Minden napra egy film

Minden napra egy film

Grey's Anatomy

13. évad

2024. szeptember 20. - BBerni86

Milyen alcímet is adnék ennek az évadnak? Igazából attól függ, melyik szereplőre koncentrálok. Alex megmenekülése a börtöntől. Meredith elkezd továbblépni. Hunt újabb feleséggel szívja meg. April, Jackson, a baba meg a válás utáni élet. Harc a rezidens program állapotáért.

És elértünk arra a pontra, ahol végképp a szappanoperák világába lépünk át. Már nem is igen jutnak eszembe esetek az évadból. Sokkal inkább az, hogy kinek miképpen alakul a magánélete. Ha kórházi esetet kapunk, az már 000grey13.jpegszinte mindig rímel a szereplő magánéletére. A betege akaratlanul is iránymutatást ad a dokinak, hogyan kezelje a személyes dolgait vagy egy-egy dolgot a szerelmi életében. Hiányoznak is a nagy esetek, amikor valahogy másként álltak a betegekhez. Jobban élveztem ezt a sorozatot, amikor a rezidensek voltak a főszereplők és nem a szakorvosok. Bár most is vannak zöldek, de az ő fejlődésüket kevésbé követjük.

Talán már írtam, de még mindig tartom, hogy a dokik nagyon kamaszosan tudnak viselkedni, amikor az életüket kell rendezniük. Amikor Amelia bújkált Owen elől. Ahogy Meredith titkolta a húga elől, hogy éppen azzal a pasival kezd összejönni, aki tetszik Maggie-nek is. A kis sértődések, halogató taktikák és ahogy túl sűrűn várják azt, hogy majd maguktól megoldódnak az események.

Még mindig a kórházban zajlik az élet. Nagyon kevés olyan rész van, amikor kimennek és nem a Grey-Sloane-ban zajlanak a fontos események. Most talán mellékszereplőt is elkezdtem kevesebb ismert arcként feltűnni. Ebben az évadban, aki legjobban megmaradt, az Jo volt férje. Avagy a Glee kórusvezetője beugrott kicsit öntelt sebésznek. Meg is lepődtem, mert amit megtudtunk addig róla, én minimum egy ötvenes, egomán férfit vártam. 

Halad tovább a szereplők cseréje is. Pár évad után most elköszön Jerrika Hinton, viszont itt még állandó Martin Henderson. Ő az a szívsebész, aki Maggie és Meredith szívét is megdobogtatja. Nem mellesleg Hunttal van közös múltja, és az évad végén már eléggé elő van készítve, hogy ez lesz az a történet is, amivel a színész majd távozik a sorozatból. De a nagy poén Bené: altatóorvos, sebész rezidens - és most kitalálta, hogy neki a tűzoltás a hivatása. A srácok poénkodtak is azon, hogy megnéznék Bailey-t, amikor ezt közli vele. Megjegyzem, én is. De van esély, hogy ugrunk, és már csak tűzoltó egyenruhában látjuk viszont Bent.

Mert azért megvan az érzelmi hullámvasút. Bár a nagy drámák égnek be, de még van lazább és viccesebb rész is benne, jól is esik valami könnyedebb a nagy traumák közepette. A Webber házaspár civakodása is ilyen, és néha van olyan beteg is, aki szintén emlékezetes tud lenni a tömegből.

A lendület különben még megvan. Már nem evett a fene, hogy nézzem és haladjak a sorozattal, de ahogy elkezdtem az évadot, a részek már szépen húztak végig.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5318495938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása