Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

All American & Homecoming, The Good Fight, American Horror Stories

2022. október 30. - BBerni86

Hát, ahogy végignézek a mostani címeken, nem tudom azt mondani, hogy bármelyik is kifejezetten tetszett volna. De akkor nézzük sorba!

Az All American (s05e03) ugyanazokat a köröket futja újra és újra. Még mindig foglalkoznak a Liv – Spencer közti feszültséggel. Olyan fura is, hogy szeretik még egymást, Liv még féltékenykedett is, de azért külön kell lenniük.alla503.jpg Azt különben megjegyzem, még mindig Spencer és az őt alakító színész a leggyengébb a sorozatban. Ahogy közben néz ki a fejéből, a vastag lánccal a nyakában, meg nem értem, miért ő a sorozat csúcspasija. Folytatódik a játszma Jordan és Layla között, de egyre inkább oda jutunk, hogy pár lesz belőlük. Ők az ellensúlya a Liv – Spencer párosnak – most ők tűnnek olyan egymást segítő, összeillő kettősnek, mint a másikak korábban. Megint volt kis sportnyomozás, szokás szerint túl könnyű megoldásokkal. Ha már sport, egy érdekesebb rész volt: Asher, mint edző és tehetségkutató. Azt várom is, milyen feszültség lesz, ha kiderül, hogy JJ helyére hozott egy új srácot. (Hozzáteszem, JJ mélyrepülésben most is. Az már nem vicces, szánalmas, amit művel.)

Az AA Homecoming (s02e03) most is jobban hozta a sportot, és mindkét sport meccsel együtt volt is benne. allah203.jpgTeniszmérkőzés, baseball párbaj is akadt. Sporttal kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoztak: pl. Simone kénytelen szembenézni azzal, hogy bár csapatban játszik, a lányok egy része szemét vele. Hogy adja vissza, hogy azért még csapatjátékos legyen? Azt különben kiszúrtam, hogy az edző se normális, ahogy viselkedik vele. Az egyik percben azt mondja, Simone repül, ahogy a sérült játékosuk felgyógyul, a másikban meg azért szidja, mert az egyéni megfigyeléseit nem osztotta meg a lányokkal, akik bántják. Eldönthetné, hogy akkor mit akar. Mellette itt is van szerelmi meg iskolai dráma, de a sport miatt jobban csúszott. Ha elég ostoba is, ahogy pl. Damon az apjával csatázik, vagy megint egy olyan összecsapást kell nézni, ahol az apa nehezen emészti meg, hogy a fia más jövőt képzel magának, mint ő.

A The Good Fight (s06e08) egyre biztosabban veszít el. Én már szinte azt várom, hogy az egész évadról kiderül, hogy csak egy drogos trip vagy valami hasonló. Az már meg sem lep, hogy nem a bíróság a lényeg. Ugyan aztgf608.jpg anyacég indít egy eljárást és feltűnik David Lee – jó volt viszontlátni – de az egész csak egy trükk volt, hogy Liz és Ri’Chard magasabbra törjön. Diane megint a magánélete miatt volt terítéken. Egyre biztosabb, hogy a házasságának annyi a doktor miatt. Csak nem azzal búcsúzunk el tőle, hogy elválik, itthagyja a céget és a dokival elmegy a drogos naplementébe? Vagy az alap lesz az igaz, és az egész meg sem történt. Mert csak hallucinálta a drogtól, vagy a tüntetők, akik közben a cselekménybe lépnek, már régen felrobbantották az egész épületet, csak a benne levők szelleme ezt még nem fogta fel. Gyötrődik is attól, hogy van a sorozatnak stílusa, vannak jól elkapott karakterei is, de szenvedek attól, ahová ez az egész vezet és ahogy egyesek kifordulnak magukból.

Végül, már Halloween és a holtak napja hangulatának jegyében American Horror Stories évadzáró (s02e08), ahs_lake.jpgcím szerint a Tó. Klasszikus szellemek bosszút állnak történet, ami hozza szépen a kötelezőket. Így elnéztem, megvan a zsáner szükséges elemei közül mind, csak éppen meg nem lepett. Inkább kellemetlenül – amikor kiderül, miért volt minden, és a család hogyan kapcsolódik a tóhoz, akkor sajnáltam, ahogy a végjátékhoz jutottak. Nem éreztem igazságosnak, hogy a holtak az ártatlant büntették meg. Mert volt, aki mindent tudott és benne volt a játékban. De a szellemek nem az apát vadásztak le, noha az kiderült, hogy ez a rendszeres nyaralóhelye volt a családnak, lett volna lehetőség. Hanem Jake, a szinte kamasz kellett, hogy megfulladjon. Ő mit tehetett bármiről? Semmit. Látványra kaptunk is, nem is. Nem vitték túlzásba a szellemeket és vízi holtakat, de talán a kevesebb most több is volt. Húzónévnek jött Alicia Silverstone, bár messze van már a színésznő a fénykorától. Azt nézegettem, hogy mennyire megöregedett még a legutóbbi ropi filmhez képest is, amiben láttam. (Ebben Jennifer Garneréhez hasonlít a karrierje: mindketten anya szerepeket kapnak sorra.) Jobban értékeltem az AHS visszatérő színészt, az apát játszó Teddy Sears-t.

Ebbe az irányba megyünk tovább, csak remélhetőleg jobb filmekkel és sorozattal. Horror antológia, Halloween-film, jövök!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1617966488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása