Minden napra egy film

Minden napra egy film

Végzetes lakáshotel

2023. január 28. - BBerni86

Akár annyival is el lehetne intézni, hogy nagyon tipikus tévés thriller. Azért ennél többet is tudok írni róla, de ha van jobb néznivalótok a tévében, a lakáshotel helyett azt javaslom.

Kezdjük talán azzal, hogy ma már nehezen képzelhetjük bele magunkat a főszereplő lányok helyzetébe. Elvileg az általuk kiszemelt házban az extra, hogy mennyire modern. Az még ok is lenne, hogy azért nem tudnak bizonyos helyezetekben segítséget hívni, mert nincs semmi térerő, a wi-fit meg lehet a házból blokkolni. De, amiket ez a ház tud, ma már nem számít olyan újdonságnak. Ennél sokkal komolyabb okosházak tűntek már fel a képernyőn és az életben is. Itt tulajdonképpen annyi történt, hogy több minden távirányítású vagy hangvezérelt. Meg kamerák vannak mindenfelé. Vagyis, nincs meg az inger, hogy rácsodálkozzunk a házra.

A történet meg túl egyszerű. 4 barátnő egy lakáshotelbe megy nyaralni. Az egyikük éppen szakított, és maga alatt van. A környéken több fiatal nő is eltűnt. Eliza, a szakításon átesett barátnő, meg gyanakodni kezd a jóképű házigazdájukra, amit a barátnői nem akarnak elhinni neki. Ennyiből szerintem már sejtitek is, hogy ki a lányrabló. A szomszéd, aki les rájuk és próbálja őket figyelmeztetni? Vagy a sima modorú tulaj, aki előszeretettel medencézik velük és többet mutogatja a hasizmait, mint az indokolt lenne?

Ezzel eljutottunk a következő pontig. Nem a színészi játék a színészek kiválasztásának alapja. Ebben a filmbenvegzetesl.jpg nyár van, pihennek, és az idejüket leginkább fürdéssel és vásárlással ütik el. Vagyis, az elvárás az volt, hogy jól mutassanak bikiniben, illetve James esetében póló nélkül. Amúgy is elég egysíkúak a karakterek, de ez még rá is tesz egy lapáttal. Egyedül a szomszéd nem egy szépség, de ez kellett ahhoz, hogy a lányok szemében gyanús legyen, ahogy leselkedik utánuk.

Próbáltak feszültséget kelteni, és veszélyes helyzetekbe hozni a lányokat. Pl. a gonosz is érzi, hogy gyanakodnak rá, és igyekszik megijeszteni a kotnyeles vendéget. Amikor zuhanyozni megy a nő, felülírja a rendszert, és a kellemes zuhanyzásból forró gőzfürdő lesz. Mit ne mondjak, nem éppen körömrágó izgalom, hogy vajon a csaj megfullad-e a fürdőszobában. De azt is mondhatnám, nem elég ijesztő.

A külcsínen is látszik, hogy tévés film. Van a ház, amiben laknak a lányok. Van pár városi kép, de nem az a jellemző. Az esetek nagyjában maradnak a házban. Vagyis, kevés helyszínen játszódik, ami elég jellegtelen is. Valahol röhejesnek is érzem, hogy elvileg a tengerpartra mennek nyaralni, aztán mindig csak a medencében fürdenek. Persze, mert így nem kellett több statisztával tengerparti jelenetet felvenni – értem én.

Az a tipikus háttérfilm, ami közben az ember akár dolgozhat is. Ha közbe felpillantasz, pontosan képben leszel, nem igényel teljes figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6218036246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása