Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Chicago Fire & Med, All American & Homecoming, Criminal Minds

2023. január 29. - BBerni86

cfire11.jpgA tűzoltók háztáján nem történt változás, vagyis a Chicago Fire (s11e11-12) hozta, amit szokott.

Volt mentés, de már letettek arról, hogy az izgalmas vagy látványos legyen. Most komolyan, az volt a heti izgalom, hogy egy ajtó körbevágása okoz-e robbanást, vagy csak simán kiemelik és kész. Lehet tippelni, melyik történt.

Viszont, a magánéletben hozzák a történeteket: egy feleségnél rákot találtak, egy házaspár vitája hatással volt a munkájukra is és megint volt randizó téma is.

Az is igaz, hogy ugyanazok csoportok szerepelnek közös jelenetekben. Lenne egy tippem, hogy így biztosítják mindenkinek a képernyőidőt. Nem egyénenként, csoportként kezelik őket, amiből néha egy-egy személyt kiemelnek, és kicsit többet mutatják a többieknél.

A legjobb különben a laktanyavizsgálat volt, ami humort vitt most a történetbe.

 

A Chicago Med (s08e11-12) annyival jobb, hogy ebben fontosak az orvosi esetek is. Megvannak a központi elemek – most az új, modern műtőt használják egyre többet, és Jack egyre több modern eszközt hoz be acmed811.jpg kórházba, aminek vannak támogatói és ellenzői is.

Az különben még mindig eldöntetlen, hogy jó-e a tulajváltás. Néha annak tűnik, máskor az árnyoldalak látszanak. Vajon meddig húzzák ezt is?

A magánéleti szálak között egy van, ami lassan már idegesíteni is kezd. Daniel és a takarítónő viszonya egyre komolyabb, és visszatérő téma kezd lenni, hogy az orvos szégyelli-e, hogy a nő szakmája annyival alacsonyabb rangú, mint az övé.

De különben most nem szerelmi szálakkal foglalkoznak elsősorban, aminek örülök is.

 

Az All American (s05e08) szülinapi bulit tartott, amit aköré szerveztek, hogy Baker edző döntést hozzon. Marad igazgató vagy elvállalja a vezető edzői pozíciót az egyetemen? Mindkét oldalnak vannak érvei, és nem is a alla58.jpgsorozaton belül éreztem a kérdést.

Ez megint eldönti, hogyan tovább. Visszahozzák ugyanazt a dinamikát, ami a középiskolában is volt, és megint Baker alatt fociznak a fiúk? Vagy lépnek tovább, és egyesek kevesebb teret kapnak a sorozatban. Szerintem ez volt a döntő – a középiskolában már nincs mit tovább mesélni. Mindenki tovább lépett, és ezzel Bakert kispadra tették. Ha a színész több játékidőt akar, az egyetemre kell mennie neki is. Akkor is, ha vitatható, mennyire erkölcsös a döntés, amit meghoz. Hiszen pont azt ígérte meg a kinevezésekor, hogy egy egyetemi programért sem hagyja majd el a helyét, ha megkapja. Mondhatni, ezzel sokakat elárul.

Lesz itt egy törés: az volt az alapja a sorozatnak, hogy Spencer a sikereivel segíti a közösséget is. Ez már leépül teljesen, és most Baker is hátat fog fordítani. Mi marad így? A gazdag és szép egyetemisták és a sporttal kapcsolatos gondjaik?

A Spencer – Olivia szálon is ugyanaz a történet megy újra és újra. Kibékülnek, veszekednek, szerelmesek vagy barátok? Egy pontig elmegy, de sokadszorra már unalmas.

 

A másik sorozat egyelőre jobban a helyén van. Az All American: Homecoming (s02e08) ezen a héten is hozta, amiket felvállalt.allah38.jpg

Sport – Simone küzdött a helyéért a csapatban. Már ebben is volt afroamerikai téma: Simone azzal is védekezett, hogy nem kellene csoporton belül olyan szabályokat hozni, amellyel még jobban nehezítik a saját életüket.

A baseball csapat is támadás áldozata lett. Újfent az volt a téma, hogy miért fekete egyetemre járnak, és mit kellett azért tenniük, hogy egy olyan sztár is a soraikba kerüljön, mint Damon.

Volt táncos dráma, volt baráti és családi összetartás, és szerelmi téren is kevertek egyet. Volt egy szakítás és annak következményei is kezdenek látszani, már most.

És újfent ez az a sorozat, amiben a jobb ruhák is vannak. Most is zavar, hogy annyira a nehézségeiket akarják kiemelni, mégis a kivételezett helyzetük, ami látszik.

 

Haladt a Criminal Minds (s16e07-08) is. Jópofa volt, hogy most egy hagyományos nyomozást is megengedtek criminal167.jpgmaguknak. Felülről rájuk lett szólva, hogy a sorozatgyilkos-hálózat miatt minden mást hanyagoltak, pedig szükség van az osztályra máshol is. Az igazgató-helyettes is bekapcsolódott a nyomozásba – túl izgalmas nem volt a szál, de változatosságot jelentett.

Majd visszatértek az átívelő szálhoz, és közelednek a végjátékhoz. Rossi már nyomon van, és a gyilkos kezdi elveszteni a talajt a lába alól. Mondjuk, el tudom képzelni, hogy a családját hátrahagyva hogyan folytatja majd, de ugyanez a vesztét is okozhatja.

Meg kellene néznem, hány rész van vissza. Most úgy érzem, már nem sok. Túl közel jutottak. Mondjuk, ezt még mindig szívesebben nézem, mint a magánéleti szálakat. Garcia szerelemi szála, JJ családi élete és Tara szakítása van kiemelve, de egyik sem éppen izgalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1418036972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása