Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Brightburn

2019. augusztus 25. - BBerni86

Tori és Kyle egymást szerető pár, akik már nagyon szeretnének saját gyermeket, de egyelőre nem sikerült a nőnek teherbe esni. Éppen ezen a projekten ügyködnének, amikor nagy robbanás rázza meg a környéket. Az ablakból különös vörös fényt látnak, valami a földjükbe csapódott. Rohannak megnézni, mi az.7_2.jpg

Évekkel később hármasban élnek boldogan. Örökbe fogadták kisbabaként Brandont, aki egy szelíd, csendes fiúvá érett. Ám a gyerek elkezd alva járni, Tori a pajtában talál rá. Idegen nyelven beszél, és fel akarja törni a csapóajtót, ami alatt vörös izzás reagál a közelségére. Brandon később semmire nem emlékszik. A szülei viszont aggódnak: ott van elrejtve a hajó, amivel a fiú a Földbe csapódott.

Brandon rájön, hogy emberfeletti az ereje és nem lehet megsebezni sem. Amikor füvet kellene nyírnia, nem tudja berántani a gépet, ahogy rángatja, jó messze eldobja. Majd a pörgő pengék közé nyomja a kezét, de a gép sérül, nem ő. Már felteszi a kérdést, ki ő. A pajta is egyre jobban vonzza, már nappal is.

Próbálja megérteni, mi is ő, ezért biológiai témában kutakodik. A szülei megtalálják, és azt hiszik, a lányok kezdték el érdekelni. Egy kiránduláson Kyle kettesben marad vele, és próbál szexuális felvilágosítást tartani neki. Az iskolában egy lány van, aki tényleg tetszik a fiúnak. A szuper gyorsaságát használva meglesi Caitlynt otthon, aki 6_8.jpglátni vélte a fiút, és halálra rémült tőle.

Brandon otthon különös tekintettel a tyúkokat nézegeti. Kyle a házba tereli a fiút. Másnap az összes baromfi le van mészárolva. Tori azt mondogatja, farkas volt. Kyle szerint Brandon: érzi, valami nem stimmel a fiúval az utóbbi időben, de Tori nem hallgat rá.

Brandon az iskolában közeledni Caitlyn felé, aki menekülne előle. Brandon megfogja a kezét, és a lány beszólása miatt szorítani kezdi. Eltöri a lány kezét. Felfüggesztik, be kell érte menni az iskolába a szülőknek. Otthon Brandon már feltöri a pajta rejtett részét, lezuhan az aknába. Tori rohan kimenteni, de a fiúnak nincs nagy baja. Ám ahogy a gépet piszkálta, az űrhajó anyaga megvágta Brandon kezét. Életében először sérült meg. Tori most mondja el először neki az igazat: nem más államból fogadták örökbe, az űrhajója zuhant az ő földjükre, és tartották meg a babát.5.png

Brandon megint átmegy a kislányhoz, aki azt mondja neki, hogy az anyja tiltotta el tőle. Brandon el is hiszi, és elmegy Erica munkahelyére. Amikor zár, Brandon elkapja és végez vele. Erre már azt is felfedezte, a szemével, lézersugárral pusztíthat. A rendőrség nem is érti a mészárlást. Az egyik nyomozó különös jelet talál a földre rajzolva, vérrel. Mintha két B lenne összefonódva.

Otthon egyre feszültebb a hangulat. Brandon már jelmezt varr magának. A nagybátyja, Noah bunkó beszólása 5_42.jpgfelidegesíti. Amikor a férfi megy haza, Brandon már a kész jelmezben utána megy. Elkapja az autót, felrepül vele és ledobja. Noah a kocsiban haldoklik összetörve, Brandon a vérébe nyomja az ujját és ide is felrajzolja a jelét. A rendőrség úgy gondolja, valamilyen vad miatt ütközött, és balesetben halt meg. A nyomozó azonban itt is észreveszi a jelet. Torinak mondja is, ez a fiuk monogramja. Messze már nem jut, Brandon elkapja a farmról elmenőben.

Kyle már a gonoszt látja a gyerekben, de Tori minden erejével védi. Kyle így maga cselekszik. Fogja a vadászpuskát, és elviszi a gyereket egy közös vadászatra. Mikor Brandon lehajolva tanulmányoz valamit a földön, Kyle célba veszi és fejen lövi. Brandon megfordul, semmi baja, a golyó lepattant róla. Kyle azonban már nem menekülhet előle.8_1.jpg

Közben Tori a gyerek holmiját nézi át, és megtalálja a füzetét, amibe rajzolgatni szokott. Benne van a jelmezének terve, a gyilkosságok és a gonosz, világuralmi tervek is. Próbálja a férjét hívni, de Kyle nem veszi fel. Tudat alatt sejteni kezdi, Brandon már végzett vele is. Neki eszébe jut, hogy eddig egyetlen dolgot látott, ami ártani tudott a fiúnak. A hajó anyaga, amivel a Földre érkezett. Lemegy a pajtába, és tör egy pengét magának.

A gyereknek megjátssza magát, megöleli és elmondja neki, mennyire szereti. Majd le akarja szúrni, de Brandon elkapja a kezét. A penge kiesik a nő kezéből. Brandon megragadja a nőt, felrepül vele. Nagyon magasról dobja le, 6_7.jpgés nézi, ahogy Tori zuhan a halálba. De egy repülőgép közeledik felé.

A kép vált, a híradót látjuk. Brightburn városkában tragédia történt, lezuhant egy repülőgép és rengetegen meghaltak. Egy túlélő van, Brandon. Majd további híradó bevágásokat látunk, sokféle súlyos katasztrófáról. Egyesek elemezték a felvételeket, és már van egy olyan összeesküvés elmélet, hogy egy emberfeletti erővel bíró, nagyon erős lény okozza ezeket az eseteket, de bizonyítani senki nem tudja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4815023518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása