Minden napra egy film

Minden napra egy film

Grey's Anatomy

10. évad

2024. szeptember 06. - BBerni86

Most kezdtem el azt érezni, hogy a szappan kezdi átvenni a főszerepet a sorozatban. Még nem teljes az irányváltás, de egyre kevésbé az esetek és a műtétek, sokkal inkább a magánélet lesz a fontos.

Ezt részben magyarázhatnám azzal, hogy a szereplők már önálló orvosok, rezidenseik vannak, kísérleti témát 000grey10.jpgválasztanak és egyre többen családosak. Még Alex is belekezd egy hosszabb, stabilnak tűnő párkapcsolatba, noha eddig azzal nagyon volt szerencséje. Már nem csak annyi az életük, hogy versengenek a műtétekért és hajtják magukat a kórházban. Arra ott vannak a fiatalok, akikre különben partnerként is tekintenek. Döbbenetes is valahol, hogy mennyien gabalyodtak össze valakivel a frissek közül. Még Christina is egy tanulóját használta búfelejtőnek...

Megjelent az is, hogy az orvosi eset segít a szereplőnek egy magánéleti döntés meghozatalában. Innentől szoktam egy orvosi sorozatban azt érezni, hogy indul a lejtőn. Mert akkor már alárendelik a gyógyítást, az orvos voltukat is annak, hogy a magánéletüket kezeljék.

Öröm az ürömben, hogy azért be tudnak hozni más témát, ami orvosi és pótolja, ami korábban volt. Most pl. Christina és  Meredith is orvosi kísérletet végeznek. Christináé annyira jól sikerül, hogy jelölik a Harper Averyre. Bejön a kórházi politika és kiosztanak pár pofont, hogy mennyire igazságtalan a világ és a Harper Avery is, többek között. A más világon túl ez arra is jó volt, hogy előkészítse az egyik újabb MAGIC távozását. Már az gáz, hogy ebben az évadban már csak hárman voltak az eredetiek közül, de 11. ez még jobban csökken. Mondjuk, a színész szempontjából meg tudom érteni. 10 éven át vitt egy figurát, és a most távozóról konkrétan tudom, hogy egy másik sikersorozatba került be, ahol kevesebb szereplővel kellett a főszereplő poszton osztoznia, mint ebben a műsorban.

Különben más nagy mozgás ebben az évadban nem volt. Nincs új doktor, de a távozó is benne van az egész évadban, csak az utolsó részekben készítik elő, hogy hova és miért fog elmenni. Plusz, jut eszembe, a helyére már bekészítettek mást. Egy nagyon szappanos húzással, amit még nem bocsátottam meg. Elért oda a sorozat, sajnos, hogy megjátsszák az örökbe adott gyerek, akiről senki nem tudott, de most visszatér történetszálat.

Az viszont biztos, hogy ebben a sorozatban jól zsonglőrködnek a sok szereplővel. Sokféle történetet mesélnek, mindig másra teszik kicsit a hangsúlyt, így nincs olyan érzetem, hogy valakinek megfeneklett volna az élete. Valami dráma mindig akad. Ok, vannak ismétlődő körök, de van, ahol egy kapcsolat fejlődési szakaszait szépen be tudják fogni. Meredith és Derek a legjobb példa, ahogy jó nézni, hogy működnek kétgyerekes családként. Igaz, nekik is készül most egy dráma, de annak is megvan a maga oka. Dempsey betegsége.

De azt majd inkább a 11. évadnál vesézzük, mert sajnos tudom, a sorozatban mi lesz a következménye.

Az 'újak' közül különben még mindig Averyék a kedvenceim, az anyját is beszámítva. Catherine nagy karakter, ha a kórház orvosának nem is, de gyakrabban előforduló mellékszereplőnek szívesen látnám.

Azt lehetne ecsetelni, hogy tetszik, kinek merre halad a magánélete és az mennyire tetszett vagy sem. Helyette inkább azt emelném ki, hogy nem semmi, mit találtak ki, hogy könnyebben forgassák, hogy Arizonának egy lába van. Kb. mint Michael, amikor már nem volt tetovált a Prison Breakben.

Egyelőre annyi, aztán majd folytatjuk. Mert biztosan nézem tovább is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5218486217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása