Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Chicago Fire & Med, Young Sheldon, Servant, Legend of Vox Machina, Criminal Minds

2023. január 22. - BBerni86

Visszatértek a tűzoltók – és volt nagy mentés? Nem. A Chicago Fire (s11e10) a téli szünet után azzal indított, cfire1110.jpghogy a majdnem meghaltak még szenvednek az utóhatásoktól. Fizikailag rendben van már mindenki, még a rendőr is, akinek egy rakéta akadt el a lábában – de rémálmok, koncentrációzavar és hasonlók még előfordulnak. Szerencsére Severide jön, van pár tanácsa és mindenki elindulhat a gyógyulás után.

Mellette meg olyan mellékszálakat kapunk, hogy Violet bosszút akar állni, de rosszul sül el a próbálkozás. Brett meg beüzemel egy tárolót, ahova a kisbabákat lehet betenni, és a fiúk morognak a sziréna hangja miatt. Ez volt az egész.

Most is – klikkekben kezelik a szereplőket. Megvan, ki kivel van egy jelenetben általában, és ezt tartották most is. Severide és Stella a kiemelt szereplők, most is. A mentés meg? Egy kéménybe szorult férfit húztak ki – sokkal jobban megcsinálták már ezt ezen a sorozaton belül is, de a 9-1-1-ben is láttam már ilyet.

 

A Chicago Med (s08e10) esetében pedig azt érzem, hogy keresik az irányt, merre menjenek tovább. Még egy cmed810.jpgcsomó minden eldöntésre vár: Jack. Jó lesz a kórháznak a milliárdos érdeklődése? Mintha még kivárnának, hogy a nézők megszeretik-e a karaktert. Hasonlót érzek az új, MI vezérelte műtővel is. Marcel dolgozik vele elsősorban, és hol idegenkedik tőle, hol el vannak ájulva, mi minden válik lehetségessé általa. Kivárás: szeretjük, folytassák, vagy menjenek másfelé?

Közben meg mennek az esetek – tipikusabb Daniel betege, egy szellemileg fogyatékos nagymama, aki fél, mi lesz az unkájával nélküle. Másféle az autóbalesetben elveszett terhes nőé, akit ketten indulnak keresni a keresőcsapattal. Orvosilag egyik sem egy Doktor House epizód, de el lehetett nézni.

Most a magánéletet is visszafogták, ami jól is esett. Inkább volt ez most kórházas, mint kórházi szappan epizód.

 

Visszanéztem a Young Sheldon (s06e09-10) legutóbbi részeit is, és a korábbiakhoz nincs mit hozzátenni. Kissheldon610.jpg kellemes, nem igazán dráma és nem is komédia. Sheldon egy a családtagok közül, a 2 részben egy fontosabb szál volt csak az övé: a befektetővadászat. Mellette láttuk Mary barátnőkeresését és Georgie randi kísérletét, amire Mandy bíztatta fel. Én már most unom különben, ahogy azok ketten húzd meg, ereszd meg játékban vannak.

Már csak olyan semmilyen ez a sorozat – komolyan elkezdtem azon szurkolni, hogy érje le a kasza.

 

Utolsó évadát kezdte a Servant (s04e01-02). Mi az egyetlen, amit akarok tőle? Végre válaszokat! Mi a gyerek, servant41.jpgkicsoda Leanne és a szekta miféle is?

Ehhez képest felvezetésnek kaptunk egy egészen hangulatos horrort. Leanne egyedül van otthon, és a szekta le akarja vadászni. Támadás és menekülés az utcában, első felvonás. Jó volt, amikor a kocsiba zárt lány szemszögéből ment körbe a kamera. A Madarakat idéző jelenet volt, amikor felvonultak a galambok és támadtak. Szemcseppentés és egyéb finomságok. De válasz? Az nincs. Kik voltak ezek, mit akartak? Azt nem tudjuk.

Majd hazajött a család – a baba, a szülők és Julian. Leanne majd megszakad, hogy Dorothy a kegyeibe fogadja, és ápolhassa a nőt, akinek sérült a gerince. (Az még nyitva van, feláll vagy mozgássérült lett.) Indult a passzív-agresszív játszma kettejük között, amiben a férfiak nem tudnak hova állni. Az már olyan volt, amit annyira unok ebben a sorozatban.

Nem fér a fejembe, hogy várják, hogy Dorothy megérti mi folyik körötte, amikor a legfontosabb részletet nem tudja? Hogy hanyagságból megölte a fiát, és a fia csak addig van velük, amíg Leanne is itt van. Olyan hiábavaló így minden köröttük…

Nell Tiger Free különben sokat fejlődött, sokkal jobban játssza a szerepét, mint a sorozat elején, de ez már kevés. Kellenek azok a válaszok.

 

Kezdett a Legend of Vox Machina (s02e01-03) új évada is. Ahogy az elsőt, ezt is 3 részes etapokban fogják leadni.

Egy nagy kaland lesz az egész, ami részekre bomlik: le kell győzni a sárkányokat, de ehhez mágikus tárgyakat kell begyűjteni. Még nem tudom, hány tárgy lesz, de ha ilyen tempóban haladnak, akkor ebben az évadban nemvox201.jpg érnek a végére. Majd meglátjuk.

Tetszik, hogy mozgalmas és szórakoztató. 3 rész alatt már annyi kaland volt, hogy egy regényt megtöltene. Sok lény, bővülő világ – most pl. az izgalmas képességű sárkányok mellett jött szfinx és szörnyhalak is, amelyeknek nem jegyeztem meg a nevét, de elég gyilkos lények. A szereplők múltjából is kapunk darabkákat – ha jól veszem ki, most a félelmeikkel kell szembenézniük, hogy majd szembeszállhassanak a sárkányokkal.

Megvan a sorozat csintalan humora is – alpári humorral, meg nem hősökhöz méltó tettekkel és beszólásokkal, de nekik ez csak ad egy plusz csínt. Talán kicsit visszavettek, már ők is érzik, hogy valamit elértek, és nem kell viccnek lenniük. Már hősök, úgy is kellene viselkedniük. Zenélés még pl. nem is volt, noha korábban Scanlan rendszeresen dalra fakadt.

De az összkép jó – a szokott minőségű rajzolással, sok kaland és humor. Még a drámai vég is megvan, ami beránt a következő 3 részre jövő hétvégén.

 

Végül, rászántam magam. Annyira kellett annak idején a lezárás, most mégis visszahozták. Criminal Minds: Evolution (s16e01). Kellett ez nekünk? Bár jó krimi hiányom van, valahogy kétlem, hogy ez fogja betölteni az űrt.

criminal161.jpgAz első – semmi frissítés. Akit lehetett, visszahozták, legfeljebb kicsit más pozícióban dolgozik. Emily feljebb lépett, ő már nem jár terepre. Rossi vezeti az osztagot, de nyomorult eléggé maga alatt van. Penelope visszavonult, de egy gyors segítségre azért meg lehetett fűzni – bár nagyon tiltakozik, nem akar ilyen erőszakos munkát, de nem úgy tűnt 1 rész alapján, hogy lecserélnék. Nagyon úgy néz ki, hogy vissza fog térni az irodába.

Ehhez a visszahozáshoz kapcsolódik, hogy nagyon nem tett jót nekik az idő. Emily és Rossi siralmasan néznek ki, rajtuk annyira látszik az eltelt idő, hogy az katasztrófa. A többiek még csak hagyján, de ők nagyon megtörtnek és öregnek néznek ki. Nem jó nézni, pláne, hogy még emlékszem, milyenek voltak pár évaddal korábban.

Nem tetszett az sem, ahogy a COVID miatti változásokat behozták. Mintha az válasz lenne, miért esett szét ennyire a BAU. Emily még küzd értük, és mivel új évad, valamit biztos elér majd, de mit?

A rész semmi extra, viszont valamit belenget. Átívelést. Hogy lesz egy másokat segítő bűnözői elme, akinek a nyomába erednek. Így látok arra esélyt, hogy külön részek helyett átívelés lesz. Majd meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5418032020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása