Minden napra egy film

Minden napra egy film

MacGyver

3. évad

2019. július 20. - BBerni86

Akciócsoportos, baráti társaságos, apa-fia gondos.

Mac mindennek hátat fordított, talált magának egy új életet Afrikában. Miközben segít a helyieknek, a kis falu tanárnője mellett a szerelem is rátalált. A Főnix Alapítvány azonban nem engedheti el a legjobb emberét, főleg most nem, hogy Murdoc újra színre lépett. A fiatalembernek vissza kell térnie, bár kiköti, hogy az apjával nem akar együtt dolgozni, látni sem akarja. James ennek ellenére igyekszik jóvátenni a múltat, és kibékülni a fiával. Lassan haladnak. A csapatnak újabb kihívást jelent, amikor Jack nemezise feltűnik, és a férfi távozik, hogy üldözhesse. Amacgyver.jpg helyére Desi érkezik, aki komorabb Jacknél, de hamar beilleszkedik a csapatba. A mindennapi vészhelyzetek mellett Murdoc levadászása, Matty férjének megmentése, majd egy zseniális, bosszúálló bombagyáros kiiktatása a feladat.

Rá kellene már szánnom magam, és az ilyen sorozatokat nem néznem tovább. Annyi a jó műsor, én meg azon bosszankodom, minek nézem ezt még. Tényleg, minek nézem? Ott tartunk, hogy már magam sem tudom.

Az évad elején még volt egy válaszom. Volt benne egy karakter, akit bírtam. Murdoc, Mac nemezise pont olyan figura, akiket sorozatban nagyon bírok. Zseniális és nem köti semmilyen morál. Sokkal humorosabb és veszélyesebb is, mint bárki más a sorozatban. Még az évad első felében pár részben feltűnt, és ezért szívesen leültem nézni a részeket. Ugyan nem értek egyet azzal, amit a karakterből kihoztak: az nagyon emberi volt tőle, ahogy a fia érdekében képes volt áldozatot hozni. Utána elvittem volna a rossz megjavul irányba, de itt csak egy béna akcióra futotta a készítőknek, amivel lenullázták a karakter addigi fejlődési ívét és alaposan ki is iktatták a cselekményből.

Murdoc tehát kiiktatva. Ráadásul George Eads is kiszállt, vagyis véget vetettek a sorozat alapját adó Jack – Mac dinamikának. Itt nem sikerült úgy a váltás, mint amit a Halálos fegyver sorozat összehozott. Az csak egy dolog, hogy a férfi kommandós helyére a #metoo nevében egy vékony nő érkezett, akiről azt se hiszed el, hogy a szél nem fújja el, de minden nagydarab bűnözőt fél kézzel lever. Ráadásul, nagyon rossz döntéssel, a sorozat végére romantikus szálakat kezdtek feszegetni közte és Mac között.

Könyörgöm, ne már! Eddig ezt akciósorozatként néztem, ne legyen már ennyire szappan! Pedig vannak rá nyomok. Mac és az apja kapcsolata. A végén, amikor Mac szembesült az apja egy korábbi döntésével, az nagyon szappanos volt. Egy túlerőszakolt, felesleges konfliktus, amit húznak át a következő évadba. Abszolút nem tud érdekelni, és annyira izzadtságszagú, hogy az már fájt…

A béna szerelmi szálak különben minden szereplő magánéletében feltűntek, egyik rosszabb volt, mint a másik.

Az akciók is sokat estek vissza. Teljesen súlytalan és lényegtelen kalandokat kapnak a szereplők. Már az sem látványos, vicces vagy érdekes, ahogy Mac a szinte semmiből összerak valami eszközt, ami megmenti a helyzetet. Eltűnt a kreativitás, a gond, hogy minden téren. A kerettörténetek, a látványvilág és az akció jelenetek is egyre gyengébbek.

Úgy érzem, rászánom magam, és ezzel elköszönök a sorozattól. Nagyon nem tetszik már!

 

MacGyver - 5/2 már nem értem, minek nézem. Egyre jobban utálom a karaktereket, a történet is üres.

https://www.youtube.com/watch?v=0IETy9CT3Dg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr614971652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása