Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Tracker, Criminal Minds, PLL Original Sin, House of the Dragon, All American

2024. június 23. - BBerni86

A héten befejeztem két sorozatot, kezdtem helyettük mást, és volt egy ráadás. De hogy valamiről bőven akarnék írni? Annyira kiemelkedőt nem láttam.

Colter a Tracker (s01e12-13) végén se jutott messzebbre, mint korábban az elején. Halogatni kezdi, hogy kiássa a000trackere.jpg családi szennyest, pedig a végére 3 oldalról meg lett erősítve, hogy valami nagyon nincs rendben a múltjukban. A húga kezdte, majd a 12 részben Russ is elmondhatta a maga történetét, és a zárásra egy gyerekkori barát is felelevenítette, amit tudott. És mind arrafelé mutat, ha Colter válaszokat akar arra, ami egészen máig kísérti, az anyjával kell beszélnie. Helyette elment szörfözni. Gratulálok. A végére kezdtek jönni az ismertebb sorozatszínészek mellékszerepelni, de igazság szerint ez sem sokat osztott-szorzott. Túl képlet szerint megy az egész, és Colter mindent túl könnyen megfejt és megold. Az apja ügyét leszámítva, hogy visszautaljak morgásom okára. Ha minden igaz, 2. évadra berendelték, majd kiderül, akkor ügyesebben nyúlnak-e az anyaghoz. Vagyis, az utolsó két részben Ackles és Morrison feltűnése jelentett némi pluszt, különben szimpla részek voltak, semmi zárás jelleg.

Visszatértek a Criminal Minds (s17e01-04) nyomozói, és egy új elállással próbálkoznak. Van egy ötletük, hogy 000crimim.jpgférnek össze a heti részek és egy átívelő nyomozás. Elias már börtönben van, de van egy adu nála, hogy alkut kössön, és ne vádolják meg sorozatgyilkossággal. Ehhez egy másik gyilkost kell elkapni, és a BAU persze nagyon nem örül, hogy futni hagynák. Így be akarják előzni, majd a munka során bizonyítani, hogy nem adott hasznos segítséget, semmis az alku. Kb. ott tartunk most, hogy Elias a legjobb szereplő az egészben. A BAU egyre szerencsétlenebbnek tűnik, és valahol nagyon lehangoló, hogy Elias a börtönben pár képről több mindent felfed, mint ők a helyszínen nyomozás közben. Az átívelés meg az, hogy olyan esetekhez is kiszállnak, amik talán érintik a mostani esetük. Annyira azt érzem a nyomozókon, a felálláson, hogy ki vannak öregedve és fáradva. Hát igen, Zach Gilford játssza benne a rosszat, de simán ő a kedvenc szereplőm benne. Most is. Már a 16. évadot is ő és a története adta el, most még inkább így érzem. Nem tudják megoldani, hogy a nyomozók érdekesek, elhivatottak és frissek legyenek. Vagy túl könnyen rájönnek mindenre, vagy nagyon meg vannak vezetve és annyira nincs dinamika. Gáz, de sokkal inkább nézném úgy a műsort, hogy Elias old meg a börtönből eseteket.

Vége a lányok nyári iskolájának is, vagyis a PLL Original Sin (s02e08) nyári sorozatgyilkosa is lebukott és el lett000pll28.jpg intézve. Mit ne mondjak, beteg egy megoldást nyújtottak. Tetszett, hogy nem tiszta rózsaszín és boldogság a megoldás. Kellően girl power hangulat volt, és a lányok is szépen beletették a maguk részét. Továbbra is pörög, popcorn ijesztő, és korrekten össze van rakva. Komolyan venni nem tudom, de nyárra teljesen ok. Még azt is feledni tudom, amit különben nem érzek logikusnak. Pl. Chip anyja, aki képtelen túllépni a fia elvesztésén. Nem is értem, az egyetlen unokáját miért nem akarta megszerezni.

Az újabb HBO néznivaló nyárra a House of the Dragon (s02e01) visszatérése. Egyenes folytatás, és ha nagyon röviden össze akarnám foglalni, akkor a meggyilkolt gyerekért meg kell fizetni. Építgetik a kapcsolatokat és mutatják, ki mennyire züllött az előző évad óta, de a lényeg Daemon tervében jelenik meg, illetve abban, hogy már egyik oldal sem hisz a békés megoldásban. Mindössze az a kérdés, hogy sárkányokkal vagy emberi seregekkel 000hotd.jpgdöntik majd el, ki üljön a Vastrónra. Eddig különben éreztem azt, hogy egyik oldalt sem démonizálják. Most viszont egyértelműen vannak sötétebb színek a Hightower oldalon. Nagyon nehezem emésztem például, hogy az asszony, aki egészen eddig megvetette a házasságtörést és a viszonyokat, aki az erkölcs színeiben tündökölt, most az egyik lovagjával keveredett viszonyba. Ha nem tévedek, ugyanazzal, aki azért nem bírja a másik nőt, mert egyszer elcsábította. Amit az egyiknek szabad, a másiknak halálos bűn? Van egy erőszakos, nem trónra való királyuk. Elmebeteg királynéjuk. Igen, itt már nagyon látni, hogy a vérfertőzés mit hoz magával. Mondjuk, mindkét páros az. Testvérek és nagybácsi - unokahúg testvérek vannak a trónon. De a színészek jól hozzák a szerepeik, és még mindig Matt Smith lopja a műsort. Az HBO továbbra sem sajnálja a pénzt, így látványos is a műsor. A vége ismeretében nem feltétlenül örülök annak, hogy tudom, mi lesz a műsor vége. Fájóbbak lesznek a veszteségek, azt már most tudom. De egyelőre még háború, vagyis ezen egyelőre nem töprengek.

Végül, amit nem fogok ragozni. Nincs új a nap alatt. Az All American (s06e11) hozva a szokott formáját, marad azon a vízen, hogy az álompárjai szépen építik az életüket és átsegítik egymást mindenen. Zárják a bírósági ügyet, Spencer már elköszönőben van és kb. minden szép és jó. A Shakespeare nap visszautalás akar lenni a 'szegény feketék' felemelése oldalára a sorozatnak, de kínos volt az egész. Mindegy, ki is teszem a pontot. Ez jelenleg az a sorozat, amiből egy rész vacsi mellé elmegy, de nem tudom már komolyan venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6318433861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása