Minden napra egy film

Minden napra egy film

High School Musical – The Musical

1. évad

2020. február 09. - BBerni86

Kamaszos, szerelmes, színjátszós, zenés.

A kamasz Nini és Ricky a szünet után komoly sokkot kell, hogy kiheverjen. Kisgyermek koruk óta barátok voltak, majd az érzelmeik elmélyülése után szerelmespár lettek. Ám Nini szerelmet vallott, a fiú nem tudta visszamondani, hogy szeretlek. Nini pedig úgy jött haza a nyaralásból, hogy a végzős és menő EJ az új barátja. Ricky vissza akarja kapni a lányt, így arra is kész, hogy jelentkezzen szereplőnek az iskolai színdarabba. Idén a High School Musical lesz színpadra állítva. EJ színjátszókörös, így mindenkit meglepetésként ér, amikor nem ő, hanem Ricky nyeri el a férfi főszerepet. A szerelmi háromszög körül állandó a dráma, amit nehezít a tehetséges új lány mesterkedése, a különc felkészítő tanárnő rendszeres nem rendhagyó módszertana és Ricky szüleinek válása is.2_9highschoolmusical.jpg

Mivel ki vagyok éhezve zenés és musical sorozatokra, adtam egy esélyt ennek a HSM sorozatnak. Igaz, már az első rész közben azon járt az agyam, mennyire pocsék már az alapötlete is. Színpadi darabot csinálni abból a filmből? Ok, láttam én is, de hamar rájöttem, hogy csak egyféleképpen érdemes nézni azokat a filmeket: énekes részek pipa, a többit meg át kell tekerni. A mai napig felforr az agyvizem, ha a harmadik rész konfliktusára gondolok. Két menő egyetem is felvette a fiút, hova menjen? Sose legyen nagyobb baja.

Nem mintha a magánéleti dráma jobb lenne. Ahogy elindult, egyből az a gondolatom támadt, hogy eltévesztették a musicalt. Az alaphelyzet majdnem Grease volt. Szünet után a lány azon töpreng, megmarad-e a kapcsolata az új barátjával. Aki menő – ami viszont ő nem. Itt a szerelmi háromszöggel több, de ahogy a nyárról dalolni kezdtek, megint csak a Grease ugrott be. Bár, inkább ez, mint a HSM.

Csak pár részes a sorozat, de ezt sem sikerült megpörgetni. Nagyon gyerekes dolgok, amelyek az egyes részek konfliktusai lettek. Vajon EJ tényleg elvette Nini telefonját, hogy meglesse, milyen üzenetet írt neki Ricky? Gina azért érdeklődik Ricky után, hogy ezzel is támadja Ninit, aki szerinte elvette tőle a főszerepet? Mennyire akad ki Ricky, amikor az anyja elköltözik, majd azt telefonálja haza, hogy új és komoly barátja van? Ilyennel van tele az egész. Vagy még ennél is gyengébbekkel. Próbálom azt mondani magamnak, hogy ez egy Disney, kamaszoknak szóló sorozat, nem kellene többet várni. De amikor vannak annyival értelmesebb ifjúsági filmek és sorozatok, a Disney kínálatában is, fájdalmas, hogy csak erre futotta.

A karakterek ugyanennyire kidolgozatlanok. Mindenki kap 1-2 vonást, aztán marad az eye candy faktor alkalmazása. Még a játékukon is érezni, hogy kezdők és amatőrök. Ami a kezdő színészek feeling miatt a darabban működik is, de a kamasz vonalon csak simán esetlennek és hiteltelennek tűnnek. (Különben egy filmes vendégszereplőt sikerült becsalni a sorozatba, az egyik közepesen fontos mellékszereplőt.) A karakterek közül egy van, akinek sikerült úgy-ahogy hihető jellemfejlődést beletenni az évadba: EJ már nem csak játssza a rendes srácot a népszerűségért, magába szállt és sokkal emberibb, segítőkészebb lett, mint az évad elején.

Aminek ahhoz is köze van, hogy ebben a sorozatban nincsenek negatív karakterek. Mindenki helyes, kedves, legfeljebb különc a többiekhez képest. Őszintén énekelnek az összetartozásról, és ennek a szellemében ténykednek is. Egy annyira bántóan tökéletes közösség jó fej emberekkel, amely csak egy ilyen félig mese sorozatban létezik.

A sorozat legerősebb része különben a zene volt. Kifejezetten jó ötlet volt, hogy nem csak a film dalai hangoznak el, hanem írtak bele újakat is. Azok sokkal jobban szóltak és hatottak, mint a régi film dalai.

Akik Violetta nézők voltak, nekik tetszeni fog. Mi többiek meg tekerhetjük daltól dalig.

 

High School Musical – The Musical - 5/3 szerencsére saját története van, de sok benne a gyerekes butaság és HSM-musical? Jaj.

https://www.youtube.com/watch?v=RlaV8sJGhfc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4315465976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása