Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Alkotás

2020. március 17. - BBerni86

5: Alex és Emma – Alex író, és most sürgősen pénzre van szüksége. Ehhez le kell adnia az új könyve f5_36.jpgkéziratát, amire már csak pár napja. Reménytelen, hogy ennyit legépeljen maga. Gépírónőt bérel, és Emma eleinte az agyára megy. Kotnyeles, beleszól a történetbe. Ám ahogy együtt dolgoznak, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és együtt kezdik formálni a férfi történetét is.f4_41.jpg

4: A férfi, aki feltalálta a karácsonyt – Charles Dickens az elvárásoktól szenved. Volt pár nagyobb sikere, és az emberek valami újat akarnak tőle olvasni karácsonykor. Neki viszont ötlete sincs, a leadási határidő viszont egyre közelibb. Miközben az életébe visszatérő apja is bosszantja, egy történet kezd alakot ölteni a fejében, mely nem csak az egyik f3_43.jpglegnagyobb sikere lesz, de a családjához is visszavezeti.

3: Rocketman – a kisfiú nem akart sokat, csak az apja szeretetét. Nem kaphatta meg: kisétált az életéből, bármennyire is zongorázzon jól vagy szeresse a fia. A klasszikus zongora helyett a fiatalember hamarosan felfedezi a rockot és kiderül az is, hogy énekhangja is van. Új nevet választ: Elton John, és egy sikertörténet indul, nagy slágerekkel, önpusztítással és a saját út felfedezésével a legnagyobb mélységekből.f2_43.jpg

2: Örökölt szerelem – Mistral párizsi festő, de elég sikertelen. Míg nem találkozik egy modellel, aki az első sikeres sorozatát ihleti, aki eltartja a legrosszabb időszakban is. A sikeressé váló férfira azonban lecsap egy műpártoló, amerikai örökösnő. Miközben Mistral zsenije kibontakozik, az egykori modell divat birodalmat épít. Útjaik idővel újra keresztezik egymást: az asszony lánya pont abba a férfiba lesz szerelmes, akit az anyja megvet.

f1_41.jpg1: Amadeus – Salieri királyi muzsikus, aki büszke a munkájára és az ízlésére. Izgatottan várja a találkozást az ifjú Mozarttal is, akiben felismeri a zsenit. Ám a bohém fiatalember sokkolóan hat számára: hogy lehet ilyen egy zseni? Miközben ő a művészetért él, képtelen ilyen műveket írni. Mozart ellenségének esküszik fel, miközben imádja a munkáit. A Figaro, a Don Giovanni, A varázsfuvola születése – majd álruhában megrendeli a Requiemet tőle. A halálba kergeti, hogy ellophassa az utolsó mesterművet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5015528522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása