Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Morning Show

1. évad

2021. október 13. - BBerni86

Botrányos, hírműsoros, kulisszák mögötti, ármányos.

A reggeli műsorok legnépszerűbb és legsikeresebb tagja a TMS, amely 15 éve egy nagyon népszerű páros vezetésével működik. Alex Levy, az örök szomszéd lány típus és a humoros, nem túl jóképű, se azért karakteres és figyelmes Mitch Kessler. Mindketten mással házasok, de legjobb barátok és időnként több is szikrázik közöttük. the_morning_show.jpgÁm most minden rohan a szakadék felé: Mitch ellen szexuális visszaélés a vád és meghurcolja érte a média. Kirúgják, és a stábnak fel kell dolgoznia az elvesztését és ahogy szembesítik őket azzal, hogy Mitch mit művelt a gyakornokokkal és a női kollégákkal. A vezetőség meg hárítani minden felelősséget. Mitch helyére Alex dührohamában egy olyan tévést nevez meg, aki nem is szimpatikus neki különösebben, botrányt kavart egyetlen interjúval is. De Bradley bekerül a műsorba és az igazság megszállottjaként ered majd annak a nyomába, mi is történt a színfalak mögött igazán. A hírekért felelős igazgató, Cory Ellison nem minden hátsó szándék nélkül segíti.

Elég nagy dobás ez a sorozat. Szinte nincs is olyan részlete, amibe bele tudnék vagy akarnék kötni. Minőség, amire érdemes rászánni az időt.

Több olyan téma is benne van, amelyek különösen előtérbe kerültek napjainkban. Az egyik a #metoo és a nők elleni visszaélések a munkahelyen. A tévé különben is pellengéren volt a témában, ha talán annyira nem, mint a mozik. A kiváltságos férfiak mit tehetnek meg? Itt elég komolyan boncolják a jelenséget. Hogy lehet, hogy egy egész közösség szemet huny? Hogy lehet, hogy van, aki észre sem veszi mit művel a többiekkel? Ki támogatja, ki hallgat, ki tűr és melyikük miért.

Még azzal is el tudtak játszani, hogy nézőként mi mit gondoljunk. Nem egyértelmű eleinte, hogy ki mennyire bűnös és miben. Még akár az is benne lenne, hogy egyesek így akarnak előre jutni egykori szeretőjük, Mitch tetemén. De a sorozat folyamatosan mélyíti a sztorit, és a végére egy egész eltorzult vállalati kultúrát és működtetőit feltérkézi.

Másodszor, igencsak éles és sebző képet fest a tévé színfalak mögötti világáról. Ahogy áskálódnak, régi barátokat szúrnak hátba, ahogy majdnem mindenki törtet a maga sikere felé. Rengeteg emberi játszma van, és nem lehet ártatlannak maradni. Bradley, aki kívülállóként és igazmondóként kerül ide, szintén kénytelen játszmákba bocsátkozni, vagy elevenen felfalják. Pedig ő igyekszik egyenes lenni, és mi a hála? Puccs, hogy hátba szórják. Nem egy szép világot látunk.

Harmadrészt, azt is mutatja, hogy mennyire torz a szűrű, amin keresztül a híreket tálalják. Ez egy népszerűségi verseny, mindenki a nézettségre és vele a pénzre hajt. Egy ponton ki is mondják, hogy az embereknek nem kell az igazság. A show kell, a szórakoztatás. A napi megszokott arcok, akiket a barátaiknak érezhetnek. Ezért is akkora robbanás, hogy Bradley kerül Alex mellé. Ő a friss szellő, aki egy egészen más szemléletet közvetít és lehet drukkolni, hogy sikerüljön elérnie valamit.

Nem kis összegből készült a sorozat, ez is egyértelmű. Az csak egy dolog, hogy intelligensen van megírva és helyén vannak benne a párbeszédek is. Hozzá ott egy pazar külcsín, bármely helyszínt nézzük is. A stúdió, a lakások, az utcaképek… Pénz szaga van, hiszen egy olyan világot is akar bemutatni, amiben kemény dollárok vannak.

Ott a stáblista is, ami szintén figyelemre méltónál több. Nem csak maguk a nevek, hanem ami munkát bele is tettek a műsorba. Nagyon bírom Billy Crudup karakterét és ahogy játssza Corey-t. Nem egyszer járt az agyam, hogy mekkora játékos. Witherspoon simán sziporkázó.

Mivel éppen megy a második évad, nézhetem is tovább. Fogom is!

 

The Morning Show – 5/4,5 intelligens sorozat, aktuális témákkal és olyan szereposztással, ami sorozatban ritka.

The Morning Show Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV - YouTube

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1616714254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása