Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jexi

Túl okos telefon

2019. december 31. - BBerni86

Mobilos, életmódot változtatós, függős.

Phil átlagos hipszter, akinek már gyerekkorában is a mobilt nyomták a kezébe, ha a szülei mással voltak elfoglalva. Most is a mobil a legfontosabb az életében. Ám minden fenekestül felfordul, amikor kénytelen új készüléket venni. A mobil rendszere, Jexi, azzal a céllal létesült, hogy jobbá tegye Phil életét. Phil olvasatlanul el 12_31jexi.jpgis fogadja Jexi használati feltételeit, aminek eredményeképpen a mobilja felülbírálhatja a döntéseit. Így eshet meg, hogy a szokásos sült helyett salátát kell ennie, új útvonalon kell munkába mennie, és a szokásos esti Netflix helyett sportolhat a munkatársaival. A mobil még csajozni is elküldi. Mire Phil élete valóban jobb lesz, Jexi féltékeny kezd lenni Cate-re. Ennek eredményeképpen Phil megtapasztalhatja, milyen, ha a mobil tényleg rosszat akar neki.

Komoly gondban voltam, mi legyen a szilveszteri filmem. A Star Wars vége nagyon ellenemre van, akciót és mesét nem akartam, így kiesés alapon maradt a Jexi. Nem sok jót vártam, de gondoltam, szilveszter, komédia, majd elleszek valahogy.

Meg is lepődtem, ahogy elkezdődött a film, megérkezett Jexi és egyre többet nevetgéltem a filmen. Sőt, végig jól szórakoztam. Nem lesz a kedvenc filmem, de biztosan megnézem még.

A történet vicces, és jól kitöltik vele a játékidőt. Mindig van valami, amibe Jexi bele tud avatkozni. Phil élete minden területét megreformálja: étkezés, vezetés, társas kapcsolatok, munka. Nem hagytak benne üresjáratokat, nem voltak unalmas pillanatok.

Nagyon bejött maga Jexi. Egy gonosz zseni – ki tudja, nem-e egy boszorkány szelleme lakik benne, aki egykor a Mardekár kiválósága volt… Már az első beszólásain kész voltam, annyira cinikus, gonosz és aljas húzásai vannak. A hús helyett saláta a legkevesebb, annyira nagyon piszok kis dolgai vannak, és ahogy végig kommentálja Phil dolgait…

A film humora alapvetően arra épül, amit Jexi tesz Phil dolgaival, meg amiket mond neki. Amiért jár a nagy piros pont, hogy szexuális poénok is akadnak benne, de nem mennek le undorítóba vagy vállalhatatlan regiszterbe. Itt még ezeken is tudtam vigyorogni, pedig az ilyen témájú poénok nem szoktak tetszeni.

Kellemesen csalódtam a film szereplőiben is. Adam DeVine a fejemben el lett könyvelve egy inkább idegesítő alaknak, mint jó színésznek. Hiába, a Tökéletes hang karaktere jut róla eszembe, hiába volt közben egy Netflix filmje is Rebel Wilson mellett, amiben övé volt az abszolút jófiú szerep, aki a végén vitte a csajt. Itt viszont jól áll neki Phil, aki alapvetően rendes tag, csak nagyon szürke. Eddig nem is sejtettem, hogy DeVine tud ilyen unalmas is lenni – ahogy írtam, engem inkább idegesíteni szokott.

De rajta kívül akadnak ismerős arcok bőven a filmen, jó szórakozás vadászni, ki miből ismerős. Azért senki sem akkora név, hogy magában eladja a filmet, de így együtt kellemes stáb gyűlt össze a filmhez. Ki kell emelni Rose Byrne teljesítményét is, aki Scarlett Johansson egy korábbi filmjéhez hasonlóan egy MI hangja lett, fizikai megjelenése nincs a filmen. Nagyon ment az orgánuma a filmhez, bírtam.

Még tartalma is van: mennyire a mobil rabjai vagyunk – mekkora a világ köröttünk.

Évzárásra remek volt és biztosan fogom még látni ezt a komédiát. Tetszett.

 

Jexi – 5/4 meglepően jól szórakoztam, simán a telefon a kedvenc szereplőm. Mardekár diák, tuti!

https://www.youtube.com/watch?v=CUexfAo6kV4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7615370828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása