Minden napra egy film

Minden napra egy film

Született hazudozó

2022. december 31. - BBerni86

A hazugokról szóló komédiák között akad pár klasszikus is. Meg nagy mellényúlások is. Jim Carrey anno vicces volt, Eddie Murphy kevésbé. Ez a francia vígjáték, meglepetés, tudott valami újat is hozzáadni a szokott történetekhez.szuletett_hazudozo.jpg

Az egyezik, hogy újfent olyan főszereplőnk van, aki nagyon nincs jó viszonyban az igazmondással. Élete minden területén hazugságot halmoz lódításra, és az a csoda, ha a száját elhagyó mondatban nincs valami ferdítés. Olyan szinten űzi a hazudozást, hogy már a világ egyensúlyát is veszélyezteti. Itt jön a csavar – nem a misztikum, az volt már másban is. Ami új, hogy Jerome miért lesz képtelen hazudni – mert minden, amit kimond, valósággá válik. Azt mondja, van egy kutyák lakta ország, Kutyisztán? Már meg is jelentek a hírek arról, hogy melyik kutya nyerte a választást, és egy kolléga meséli is az ottani nyaralási élményeit.

Vicces is lett, ahogy Jerome kénytelen szembenézni a történetei következményével. Meg, milyen abszurd dolgok is létrejönnek így. Hiszen a hazugságok a rokonait, munkatársait is komolyan érintik, és sokan teljesen megváltoznak miatta, ő meg csak kapkodja a fejét, hogy mi történik körötte.

Szinte végig viccesek is tudnak maradni, míg valóban komoly tétek nem jönnek, és muszáj megoldást találni. Onnan már szirupos, kiszámíthatóbb a film, de szerencsére az már csak a vége. A testvéres szálban volt megható elem, az még ok is. A szerelmi szál az, ami nélkül jobban tetszett volna, de ilyesmit nem lehet megúszni egy ilyen komédiában. Kell egy nő is, aki a végére odakerül a főszereplő mellé.

Sok helyszín, menő környezet – már eleve a hátteret adó Nizza is szép, és kifejezetten élvezhetők a motorozós részek, pláne ha a tenger és a város sziluettje van a háttérben. Nem látványfilm, de korrekt a kinézete egy komédiához.

Nem a legismertebb francia színészekkel pakolták tele, de nem is kellett. Azért ismerős arcok akadnak, és a főszerepet játszó Tarek Boudali már annyi nálunk is bemutatott filmben feltűnt, hogy ha a nevét nem is tudom – most direkt megnéztem -,  akkor is tudom, hogy már több mindenben láttam. Jól áll neki ez a megjavuló figura.

Nem az év vígjátéka, de jókat lehetett mosolyogni rajta, a család és a barátság az értékek benne. Egynek elment.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5718015368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása