Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Morning Show

2. évad

2022. január 09. - BBerni86

Műsorba visszatérő, teljes igazsággal szembenéző, közelgő katasztrófás.the_morning_show_1.jpg

A botrány kirobbanása után a Show küzd az életben maradásért. Nagyon nem tett jót a nézettségnek és a megítélésnek, hogy Mitch Kessler már nem csak egy a helyzetét kihasználó férfi, hanem közvetve Hannah haláláért is felelős. Mitch nem is maradt az Államokban, hanem Olaszországba költözött, ahol próbál észrevétlen maradni. Ott barátkozik össze egy dokumentumfilmessel és kezd megint dolgozni, míg szembenéz magával és a tetteivel. Alex elhagyta a műsort, és könyvet kezdett írni a történtekről. A műsor azonban annyira frissítésre szorul, hogy nagyon jó feltételekkel térhet vissza forgatni. Nem számol azzal, hogy más is könyvet ír az eseményekről, és ha minden kiderül, akkor őt is meg fogják hurcolni. Mentené, ami menthető. Bradley közben vezeti a műsort, hadakozik a testvérével és egyre közelebb kerül a műsorba is beugró Laurához. Csak éppen nem érzi késznek magát, hogy vállalja a biszexuális beállítottságát nyílt színen.

Az első évad valamit nagyon elkapott. Friss, releváns volt, sikeres színészekkel megtöltve. A második évad sem rossz, de nem tudja a korábbi szintet hozni.

Egyrészt, még mindig a Mitch Kessler ügy van műsoron, pedig már nem sok mindent lehet kihozni belőle. Mitch ráébred dolgokra, és mi azon merenghetünk, van-e bocsánat arra, amit ő tett. Szeretnék hinni benne, hogy az emberek megjavulhatnak, így neki is járna még egy esély. Láthatóan bánja, amit tett és jobb ember is lett, mint volt. Teljesen nem lehet felmenteni, hiszen visszaélt a helyzetével, de az igazságrendszer teljesen csődjét jelentené, ha a rehabilitáció gondolatát teljesen elvetjük. Valahol Alex nézőpontját tudom leginkább elfogadni vele kapcsolatban. Igen, bűnt követett el és büntessék is meg érte, de azért nem kellene úgy tenni, mintha egyenlő lenne a sátánnal.

Alex kapcsán továbbra is ennek a történetnek az utóhatásaival foglalkozunk. Készül egy könyv, ami leleplezné, hogy Alex mennyit tudott, milyen közeli volt a kapcsolata a férfival. Jön a pánik, és untam is nézni, hogy miképpen igyekszik magát menteni a nő. Nehéz együttérezni vele, amikor azt néztem hosszú részeken át, hogy mennyire önző és egoista a viselkedése. Meg különben is, hol itt az igazság? Ha Mitch keresztre lett feszítve, akkor másnak miért kellene mindent megúszni? Alex is úszott abban a tóban. Aniston nagyon elkapta a karaktert, látványosan szenved is a figura. De nem tudom sajnálni. Egyszerűen zavar, ahogy semmit nem vesz észre, ami nem érinti személyesen – néha direkt vak, néha tényleg ennyire énközpontú. A legjobb példa, hogy Chip mit meg nem tesz érte, imádja, ő meg kihasználja ezt és fogalma sincs, milyen mély érzelmekkel játszik.

Bradley kapcsán egy másik divattéma került előtérbe. A melegek és LMBTQ közösség jogai. Jön Laura, jön egy szerelmi szál, és hogy mennyire elvághatja a karriert még a XXI. században is, ha kimondják, hogy mi van közöttük. Sokkal kevesebb súlyt kapott, mint Alex szenvedései, de nem is lett volna érdemes ebbe mélyebben belemenni. Frissített valamit a munkahelyi szexuális zaklatás témán, de a helyére egyáltalán nem tudott, nem is akart lépni.

A harmadik fő téma, ami a leginkább érdekelt, de a legkevesebb helyet kapta, a COVID. Az valahol egészen lenyűgöző, ahogy megmutatják, hogy milyen sokáig mennyire vakok voltak a helyzetre. Ott zajlott minden a szemük előtt és még a bulvárhírek is érdekesebbek voltak. Amíg tényleg nem lett nagy a baj. Jó kis fekete tükör volt ez.

Külsőségekben ugyanazt tudja hozni, amit az első évadban is láthattunk. Jól néz ki, mai és a dráma a lényeg. Így fontosabbnak is érzem a színészeket benne, mint a látványvilágot. (De képileg mutatja, hogy készülnek a hírműsorok.)

Minden szereplő visszatért, és nagyobb szerepet kapott Julianna Margulies. Ki volt a legemlékezetesebb? Tetszett, amit Carell beletett a játékába. Witherspoon Brandy-jének útja egyre távolabb áll tőlem – nem tetszett az sem, hogy szőkült Brandy. Ezzel fizikailag is meg lett mutatva, hogy az igazságot kimondó, öntörvényű nő hogyan alkalmazkodik és simul bele a közegbe. Aki viszont emlékezetes, Billy Crudup. Ahogy visszagondolok, az ő színre lépései kötöttek le leginkább az évadban.

Most kíváncsi vagyok, lesz-e tovább is. Egy Covid-évadot megnéznék belőle.

 

The Morning Show – 5/3,5 mintha már nem lenne annyi mondanivaló. Bár tetszett, ahogy a Covid beosont, Alex szenvedése már nem jött be.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8616806306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strelok93 2022.01.10. 13:03:00

Az Appletv legtúlértékeltebb sorozata.

A For All Mankind köröket ver rá, még annak dacára is, hogy ott meg nagyon nyomnak bizonyos témákat (60-70es évektől kicsit koridegen egy két későbbi szociális mérföldkő idő előtti kikényszerítése)
süti beállítások módosítása