Minden napra egy film

Minden napra egy film

Fekete Egyetem és Dunaszépe folyt.köv.

All American: Homecoming és Pepe

2022. május 10. - BBerni86

Most véletlenül sem találok közös vonást a két sorozat között, amiből néztem egy-egy részt. Egyik sem haladt igazán? Nem teljesen igaz.

All American: Homecoming (s01e10) egy nagy időhúzás. Érezhetően az évad egyik krízise, hogy mi lesz Simone és Damon között. A múltkor a lány szembesült a helyzettel, most meg kerüli a fiút. Nincs eldöntve semmi, nincs megbeszélve semmi, csak kerüli. Damon mellett viszont feltűnt Thea, vagyis még bonyodalom is indul. (Unalmas szappan.)
ahhome110.jpgVan ugyan mellette más szál, most hátrányos helyzetű fiatal sportolókat akarnak segíteni, de túl könnyű az eset. Feltűnik egy gazdag támogató és minden rózsaszín. Ahhoz képest, hogy az a koncepció, hogy mennyivel nehezebb a fekete sportolóknak és fiataloknak, nagyon nem ezt látjuk. Gazdagok, aki meg nem annyira, máris van támogató. (A nemi erőszak témát is ugyanilyen könnyen, súly nélkül le tudják rendezni.)
Végül, a nagynéni nyüglődése. Csúszik az is egy rossz szappanopera szintjére. Feltűnik egy régi haragos, indul a cicaharc.
Az egyetlen, amiben van – vagy mégsem – haladás, Damon biológiai szüleinek kérdése. JR anyja jött, mesélt valamit és mondhatni ledobta a bombát, csak éppen a srácok már csináltattak tesztet, ami nem éppen ezt az eredményt hozta. Most akkor mi van?
Nagyon sok mindenre rá tudom húzni, hogy érezhetően nyüglődnek, merre menjenek tovább. Le lehet gyorsan zárni mindent és Simone mehet vissza az alapsorozatba, de arra is van kezdemény, hogy lehet itt bonyolítani, ha marad ezen az egyetemen.

Pepe (6. rész) esetében az alapkoncepció változatlan. Van egy helyzet: jön a híres kritikus, akit le kellene nyűgözni. Gábor próbálkozik egyedül, aztán a végére atyai tanáccsal meg némi segítséggel minden szuper. A sztori más, de mögötte a fordulat, tanulság, alapváz egyezik.
Most többet főztek és azon jókat tudtam mosolyogni, hogy Gábor milyen arcokat bír vágni, amikor valaki kritizálni meri. A gyerekek alaposan felhúzták…pepe106.jpg
A szerelmi szál látszólag halad, gyakorlatban ugyanolyan súlytalan, mint minden más eddig. Laura úgy dönt, nem passzolnak Gáborral, nem ábrándozik feleslegesen, viheti a másik lány a férfit, ha sikerül neki. Egy csók majd el is csattan, de már most érezni, mennyire mű az egész. (A kémia meg nulla.) Eddig is mindig ezt játszották: valamit belengetnek, aztán nagyon gyorsan visszakoznak. Tippre ez lesz most is.
Amit értékeltem a részben, Gábor múltjának egy darabja és egy emberi pillanat két egykori barát, későbbi ellenség között. Igen, Duna-parttal és a hangulattal mű is, de ott legalább valami volt. Nem csak az érzés, hogy mennyire megkomponált és művi az egész.
Elvileg komédia, de ezt a részt viccesnek se mondanám. Bár érezhető, mi van poénnak szánva, gyakran nem működik. Mű.
Ez lesz a rész fő jelszava: mű.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4417828531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása