Minden napra egy film

Minden napra egy film

Esti iskola

2019. március 04. - BBerni86

Érettségiért küzdős, osztály összetartós, hazudós.

Teddy Walker már kamaszként is tudta, mit akar az élettől: menő állást, kocsit, meg egy gyönyörű barátnőt. Népszerű volt, nagydumás, viszont a tesztekkel mindig meggyűlt a baja. Amint olvasni kellett, valami történt a fejével. Így az érettségit is kihagyja, mintha csak tüntetni akarna a rendszer ellen. 17 évvel később nagydumás eladó, rendszeresen a hónap dolgozója. Van egy jó kocsija – ha részletre is, meg egy dögös barátnője, aki előtt azt játssza, hogy az áloméletet éli. Ám egyszer minden jónak vége szakad, az állásának annyi és érettségi nélkül semmi jó hely nem akad neki. Miközben a barátnője előtt továbbra is titkolózik, esti iskolába kezd járni, hogy végre megszerezze az érettségit. Akkor egy barátja fel tudja venni egy jobb állásba, és Lisának se kell megtudnia semmit. De vajon meddig elég csak a duma?esti_iskola.jpg

Az iskolás filmek lassan külön zsánert kaphatnának a komédiákon belül. Mindenféle kivitelben gyártják őket, ha azért a legtöbb a kamaszos szerelemes vonalon is mozog – bár újabban a kamaszos fájdalmas is nagy divat lett. Néha azonban a felnőtteket is beszabadítják az iskolapadok közé, mint ennek a filmnek az esetében is.

Aminek az a legnagyobb baja, szerintem, hogy nagyon semmilyen.

Igazából nem nagyon van cselekménye. Teddy beül az iskolapadba, először mindent ki akar játszani, aztán elkezd dolgozni. Közben hazudik, lebukik, bocsánatot nyer. Ezzel össze is foglaltam a teljes filmet. Nem tudott olyat mutatni, amit ne láttam már volna. A teszt ellopásától kezdve az eleinte ellenséges tanárról kiderül, hogy ő lehet a legnagyobb segítség. Tulajdonképpen egyetlen olyan része volt, ami eltér a klisétől. Ha Carrie, a tanárnő és Teddy összejöttek volna a végére, akkor lenne teljesen tipikus. De itt ezt nem lépték meg, inkább tettek rá egy poént Carrie nemi identitásával kapcsolatban.

Kettes bajom, hogy maga Teddy nem volt nekem elég érdekes. Amiben közrejátszik az is, hogy Kevin Hart fullba nyomta a kretént, Trópusi viharral szólva. Túl sok, túl heves, már szinte azt is mondanám, hogy idegesítő.

A mellékszereplők között több olyan karaktert találtam, akik szerintem jobban sikerültek, ha mindenki nagyon vázlatos is. Legfeljebb két dolgot tudunk meg róluk, és csak asszisztálnak Teddy húzásaihoz. Most, hogy belegondolok, még az igazgató is nagyobb személyiségfejlődést kapott, mint a diáktársak.

A film humora – olyan, mint Kevin Hart. Túl van pörgetve, és engem többet idegesített, mint nevettetett. Egy része pedig olyan poén, amit bevallom, nem is értek. Miért olyan ciki egy feketének beöltözni csirkének és reklámozni? Valahogy a faji identitás része nekem nem jön át. Szerintem egy felnőttnek se ez az álommunka, de miért keverik bele a rasszt?

A szereposztáson is látszik, hogy ez abszolút Hart filmje. Ugyan a mellékszerepekben olyan színészek vannak, akik egy-egy sorozatból ismerősek lehetnek (pl. House of Lies, 24), de egyikük sem a sorozata sztárja volt, hanem az egyik mellékszereplő. Ahogy itt is csak asszisztálnak, most éppen Kevin Hartnak.

Összességében azonban ártalmatlan, egyszer simán nézhető komédia, amibe pár értelmesebb poén is belekeveredett. Nem fáj nézni, csak nem is igazán jó.

 

Esti iskola - 5/3 Hart nagyon harsány, a film poénjainak nagyja erőltetett, még a szívét is hiányoltam.

https://www.youtube.com/watch?v=t9QtXGirWf0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr814665405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása