Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyilkos elmék

15. évad - a végső

2020. február 29. - BBerni86

Nyomozós, magánéletet rendezős, barátos.

A részleg nem könnyen rázódik vissza a rutin feladatok közé. JJ és Reed is megsérült, nem csak fizikálisan. Olyan érzelmeket mondtak ki, és kavartak fel, melyet évek óta sikeresen nyomtak el. De ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni, barátok is maradhassanak és nem csak kollégák, tisztázniuk kell az érzéseiket egymással. Közben Matt az ötödik gyermeke születésére készül, Emily a párkapcsolata jövőjén mereng és Rossi képtelen elengedni a legutóbbi ügyét, amelybe majdnem belehalt. A sorozatgyilkosok azonban nem hagynak időt, hogy csak magukkal foglalkozzanak. Texasban üzletemberek és prostituáltak tűnnek el, és kerülnek elő holtan. Adams újabb gyilkos játszmába kényszeríti Reedet, a tét egy apa és a lánya élete. De tűnik fel bombagyáros is.2_29criminal-minds.jpg

Egy újabb sorozat, ami tovább húzta, mint amit vártam. Igaz, a Gyilkos elméktől nem kellett annyiszor elköszönni, mint a Suits esetében, de egy ideje már itt is nagyon érett a kasza. 15 év, ami egy ilyen krimi esetében nagyon sok. Hogy lehetne megújulni, amikor mindig az az alap, hogy egy sorozatgyilkosnak a nyomába kell eredni?

Próbálkoztak új karakterekkel és a nyomozói gárda szűkítésével, vagy bővítésével. Az utolsó évadban azonban már nem játszadoztak ilyesmivel, inkább a még játékban levő karaktereknek igyekeztek biztos zárlatot nyújtani. Mindenkinek nyílt valami olyasmire lehetősége, ami élete egy más szakaszába vezeti át. Rossi boldog házas, és már komolyan gondolkozik a nyugdíjon. JJ olyan állásajánlatot kap, ami segítene, hogy a gyerekei nagyobb családi körben nőjenek fel, és a férje is hazatérhessen. Plusz, kinevezés is, jobb munkája lenne. Reed úgy tűnik, szerez végre egy stabil barátnőt, aki tudja kezelni a különcségét és a munkáját is. Emilynek olyan kinevezést ajánlanak fel, ami mondhatni, visszautasíthatatlan és történelmet író. Ki is lettem volna békülve valami ilyesmivel, mindenki tovább tud lép, miközben barátok marani.

Nem is értettem, mi történt az utolsó két részben. Kidobtak mindent, amit addig építettek. Mintha belengették volna a csontot a készítőknek, hogy még csinálhatnak egy évadot. Nagyon remélem, hogy nem így lesz, annyira felbosszantott, amit a zárásban csináltak. Becsapva érzem magam: 8 rész építkezését vissza pont a végén? Most nem is érzem úgy, hogy sorozat- és évadzárót láttam volna.

A gyilkossági ügyek és nyomozások is eléggé semmilyenek. Az utóbbi évek egyik leggyengébb visszatérő ellenségét prezentálták most, akinek valami nagyon röhejes véget sikerült írni. Nem is krimibe, hanem egy gagyi tévés akciófilmbe illett volna, ahogy azt a szálat befejezték. Ugyan hoztak vissza korábbi emlékezetes karaktereket, mint Aubrey Plaza Cat Adams pszichopatája, de kellő súlyt sem tudtak adni nekik, sem érdekes történetet.

Még mindig gyötört az is, hogy túl nagy lett a csapat. Sokan abszolút feleslegesek is. A két leginkább kidobásra való karakter Tara és Luke. Néha tettek egy-egy megjegyzést, és ennyiben ki is merült a karakterük. Semmilyen, illetve unalmas a magánéletük, a nyomozásokhoz nem sokat tesznek hozzá. Minek kellettek? Arról nem is beszélve, amilyen zárást kapott Luke és Penelope. Most komolyan? Azt hittem, a fejem verem a falnak. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha JJ felrúgja a házasságát Reed miatt. Annyira érezni lehetett mindkét páros esetében, hogy egyes rajongók elvárásainak akarnak megfelelni, hogy az gáz. Mikor volt már, hogy a neten Reed és JJ összejövéséért drukkoltak? Nagyon rég! Soha, minimális jele sem volt annak, hogy JJ mást is látna a srácban, mint a sosem volt öccsét. Ok, inkább hagyom ezt a témát, mert ezen csak kiakadok. Will, JJ, a két srácuk az egyik kedvenc családom a sztoriban és rühellem, ahogy most Reed képbe került, ha csak elméletben is.

Ideje volt zárni, sajnos, nem sikerült emlékezetesen tenni ezt. Volt ez a sorozat messze jobb.

 

Gyilkos elmék - 5/3 már rutinból hozzák az ügyeket, magánéleti szálakat. Valóban itt volt az ideje a végnek.

https://www.youtube.com/watch?v=OKQAb0ZzS1M

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8115497374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéki béla 2020.03.03. 06:40:34

Számomra az a legfurcsább, hogy van akit érdekelt ez a sorozat.
Volt/van pár, amit szinte a végtelenségig bírtam vagy épp még mindig bírok "nézni", de...
Néhányat meguntam, mások eltűntek (legalább ideiglenesen), kerestem valamit, ami legalább háttérnek jó, nem kell nagyon odafigyelni. A legtöbb krimi ilyen. Próbáltam elkezdeni ezt, meg a Döglött aktákat. Utóbbiból pont azt sikerült kifogni, ami egyedüli részként tetszett a sorozatból. Mellette próbáltam ezt. És néha, ha nincs jobb dolgom, még most is próbálom, de hiába. Irritáló szereplők, fárasztó sztorik, tizenkettő egy tucat amcsi sorozat.
Azt hittem, három-négy évad után feladják.
Ezek szerint tévedtem. (... mondta a sündisznó és lemászott a sárkeféről :D)
Az NCIS-nek az induláskor még volt némi egyénisége, a Monk kicsit kilóg a többi közül a Mentalistával, meg a Dr.Csont első néhány éve volt még valamennyire érdekes, ezek a többiek már csak gyér utánzatok.
süti beállítások módosítása