Minden napra egy film

Minden napra egy film

Csendes éj

2022. december 27. - BBerni86

Ezt biztosan az olyan agyamenteknek találták ki, mint amilyen én is vagyok. Nem tudsz ráhangolódni az édes, túl szép, hogy igaz legyen karácsonyi filmekre? Sebaj! Mi elhozzuk neked a világvégét karácsonyra! Avagy ezen az éjen családi dráma, erőltetett jókedv mellett felkészülünk a csoportos öngyilkosságra.silent_night.jpg

Még csak a film poénját sem lőttem el, mert benne volt a promóban, hogy karácsony reggelre ebben a filmben mindenki halott lesz. Nem is az a lényeg benne, miért – különben jön a mérges gáz, ami minden élővel végez, és a lakosság gyorsan és fájdalommentesen ölő tablettát kapott, hogy békében elmehessenek a fájdalmas halál előtt.

Inkább az volt itt a lényeg, hogy a vidéki házban összejövő barátok, családtagok hogyan készülnek a reggeli mérgezésre, és mit mondanak ki, amíg még van idejük. a főszereplő páros három gyereket nevelt – egy kiskamasz és a kisebb ikrek. A nagyfiú nem is érti meg, miért kellene megölni magukat. Neki ötletei vannak és a szüleinek meg is kell harcolnia vele. Hogy veszed rá a gyereked, hogy legyen öngyilkos? Van itt csinos, kihívó nő tunya férjjel és idegesítő kamaszlánnyal. Orvos olyan fiatal feleséggel, akit mindig ugrattak a fiatalos külseje miatt. A leszbikus barátok, akik közül az egyik inkább iszik, mint mérgez.

Sok feszültség van a kapcsolatokban – kimondatlan érzelmek, ellenszenv és meg nem élt szerelem is. Mit mondanak el az utolsó percekben, még megpróbálnak valamin változtatni? Vagy csak buliznak egy nagyot még egyet utoljára?

A hangulata félúton van egy komédia és egy dráma között. Bár, hozzáteszem, a magam féle fekete humor kell hozzá, hogy vigyorogjunk ezen a filmen. Mert itt kb. olyanok vannak, hogy a részegen kiterült nőnek lenyomják a méregtablettát a torkán, de magához tér, kihányja, és már nincs idő újabb tablettát szerezni, így a párja jól hasba szúrja egy késsel azzal a felkiáltással, hogy minek kellett hánynia. Ok, alá is írom, hogy a dráma erősebb benne. Ahogy a családok elköszönnek, megölelik egymást és minden véget ér.

Véget ér? Ó, a film végére haragszom, de azt már nem mesélem el. De ez a fene, hogy most mi van? És válaszok nincsenek, csak a vége főcím.

Látvány elem nincs benne, nem is kell. Vidéki ház, bezárva, meg a közeledő mérges viharról pár kép és ezzel meg is volt minden.

A színészeknek kell eladni, és van is benne olyan stáb, hogy az már elég vonzóerő. A házigazdákat Matthew Goode és Keira Knightley alakítják – Goode kapcsán eszembe is jutott, hogy neki kellene kezdenem a boszis – vámpíros sorozata végének. De itt is jól hozza azt a szerethető, rendes férfit, akit tőle már megszokhattunk. A vendégek között meg olyan színészek vannak, mint Annabelle Wallis, Lily-Rose Depp.

Vagyis, ez nem az a családi, karácsonyi film, amit az egész család együtt néz. Ez inkább anti-karácsony film az elvontabb lelkeknek. Boldog karácsonyt és halálnapot nekünk is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9218011460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása