Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Sárkányok

2019. február 26. - BBerni86

5_14.jpg5: Smaug - A hobbit: e sárkány nem az ember jó barátja. De a tündéké, törpéké sem. Ami neki számít, az a kincs. Imádja az aranyat, az ékköveket, és remekül alszik benne. Megvan a magához való esze, kegyetlen és pillanatok alatt porig tud égetni egy várost. Szinte sebezhetetlen is. Nem véletlen, hogy Gandalf nagyon nem szeretné, ha szövetségre lépne az újra erőt gyűjtő Szauronnal. A CGI megjelenítés minőségi, igazi filmes rosszfiú lett, akinek eredetiben Benedict Cumberbatch adott hangot.

4: Elliot, a sárkány - a Disney nagyban élőszereplőkkel készíti el egykori sikereit. A Peti, a sárkány - igen, ez volt 4_14.jpga mese eredeti magyar címe, nekem is fáj - ugyan nem volt egy olyan siker, mint a Csipkerózsika, vagy az Aladdin, de jó érzékkel családi filmet faragtak belőle. Amiben volt egy kis árva, akit az erdőben Elliot pesztrált. De a fiúra emberek találnak rá, családhoz kerül, és a sárkány elindul érte. A CGI itt is szuper, a történet meg Disney családi tipikus. Elliot tipikusan az a Disney családi kedvenc, akit minden gyerek sajátnak szeretne.

3_16.jpg3: Draco - Sárkányszív: a jó sárkány csak segíteni akart. Amikor a trón örököse, a szép reményű herceg halálos sérülést szenvedett, a fél szívét neki adta, így megmentette az életét. Ám a herceg a valaha volt legzsarnokabb uralkodóvá vált, minden jósága eltűnt. Egykori mestere, egy lovag meggyőződése, hogy a sárkány szíve rontotta meg. Bosszút esküszik, de szembesülnie kell vele, hogy Draco bölcs, igazi jó barát, igazságos. A hercege a gonosz. Kitör a lázadás, de hősünknek nagy áldozatot kell hoznia: ha végez a zsarnok királlyal, az utolsó sárkányt is halálra ítéli, mert nem élhet egyik szív sem a másik nélkül.

2: Mushu - Mulan: nem nőtt nagyra, inkább néz ki gyíknak, mint sárkánynak. De a szája akkora, hogy csoda, ha 2_14.jpgbárki be tudja fogni. Mivel bizonyítani akarja az ősöknek, hogy belőle is lehet tiszteletre méltó családi őrsárkány, felkarolja az apja helyett hadba induló, fiúnak öltözött Mulant. Néha bajt kever, máskor megold dolgokat, de az biztos, hogy mindig a lány mellett áll. Egy szeretnivaló bajkeverő, aki végül a tűzfújást is összehozza, és a Disney egy újabb klasszikusa lett.

1-1_6.jpg1: Fogatlan - Így neveld a sárkányodat: a vikingek nagyban vadásznak a sárkányokra, és a legveszélyesebb fajta az Éjfúria. Akikből már talán nem is maradt. De Hibbant-sziget királyának fia pont egy ilyet lő meg egy éjjel. Hablaty nem képes végezni a sebzett állattal, inkább gondozni kezdi és egy olyan barátság szövődik, mely örökre megváltoztatja Hibbant lakóit. Aranyszívű, bátor, hűséges sárkány, aki nem véletlenül válik idővel a sárkányok alfájává. És a mozinézők kedvencévé. A CGI itt is tökéletes, és amit a mozgásával és viselkedésével a legutolsó részben csináltak, egészen zseniális. Ahogy ma még fogom mondani, simán rajongok.1-2_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7314649195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása