Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

House of the Dragon, Suicide Squad Isekai, Criminal Minds

2024. július 14. - BBerni86

Új sorozatba nem kezdtem, így maradtak a szokásos heti nézősek, csökkent mennyiségben.

Elsőnek, House of the Dragon (s02e04). Kaptunk egy kis ízelőt abból, milyen ha sárkányok csatája dönti el a000hotd24.jpg csatát és nem az emberek. Röviden? Sokkal több a veszteség, mindenben. Rengetegen halnak meg, értelem nélkül. Mert a sárkány tüzet köp, rombol, és nem lehet kiszűrni, szövetséges vagy sem az útjába kerülő emberke. Az épületek sem maradnak egyben. A túlélők kb. annyit nyernek, hogy eltemethetik a holtakat. Lehet ezt még fokozni, de kicsiben már látni, hogy miért igyekeztek többen mindent megtenni, hogy ne kelljen arra a pontra eljutni, hogy sárkányokkal rendezzék a trónviszályt. Közben meg folytatódik a jó - rossz oldal még jobban való elkülönítése. Az egyik oldalon van egy gyerekes Aegon király, aki már semmire és senkire nem hallgat. Mint egy gyerek, de mivel hatalma van és győzhetetlennek hiszi magát, veszélyes. Ott az öccse, aki egy szociopata kezdeménynek kezd tűnni hidegvérrel, gyilkos ösztönökkel és komoly anyakomplexussal. Alicent leépítése sem állt meg - sejtetve van csak, de most csináltak belőle gyerekgyilkost is, hiszen simán házi abortuszt vállalt be. Hát igen, ha már egy tiltott viszonyba kezdett egy olyan férfival, aki különben tisztasági fogadalmat tett, legalább védekezhetett volna. De a lényeg, mindenki csapást szenved és innen megindul majd nagy valószínűséggel a sárkányok háborúja is, ami végső soron a ház bukását is elhozza.

000ssi15.jpgHa már sárkányok, az volt a Suicide Squad Isekai (s01e05) heti részében is. A csapatnak muníciót kellett vételezni, de Flag éppen egy sárkányfészekbe szállt le a gépével. Kénytelenek voltak megküzdeni az állattal, és a végére kiderült, azért védte annyira a helyét, mert ott volt a tojása. Sajnáltam is nyomorultat. Pláne, hogy ez antihősök és gonosztevők sorozata, így nem kellene, hogy annyira meglepjen, amikor a sárkány kivégzése után azon tanakodtak, hogy a tojásból milyen rántotta legyen. Szerencsére, időben kikelt, így Harley kapott egy kis házikedvencet. Még kicsi, jegyzem meg. Értelem tehát most sem volt sok, és semmivel nem lettünk okosabb. Mégis, ki a Császár? De azt is nehéz benyelni, hogy a helyiek majd simán hagyják a hídfőállások kiépülni és kizsákmányolni a bolygót. ,Az egész projekt mocskos, és bár a sorozatnak megvan a maga szórakoztató volta, itt nem örülnék kb. egyik oldal győzelmének sem. A sárkány - a nagy elment, fura volt a feje, de a kicsit nagyon cukira rajzolták. Reméljük, nem eszi majd meg semmi.

Végül, a Criminal Minds (s17e07) heti menete. Elias ötletének hála elkezdtek azon dolgozni, hogy a korábbi ötletüket Gideonnal miképpen, ki használhatta fel. A gyorsabb haladásért a férfi volt nejét kellene bevonni, de000cm17fh.jpg Rossi ellenzi. Emily meg magánakcióba kezd, miközben a csapat egy része kimegy egy eset vizsgálatára. Ázsiai férfiak tűnnek el, halnak meg, és produkálnak egy legalább megoldásában érdekes esetet. .Elias is ügyködik, az ügyvédjét már sikeresen korrumpálta, de azt még nem látni át, mire játszik. Majd ki fog derülni. A rész érdekessége különben nem az ügy volt, nem az akták olvasgatása sem. Hanem, hogy ki játssza Gideon exét. Felicity Huffman, és hogy külön pikantéria is legyen, annak idején viszonya volt a karakternek Rossival is. A színésznőt bírom, de nem tudom, jó ötlet-e még egy fővel növelni a csapatot. Így is nagyon szenvednek, hogy mindenkinek jusson képernyőidő. Plusz, a szakterülete sem tűnik annyira érdekesnek, de az majd még kiderül. Összességében, a nyomozás elment, a nagyobb szál is lassan halad. De hogy hova...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4718446509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása