Minden napra egy film

Minden napra egy film

Narcos

2. évad

2019. január 06. - BBerni86

Drogkereskedős, embervadászatos, játszmás.

A Katedrálist körbevette a hadsereg, és megindul az elfoglalás, miután Escobar túszul ejtette Sandoval igazságügyi miniszter helyettest. Őt sikerül élve kimenteni, de más eredmény nincs: Escobar egyszerűen kisétál hátul. Gaviria elnök pedig elszánja magát, hogy nincs többet alku és tárgyalás, el kell fogni, az se baj. ha meg kell ölni a drogkirályt. Escobar sikeresen rejtőzik a szülővárosában, a családjával az oldalán. Hiába a DEA segítsége, hiába hívják vissza Spanyolországból Carrillo ezredest, Escobar szervezete gyilkolja a rendőröket és a drog biznisz virágzik. Ám elég egy meggondolatlan bombamerénylet, és a közvélemény Escobar ellen fordul. A rivális Cali Kartell is a fejét akarja, Pena hajlandó összedolgozni velük. Egyre jobban szorul a hurok.narcos_1.jpg

Ugyan minden rész elején ott a kiírás, hogy a sorozat és szórakoztatás kedvéért dramatizálják az eseményeket, és nem teljesen a valóságot ábrázolják, mégis, az utóbbi időszak leghitelesebb sorozata lett számomra a Narcos. Már az első évad is ezt az érzést keltette bennem, és megvan most is, a 2. alatt.

Ugyanazzal az eszközzel érik ezt el: még mindig vannak benne eredeti fotók és bevágások. De olyan szépen bele vannak illesztve a cselekménybe, hogy szinte fel se tűnik. De, ha megmutatnak egy újságcikket, vagy egy híres fotót, az eredeti szerepel ott, nem a színészekkel újrajátszott változat. De van ilyen interjúk tekintetében is: pl. a végén Escobar anyja, amikor a sajtónak nyilatkozott.

Közben ez egy nagyon szórakoztató, pörgős sorozat is. Egész egyszerűen hihetetlen, milyen húzásai voltak Escobarnak, és mi mindent túlélt. Az egész sorozat egy nagy játszma: a kolumbiai kormány és az amerikaiak, majd a Cali Kartell is Escobar ellen lépeget, aki mindig megteszi az ellenlépéseket, vagy éppen ő kezd támadásba. Ha távolabbról nézem, és figyelmen kívül hagyom az emberi drámákat, akkor ez egy nagy sakk játszma. Az első évaddal szemben már nem karriertörténet, nem azt látjuk, hogy épült fel a kartell, az most megy a saját lábán. Hanem a háborút kapjuk, ahol lassan az lesz a képlet, hogy mindenki Escobar ellen.

Nagyon eltalálták, hogy tegyék a főszereplőt, nem is tudom, milyenné. Nem utáltam, de nem is szerettem. Mert megmutatták, mennyire pszichopata és miket művel minden gond nélkül. Áruházi robbantás a tanévkezdéskor, nagyon sok gyerek áldozat. Valaki beszól neki? Szétveri a fejét, szerencsésebb esetben agyonlövi. Elismerik a zsenijét sok mindenben, tényleg a semmiből lett a világ 7. leggazdagabb embere, de ugyanakkor nem teszik hőssé. Bűnöző volt, bizonyos tekintetben sorozatgyilkos.

Most a DEA nyomozók is több figyelmet kapnak a sorozattól, bár szerintem ez még mindig Escobar meséje. Murphy a narrátor, de Pena lesz, aki az izgalmasabb. Pedro Pascal a jobb színész, nem is véletlen, hogy Holbrook elé kerül már minden tekintetben.

A látvány, akciók még mindig magas minőségűek. Jól mélyítik a karaktereket, autentikus környezetben játszhatnak, és amikor akció van, az odacsap.

Escobar története lezárult, de semmi gond. Nézzük, mi lesz a Cali Kartellel!

 

Narcos - 5/4,5 hiteles, de szórakoztató is. Több szálon, jó narrációval mesélik el a történetet.

https://www.youtube.com/watch?v=nkOKkS7mKfY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6214526212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása