Minden napra egy film

Minden napra egy film

Forgatások és egy kis foci

A buborék, Pánik élő adásban és All American 4_13

2022. április 12. - BBerni86

Kezdjük a mai sorozatrésszel: All American.

Vagyis, Spencer már egyetemen focizik és gólyaként nem olyan könnyű kiragyogni. Közben Liv az újságírói karrierjét építené. Most mindketten kapnak egy pofont az élettől, de igyekeznek a legtöbbet kihozni belőle. Túl sokat nem is akarok belemagyarázni, őket eléggé idilli szinten tartják, amióta összejöttek. (Jobb is így, nem kell a párkapcsolati dráma.) Most is egymást vigasztalják, meg tűzik ki a következő célokat.

Izgalmasabbnak tűnik, hogy mit kezdenek Layla és Jordan kettősével. Egyre több a közös jelenet, és mindketten egyedül is vannak - ok, Jordan távkapcsolatban van, de messze van Simone. Most is megkapták a maguk pár percét,allamerican413.jpg és egyre gyanúsabb, ahogy Layla viszonyul a fiúhoz. Mondhatni, lassan ő az egyetlen, akit beenged a védfalai mögé.

A nagy drámát Coop és Patience kapta - továbbra sem szívlelem Bre-Z karakterét, túlírt és továbbra is idegesít. Vele már nem nagyon tudnak mit kezdeni, így maradnak ezek a balhék. Az se tetszett, hogy a rendőrségi ügyet milyen könnyen lezárták.

Valahogy soha nincs igazi nagy dráma, mert mindig jön egy megmentő - ez erre a részre, de az egész sorozatra is igaz.

Viszont, igazi guilty pleasure sorozatként eye candy színészekkel van tele, és a legtöbb szereplő a szépek és gazdagok táborát erősíti.

 

A Netflixen meg belebotlottam A buborékba. Nem is tudom, hogy egy jó komédiát láttam, vagy egy olyan a_buborek2.jpgagymenést, amit jó lenne gyorsan elfelejteni. Mivel elvileg hamarosan jön a mozikba a Jurassic World következő fejezete, még akár paródiát is nagyon könnyen bele tudok látni...

De mi is ez a buborék? A COVID tombol és filmet kellene forgatni. A Cliff Beats egy dinós akciófilm, ami már 5 részt sikerrel vett. A 6-at úgy akarják leforgatni, hogy 2 hét karantén után a stáb egy hotelben felveszi a filmet. A hotel a buborék. Aztán persze lesz ott minden - viszonyok, veszekedések, szökések, sérülések. A stúdió filmet akar és nem érdekli, hogyan.

Egyrészt, agyament kulisszák mögötti hangulata van. Azt még élveztem is benne, amikor azt látjuk, mit vesznek fel, mi lesz belőle a film. A két szerencsétlen, akik a dinókat szimbolizálják, és szinte az egész filmben fel vannak lógatva... kész. Remélem, minden el van túlozva, mert amit lehet, itt túltolnak, miközben felismerhetők igazi trendek és folytatás sajátosságok. Pl. a TickTock sztár szerepeltetése, vagy, ahogy a kiesett színész karakterét továbbírják vagy éppen ki a filmből. Azt is el tudom hinni, hogy a stúdió főnökök tényleg olyanok, mint amilyennek itt mutatják.

Kicsit más hangulatú filmben simán írnám azt, hogy antihősökkel van tele. Nincs egy sem, aki szimpatikus tudnaa_buborek.jpg lenni. Tele vannak rossz tulajdonságokkal, nyafkák és nem tudtam őket sajnálni. Egyszer ilyesmit Carol fejéhez is vágnak, tudtam bólogatni rajta. Valahol ez is a paródia része, de a paródia nem a zsánerem, nekem sok szokott lenni. Itt is van nem egy olyan rész, amin inkább morogtam, mint nevettem: Dustin szövegátírása, Dieter, aki a friss Oscarral névnek érkezett ide és a recepcióssal cicázik.

Az is érdekes, ahogy a COVID helyzet kap egy pofont. Vannak itt olyanok... eleve a buborék ötlete brutális, de amikor olyanokat megjátszanak, mint a kávés csaj megbetegedése... Ott van benne az ötlet, mégis, annyira tudott irritálni ez is...

A stáblista és a beugrók meglepően erős nevek. 1-1 mondatra beugrik többe között Benedict Cumberbatch, James McAvoy vagy John Cena. A főszereplőket sem kell nagyon bemutatni, több sikeres film és sorozatok is akadnak a filmográfiájukban. Annyira túl is játszanak mindent, amennyire kell. Leslie Mann szökés jelenete, vagy Pedro Pascal téblábolása...

A kritika különben nagyon a rosszat látta meg benne. Én azért az ötletet tudtam értékelni benne, de tény, sokszor idegesített engem is. De a paródiákkal általában így vagyok.

 

Plusz, láttam valami sokkal rosszabbat is ma. Pánik élő adásban.

panik_elo_adasban.jpgAnnyira borzalmas, hogy ahhoz képest A buborék zseniális. Adott egy sminkes influencer, aki a nővére kutyájára vigyáz egy este. Valaki meg fenyegetni kezdi és ijesztegetni, miközben valaki kutyákat gyilkol a környéken - és élőben közvetít mindent.

Aztán persze kiderül, ki a kutyagyilkos és mi az igazi célja. Akkora butaság az egész, hogy a fejem belefájdult. Ok, ez nem igaz. Annyira fárasztó volt az egész, hogy háromszor elaludtam a filmen. Meg 15 percenként kikapcsoltam, annyira rühelltem az egészet.

Itt sincs szimpatikus szereplő, hősnőnk és a barátai is idegesítők. A film gonosza meg olyan feleslegesen bonyolult tervet talált ki a bosszúra, hogy az is paródiába illene.

Minimális helyszín, egy házban rohangásznak. Meg sokat telefonálnak.

Nulla és ellenszenves karakterek. Ennek megfelelően értelmes színészt se találhattak bele, ismeretlenek, akik ezt is képesek voltak túltolni. Mondjuk, mit várok egy olyan filmtől, ahol azt kell eljátszani, hogy valaki addig üti egy baseball ütővel a lábát, amíg az el nem törik? (A végén persze elbiceg...)

Nem is ragozom tovább. Ez minősíthetetlenül rossz volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1217806687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása