Minden napra egy film

Minden napra egy film

A végzet órája

2019. május 16. - BBerni86

Családi, varázslós, gyerekes, rejtett órát keresős.a_vegzet_oraja.jpg

Lewis 10 éves és különcnek számít. Rajong egy sorozatért, melynek hősét utánozva mindig ez pilóta szemüveg van a fején. Mindenhova magával cipeli a golyóját, ami a szülei utolsó ajándéka volt. Hiszen Lewis megárvult, és új életet kell kezdenie a nagybátyjánál. Jonathan bácsit eddig nem ismerhette – a férfit kitagadta a családja. A bácsi is különc, a háza pedig különös. Lewis hamar rájön, hogy valami nem stimmel benne. Már menekülőre fogná, attól tartva, hogy a bácsikája megölné, amikor bevallják neki az igazat: Jonathan és társa, Florence varázslók. Lewis is tanulni kezd, élvezi is, az iskolában is jobb lesz a helyzete. De azt nem árulták el neki, hogy a ház sötét titkot rejt, egy gonosszá lett mágus utolsó művét, amely elhozhatja a világ végét. Lewis pedig tudtán kívül beindítja az eseményeket…

A gyerekkönyvek is olyan forrást jelentenek, melyekhez a filmesek szívesen nyúlnak. Pláne, ha ez több kötetes, sikeres sorozatról van szó. Ugyanis, ha az első filmet szeretik az emberek, könnyeden lehet folytatni és mozis sorozat is útjára indulhat.

A végzet órája is egy ilyen próbálkozás volt – az gondolom, senkit nem lep meg, hogy a moziba kerüléssel egy időben a filmes borítós első kötet meg a könyves boltokba került. A jobb filmek közé teszem, de a várt siker elmaradt.

Talán, mert ez egy gyerekfilm, nem az egész család igényeit szolgálja ki. Lewis a fő karakter, aki barátokat szeretne, meg biztos családi hátteret. Kisgyerek, aki sok tekintetben ártatlan még, így olyan hibákat vét, amelyet a nagyobb nézők eleve elkerülnének. Mi tudjuk, az anyjaként megjelenő nő nem lehet az igazi anyja, Lewis bármennyire szeretné. Ahogy abban is biztosak lehetünk, hogy nem jó ötlet egy hét lakat alatt tartott, ijesztő könyvből varázsolni, hogy barátokat szerezzen. Egy gyereknek ez a teljesen ok, de nem minden néző gyerek.

A humora is a kisebbekre van kitalálva. Ismétlődnek is, Florence és Jonathan piszkálódása elsőre aranyos volt és mosolygós, de amikor már sokadszorra is ez ment, untam kissé.

A CGI egészen rendben van, azt látni, hogy valóban törekedtek arra, hogy jó munkát adjanak ki a kezeik közül, és akkor talán új sikersorozat indulhat. Bár ide is jut egy de. Egyetlen olyan poén és CGI trükk van benne, ami nem is kicsit volt kiakasztó. Megvan, amikor Deadpool új lábakat növeszt, és első körben bébi lábai vannak? Itt látunk valami sokkal borzalmasabbat. Nem is mondom meg, mi az, hadd szörnyülködjön, aki megnézni a filmet. (Jellemző, hogy ezt is poénnak szánták, de bizonyos kor felett ez már nem vicces.)

A sorozatra törekvést mutatja az is, hogy nem aprózták el a szereplőválogatást sem. Jack Black e film kedvéért mondott le arról, hogy a Libabőr 2. részében főszereplőként legyen jelen. Abszolút jól áll neki ez a különc varázsló szerep, kedvére bolondozhat és akad egy-egy érzelmesebb része is, de a komédia, amit ki kellett domborítania. Cate Blanchett lett Florence, a tragikus múltú boszorkány. Az ő karaktere egyszerűbb, de neki is írtak egy-egy jelenetet, amiben övé volt a vezetés.

A film tanulságait is a gyerekeknek lehet átadni. Ne nyúlj olyasmihez, amitől eltiltanak! Nem mindig az a barát, aki annak mutatja magát.

Kissé fáradt vagyok, így inkább bántom a filmet, de szórakoztató. Egyszer simán nézős.

 

A végzet órája - 5/3,5 egy jelenetet leszámítva korrekt látvány, kalandos családi film jó színészekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=a9Vg7aMr7P4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6914829418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.19. 07:45:57

A képek alapján tipikus amcsi szemét. Ezen nem sokat tud javítani egy akármilyen jó sztori sem.
süti beállítások módosítása