Minden napra egy film

Minden napra egy film

Vad Buck jégkorszaki kalandjai

2022. április 04. - BBerni86

A Jégkorszak mesék közül a kedvencem a dinós rész volt, így nem is kérdés, hogy lecsaptam Vad Buck legújabb kalandjaira. Gondoltam, kis nosztalgia és némi humor jól fog jönni a hosszú nap után.

vad_buck.jpgAz első, hogy azért az időkereten tudtam bosszankodni. Visszaléptek párat, és beékeltek egy történetet több rész közé. Itt már megvan a csapat, de még Barack nincs meg. (Nem mintha hiányzott volna...) Az oposszumok önállósítják magukat, visszakeverednek az elveszett világba. Ott aztán megtanulnak a saját lábukra állni, miközben segítenek megvédeni a világot Bucknak egy szó szerint agyas dinótól, aki király akar lenni.

Színes, szórakoztató, harsány. Gyerekként sokkal jobban élveztem volna, de így is elnéztem. A lenti világban bőven van lehetőség, és sikerült megkedveltetnie velem a két oposszumot, pedig ők aztán nem voltak a szívem csücskei. Jópofa mellékszereplők, és mozgalmas történet érkezett. A szereplők végig mozgásban vannak, és jót is tett a mesének, hogy nem enged üres járatokat. Menekülnek, hajóznak, régi sérelmeket emlegetnek fel és viharzanak, vagy éppen nagy tanulságokat vonnak le.

Túl okosnak azonban nem lehet mondani a történetet, de az nem is cél. Érezhetően gyerekmese, ahol az oposszumok ökörködése, vagy az, hogy Zé honnan eregeti a gázt, a poén. Zé különben menő zorilla lány, új szereplő, és így megismertem egy új állatot. Mert mi a zorilla? Csíkos görény. Nem is csodálom, hogy inkább zorillának hívja magát... De azért az ötlet előtt le a kalappal: hogy kell egy mese legmenőbb karakterévé tenni egy görényt, akinek a bűze a fegyvere?

Hogy azért valami olyat is kiemelje, ami tudott zavarni: Orson és a raptorok. Nekem nagyon Zordont és a hiénákat juttatta eszembe. A raptorok meg kísértetiesen hasonlítanak az Így neveld a sárkányod egyik sárkánytípusára... De egyik sem olyasmi, ami miatt nagy bajom lenne a mesével.

A tanulságai meg nagyon Disney kompatibilisek - és mivel a Disney+ égisze alatt fut, ezen nem is érdemes meglepődni. Két fő üzenete van, amit többször is kimondanak és jól a szánkba rágnak: nem a képessége, hanem a bátorsága és a leleményessége teszi a hőst. Valamint, a család kell, te alkotod meg, és akkor is a családod, szeretnek, ha éppen nem vagytok együtt.

A címben nem véletlenül van Buck kiemelve, hiszen az eredeti csapat csak mellékszereplőként tűnik fel. Nem is lehetett volna máshogy, mert azt már tudjuk, hogy velük mi fog később történni és hova vezet az útjuk, míg az elveszett világ és a dinók rejtenek még lehetőségeket.

Ez lesz a végszavam is. Az egésznek a felépítése, Buck új családjának/csapatának megalakítása pont olyam, hogy innen lehessen sorozatként folytatni. Nem lepődnék meg, ha jönni is a Vad Buck mesesorozat...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7017797691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása