Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Zorro, Criminal Minds, All American Homecoming, Kite Man, Suicide Squad Isekai, House of the Dragon

2024. augusztus 04. - BBerni86

A felvezetés után visszatér a sorozat, vagyis az All American Homecoming (s03e03) az eredeti vállalásaihoz.000alla33.jpg Vagyis, visszatérünk oda, hogy az iskolában miképpen harcolnak a rasszizmussal és a visszaélésekkel. Most éppen egy gyűlöletbűntény miatt kell magukba nézniük, hogy ki mit tehetne, hogy jobbak legyen a körülmények. Közben meg Simone szerelmi élete is gyűrűzik – ha új férfit még nem is dobtak be mellé, de már mondogathatja, hogy mit kell megtennie, hogy megérje a szakítás. Volt sport, volt politikai aktivizmus és mindezt beburkolták a baráti közös lelkizésbe. Elköszöntünk több szereplőtől, de így megvalósult a visszakanyar.

 

Eddig talán ez volt a kedvenc részem a House of the Dragon (s02e07) ezen évadában. Nem is kellett hozzá 000hod27.jpgcsata, éppen elég volt, hogy a szereplőknek szembe kell nézniük magukkal és a bűneikkel. Rhaenyra azzal szembesült, hogy a családja mennyi fattyút hagyott maga mögött. Az is jól nézett ki, amikor sárkányt mentek befogni, de a súly azon volt, amikor Jace kérte számon az anyjától, hogy ezzel milyen politikai üzenetet közvetít. Hogy elvesz tőle még valamit, ami segítette a saját pozíciójának megőrzését. Mert az nyílt titok, hogy ő és az öccsei Stark fattyai, de eddig a sárkánya kiemelte. Most viszont más fattyak is sárkányt kapnak… Szinte sajnálom is, hogy nem látjuk, ez hova vezetett volna, mert a háború majd mást eredményez.  De Daemon is kapott leckét, hogy milyen egy vezető. Azért az gáz rá nézve, hogy egy kamaszfiú jobb vezetőnek bizonyult, mint ő az egész élettapasztalatával. A zárás meg csata lesz? Valószínű, de majd jövő héten kiderül.

 

Továbbra sincs nagy haladás a Suicide Squad Isekai (s01e08) terén. Még mindig nincsenek felfedve a kártyák, bár már Flag is dühös azért, ahogy a főnöke intézi a dolgait. Megint volt sehova nem vezető akció, a látványra nincs panasz. A történetre inkább. Bár, legalább már elkezdték felvezetni, hogy mi lesz a végjáték. Mennek egy csatába és ott már látszani fog, ki keveri a kártyákat a háttérben – legalábbis azt sejteti, hogy a hercegnő most észrevett valamit.

 

A Kite Man (s01e04) most is egy nagy kreténség. Kiderült, hogy a páros új lakásának WC-je egy portál a nyolcvanas évekbe, és pont arra a napra vezet vissza, amikor Glinder ereje feléledt és akaratlanul is végzett a szüleivel. Megismerhettük a bátyját, Captain Cold-ot és elkeserítő egy figura ő is. Bane meg beleszerelmesedett az anyjukba, Rebeccába. Vagyis, egy újabb buta történet, amiben volt bőven vérengzés. Értem én, ezzel Glinder története hogyan kerekedik és miképpen lesz több részes történet az anyja, de most valóban lelki szemetelés lesz részeken keresztül?

 

Egy évadzáró, de sajnos ez is pont olyan volt, mint ez az évad. Kiszámítható. A Gold Star nagyon könnyű ellenfél 000cm1710.jpgvolt a Criminal Minds (s17e10) történetben és most nagyon egyszerű megoldás is érkezett. Mondjuk, az érdekes volt, hogy miért is volt annyira titkos ez a projekt. Egy jó kis személyes érintettség, ami miatt fel lehetett rúgni a szabályokat… Azzal különben nem is értettem egyet, ahogy majd Emily a két utolsó csillag sorsát elintézi. Mert, aki nem ölt és maga is áldozat, rendben, ne kerüljön börtönbe. De Jade többszörös gyilkos és pl. az ártatlan rendőrtisztet is megvakította. Őt nem lenne szabad minden alól felmenteni. Amennyi emberrel végzett, az már sorozatgyilkossá teszi. Azért sem voltam oda, pedig simán ő a kedvenc szereplőm két évada, hogy Elias alakját egyre magasabb polcra teszik. Már ott tartunk, ha valami keresztbe tesz a csapatnak, vagy kínos, akkor abban biztosan benne van az ő keze. Most pl. a deep fake videók, amit mi értelme is lett volna megcsinálnia? Semmi. De így még inkább ő a démon, aki a csapatra utazik. Nem véletlenül övé a nyitott szál – most vajon mit tervez? Mert azt azért nem hiszem, hogy simán megölték. Vagy mégis, és az ügyvédjéről derül ki, hogy nagyobb sakkozó, mint bárki gondolná róla?

 000zorro.jpg

Ha zárás, egy kezdés is. Rátaláltam a legutóbbi Zorro (s01e01-04) sorozatra. Az alapok egyeznek, de nem keveset újítottak a történeten. Ebben Zorro egy öröklött tisztség, Kalifornia védelmezőjéé. Egy helyi indián volt Zorro, a halálig. Amiben odaveszett az egyik szövetségese, don de la Vega is. Erre tér haza Madridból a don örököse, Diego. Őt jelölik ki a szellemek az új Zorrónak, miközben a halott indián harcos húga szintén magának akarja a feladatot. Mindketten felveszik a harcot a korrupcióval, de nagyon mások a módszereik. Van szerelmi szál, valamennyire humor is. Ez most egy emberközelibb hős és kicsit Batmanre hajaz. Neki is van hű segédje, aki a család szolgálója. Ő is meg tud sérülni, gyűjti is be szépen a sebeket. A környéken a korrupció is van olyan mértékű, mint Gotham városában. A ruhák helyenként túl színpadiasak, ahogy az akciók lassítása sem természetes. De nézhető és szépen felépítették azt is, hogy a háttérben van egy másik történet is. Kalifornia sorsa a végső tét, de még nem átlátható, ki melyik oldal embere és mit akarnak. Heti rész és átívelés is van benne. Majd kiderül, ez már majdnem az évad fele volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1618460137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása