Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Látványos kúriák

2021. október 12. - BBerni86

Nem egy film van, amelyben szerepet kap egy olyan ház, ami már önmagában szinte szereplővé lép elő. 2downton.jpgHorrorok, történelmi filmek, de más zsánerek is előrukkolhatnak egy-egy ilyen épülettel.

Hatalmas sorozatsiker volt az angol Downton Abbey, ami címében is az épületet őrzi. Kívülről, belülről, a hozzá tartozó birtokkal együtt lenyűgöző épület és öröm minden alkalom, amikor ellátogatunk oda a Crowley családdal. Nem véletlenül volt olyan évad, ahol kiemelten foglalkoztak azzal, hogy fenntartható-e a ház és a birtok így.4manderley.jpg

Szintén angol és nevezetes filmes birtok Manderley. Több Rebecca feldolgozásban is láthattuk már, és nem véletlenül tettem Dowton Abbey mellé. Hasonlítanak, de más a környezet. A tenger és a kinti épületek, más a hangulata, de szintén megragadó. Nem véletlen, hogy a Manderley-ház asszonya nem csak a történettel hódít.

1pemberley.jpgTörténelmi romantikus helyszín Pemberley is, szintén angol és szépséges birtok. Különben a Büszkeség és balítéletben a Darcy család otthona. Hatalmas birtok, park, külsőre és belsőre is lenyűgöző épület. Hangsúlyos is a filmben, az első feltűnésének kiugrónak kell lennie. Indokolni kell vizuálisan, hogy Pemberley látványa után Darcy is másnak tűnik Elizabeth szemében…

Csak találtam még egy angol birtokot jellegzetes és emlékezetes3biborhegy.jpg házzal: Bíborhegy.Kissé talán megviseltebb a fentieknél, a család is rosszabbul áll anyagilag, és a közeli bánya vöröse is megjelenik színeiben. Ugyanakkor nagyon hangulatos is, és kiváló háttere annak a borzongatásnak, amit a fiatal amerikai feleség itt át fog élni.

5blymanor.jpgVégül, ha már fordulunk az ijesztés és horror felé. A Netflix kísértetházas szériája közül a Bly Manor tetszett a ház külcsínében jobban. Ez is egy angol birtok, milyen meglepő. Látványos kúria, szép nagy kerttel és tóval. Azért gondolom kísérteni nem olyan nagy élmény benne, márpedig ez a ház tele van szellemekkel. A tó asszonya bárki végzetét hozza is el, az itt ragad. Nevelőnő - főszereplőnk pedig ezzel szembesül is.

Majd agyalok még, hátha összejön egy olyan lista is, ami nem angol lakokkal lesz tele...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3816714270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása