jég elől a két kamion elhajt, de mindkettő feldől. A két csapat felállítja, de közben Varnay elülteti a bogarat f3_136.jpga testvérek fülében, hogy Tantoo tette tönkre Goldenrod motorját, és őket is szabotálná, hogy egyedül érjen célba és csak ő keressen.

Tantoo hiába védené magát, neki ez nem a pénzről szól. Az egyik bányában ragadt férfi a bátyja, az egyetlen családtagja. Ingyen is menne. Mire Mike betelefonálna, hogy utána járjon, Varnay becsalja a raktérbe a testvérével és bezárja őket. Majd robbanótölteket helyez el, hogy beszakadjon alattuk a jég. Tantoo-t leüti és elhajt a kamionnal.

Mike még időben kijut, elég messze tudja vinni a töltetet, és a rakományt nem, de a kamion elejét meg tudja menteni. Varnay az áruló, mert a cég igazából nem akarja megmenteni a bányászokat, ő jött szabotálni a mentőakciót.

Közben látjuk, hogy a bányászok szavaznak, végezzenek-e a sérültekkel, hogy az erősebbeknek több oxigén maradjon. Tantoo bátyja az egyik, aki rendet tesz és azt mondja, együtt élnek, vagy halnak. Kiderül az is, a cégf4_121.jpg lefizette a csoportvezetőket, hogy kapcsolják ki a gázmérőt, így robbanhatott rájuk a tárna.

Tantoo halála is meg lenne rendezve, de a nő magához tér és el tud menekülni. Üldözik, az érkező Mike és Gurty is segítenek. A két kamion jó részeit rakják össze és mennének tovább. Mike a nyomukba eredő Varnay ellen küzd, Gurty és Tantoo igyekeznek átjutni a hídon. Átérnek, de csúszik a gép vissza. f2_140.jpgGurty az életét adja, hogy a fémkaput lezárja és a kamion ne csússzon a folyóba.

Mike és Tantoo megérkeznek, azonnal indul a fúrás. Még idejében kijutnak a bányászok, és lelepleződik a társaság csalása. Pár hónappal később látjuk, hogy Tantoo vette át Goldenrod cégét, Mike pedig megvette a kamiont és azt az életet éli, amit a testvérével szerettek volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5316631626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása