Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hamupipőke és az elvarázsolt herceg

2019. október 01. - BBerni86

Átkot megtörős, szerelmes, kisállatos.

Ella békésen éldegél mostohaanyja és mostohanővérei mellett. Igaz, hogy szolgálnia kell őket, de így vigyázni tud kis kedvenceire, az egerekre, akiket a mostoha macskája előszeretettel falatozna vacsorára. A három kis egér között akad egy kis kedvence, aki udvarias, még a sajtot is késsel és villával fogyasztja, szereti a zenét és táncolni is tud. Amikor a királyság trónörököse menyasszonyt keres, az egerek biztatják a lányt, menjen el ő is a bálba. A10_1hamupipoke.jpg ruhát a jó tündértől akarják elkérni, de őt nem, csak a tanulóját találják meg. Kis trükkel ő segít nekik ruhával és hintóval. A bálban kihallgatnak egy beszélgetésből, amelyből kiderül, a herceg nem az igazi. Őt egy átok egérré tette, és egy bitorló vette át a helyét. Az udvarias egér emlékei visszatérnek: ő az igazi Alex herceg. A kis csapat elindul a varázsgyűrű keresésére, mely újra emberré tehetné a herceget.

Nincs azzal bajom, ha az eredeti meséken csavarnak egyet. A Disney azon Hamupipőke meséjét, melyben a gonosz mostoha megszerzi a varázspálcát, és átírja a mese történetét, még szerettem is. De azért vannak határok.

Most komolyan azt kellett néznem, hogy Hamupipőke összejön az egyik egérrel? Konkrétan van egy jelenet benne, amikor az egeret ölelgeti, hogy legalább ilyen formában együtt lehetnek… Nem is tudtam eldönteni, hogy ezen most sírjak vagy nevessek.

Különben az egész mese alatt kattogott ezen az agyam. Annyira gyerekes, hogy mai fejjel több mindenen fennakadtam. Tudom, mesében ne keressem a logikát, de ha hősünk már 7-8 évesen egérré változott, mikor tanult meg ennyi mindent? Kétlem, hogy kisgyerekként lett belőle úriember és remek vívó is. Azt elhiszem, hogy késsel-villával tanult már akkor enni. A vívás viszont nem jön össze ilyen szinten.

De az igazi egerek egyes megjegyzései is komolyan fájtak. Valahol érzem, hogy ők a kicsiknek talán viccesek lehetnek, de én szabályosan szenvedtem tőlük. Idegesítőek, láb alatt vannak, és ostobának érzem a beszólásaik nagyját. Nem is tudom, hihetek-e a fülemnek, de mintha az egyiknek Alföldi Róbert lett volna a szinkronhangja. El nem tudom hinni, hogy volt képes ilyesmit elvállalni, ha tényleg jól hallottam.

A történet pörög, folyamatosan zajlanak az események, de azok nagyján fintorogni volt kedvem. Egyszerűen buta ez a mese, amihez le kell kapcsolni az agyunk, vagy kicsinek kell lenni. Nekem ez most nem jött össze. Kinőttem már ebből…

Arról nem is beszélve, hogy a mese külalakja is bőven hagy kívánni valót maga után. Nem alapvetően ronda, de végig furcsa. A karakterek még csak-csak elmennek, de a mozgás katasztrófa. Van egy vívós jelenet – az jobb lett volna, ha nincsen. De még tudnék ilyeneket találni benne: amikor ellovagolnak az átváltoztatott egereken, vagy amikor méretet váltanak. Mintha akadna a mozgás…

Szerencsére nem éneklik végig az egészet, de nem ússzuk meg rossz betétdal nélkül. Nem is értem, miért erőltetik a Disney másolást, ha ennyire nem megy.

Tanulság nem nagyon van benne. Nem lett vicces, megható meg annyira sem. Kisgyereknek meg lehet nézni, de a szülő közben agyvérzést kap. Nagyon nem tetszett ez most.

 

Hamupipőke és az elvarázsolt herceg - 5/2 a történet kicsiknek való. A grafika nem ronda, de sokkal le van maradva a vezetőktől.

https://www.youtube.com/watch?v=Hx3iEG5TJ2E

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr415184508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása