Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatok, amelyek nem nyertek meg

A mi kis falunk, A séf meg a többiek, Young Sheldon és Minx

2022. május 02. - BBerni86

Kezdjük talán azokkal a sorozatokkal, amelyekről nem sok újat tudok mondani, mert kb. azt hozzák, amit eddig is mindig.

a_mi_kis613.jpgA mi kis falunk (s06e13) újfent fárasztó eseteket halmoz. Károly kapzsiságában elhinne egy kamu e-mailt, amiben vagyon reményében elkérik minden banki adatát. Próbál beilleszkedni az új doktornő, meg Kati kikészül a fia és barátnője együttélésén.
Most is Viki volt a kedvencem, a polgármesterrel jópofán osztogatják egymást. Azt sokkal inkább nézhetőnek találom, mint Laci és a barátnője szerencsétlenkedését. A zsák megtalálta a foltját… Csak éppen most is ugyanaz minden. A kisváros, a humor, az agyalanság – de jó színészekkel.

A séf meg a többiek (s01e07) folytatja az orosz sorozat másolását. Újfent semmi újdonság: kavarás aa_sef107.png lakótársakkal, és a séf elégette a nyelvét. Ugyanazok a poénok, ugyanaz a cselekmény – egyedül a gyenge animációs betoldásokat nem erőltetik onnan, amiért hálás is vagyok. Már kezdek lemondani róla, hogy lesz ez önálló és egyedi – így viszont nem sok értelme van nézni, mert ezt már láttam.

A Young Sheldon igen, ott tart – Georgie idősebb barátnője terhes, a család youngsheldon.jpgszembesül a helyzettel és igyekeznek kitalálni, hogyan legyen tovább. Volt egy családi vacsora, az ikreket lepasszolták és ők találgatták, mi folyik otthon. Semmi humor, csak fárasztóra sikerült az egész.
Igaz, szerintem eleve nem vicces, hogy a 17 éves srác a 29 éves barátnőjével próbálja kitalálni, hogyan tovább. (Mennyire vak a csaj, hogy nem tűnt fel neki, milyen fiatal a srác? Pláne, hogy a szülei garázsában lakott és járt is ott…) Meglepetés sincs, mert az alapsorozatból ismerjük a történet végét: házasság, majd válás. Azt meg már most utálom, ahogy próbálom elképzelni, mi lesz majd ebből. Sheldon története kifullad, nézzük majd Georgie házasságát és gyereknevelését? Ne!
Plusz, Emily Osment. Az előző sorozatában sem szerettem, itt sem bírom. Bár a karaktere sokkal lazább, mint az előzőben, ugyanolyan karót nyelt és nem tetszik, ahogy fintorog. Ha a szereplőt el is viselném, a színésznő számomra lehúzza.
Kifulladt ez a sorozat, a cukiságnak rég vége és most kicsit sem volt vicces sem.

Végül, Minx. Évadzáró. Az elején szerettem ezt a sorozatot. A második felére már éreztem az esést, és a végére még mélyebbre sikerült menni.minx_1.jpg
Mi is volt benne? Joyce és Doug haragban, és maguk próbálnak boldogulni. Minden oldalról nagy pofára esés a vége. Doug nem tudja a lap szellemiségét hozni, az ő vezetésével csak egy sima pornólap készülne, annyi különbséggel, hogy nem nők, pasik vetkőznek benne. (Az egyik konfliktus nem is tudtam, hogy poén vagy mi? Lehet-e egy lapban álló hímtaggal a férfi modell?) Joyce meg védené a magazinját, kiáll érte, mert most nyílnak a kapuk előtte, de jár hozzá, hogy a fejére olvassák, mi nem tetszett nekik a Minx megoldásaiban. Kénytelenek belátni, hogy valahogy ki kell egyezniük.
Közben meg olyan mellékszálak voltak, mint Shelly és a férje gyötrődése, mert persze a férfit bántja, amit megtudott a nejéről és a szexuális életükről. Igaz, ott legalább léptek egy merészet. Bár kimondva nincs, de Shelly akkor leszbikus? Amit láttunk, az alapján szerintem az, de esélytelen, hogy fel is vállalja. Ha csak a férjét kellene elhagynia, talán, de többgyerekes családanyaként, ebben a korszakban nem fogja. Nem egy szokványos témaválasztás egy komédiában, ha az szexkomédia is.
Nem volt humoros, de nem is igazán dráma. Egy-egy próbálkozás van valamit villantani – szó szerint is, különben – de ebben már nem volt tartam. A kínos talán az a szó, amit használnék rá. Meg a szenvelgő.
Most a külcsín se adja el. A színészek se hoztak újat, csak amit eddig is játszottak. Lovibond akcentusa pedig az évad végére már zavart. Ha ennyire hallható az angol gyökere, lehetett volna valami magyarázat is rá, miért kellett ennyire amerikainak eladni?
Ok, kiszörnyülködtem magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8517822249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása