Minden napra egy film

Minden napra egy film

The English Game

1. évad

2020. március 28. - BBerni86

Sportos, szabályokat változtató, kosztümös.

A foci egyre népszerűbb sport. Az egyetemi klubok között zajlott eredetileg, majd úriemberek vasárnapi szórakozása lett. A közemberek is szeretnének csatlakozni, és felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal. Egy malom gazdája is a sport szerelmese, és áldoz arra, hogy a jó játékosokat szerezzen. Skóciából Fergus Suter érkezik, aki új játékmodort tanít a csapatnak, és maga is kiváló játékos. A csapat egyre sikeresebb, ami bökni 3_28the_english-game.jpgkezdi a nemes származású játékosok szemét is. Féltik a sportot az alsóbb körökből származó játékosoktól. Arthur Kinnaird csapata évek óta hazavitte a bajnoki címet, és ezen most sem akarnak változtatni. Egy családi tragédia azonban rádöbbenti a fiatal nemest, hogy talán rossz úton jártak eddig. Ahogy az életén változtat, a sporthoz való hozzáállásában is változás történik – ami nyit egy új utat a football számára.

A Netflix újabb sorozatot hozott össze, amit érdemes megnézni. Ez már olyan szint, hogy BBC sorozatnak is elmenne. Igényes, érdekes és szórakoztató. A football messze nem a kedvenc sportom, de itt még az is tudott szórakoztatni.

A sorozat nem csak sport, talán azért is tetszett annyira. De azt a legkönnyebb megfogni. Elsőre ugyan nevetségesnek találtam, hogy milyen mezeik vannak és a játék is nagyon más itt, mint amit napjainkban megszokhattunk. De a versenyek attól még izgalmasak, még akkor is, ha a sorozatok általános szabályait ismerve lehet sejteni, hogy a végkifejlett végül mi lesz. Van edzés, vannak meccsek és vannak játszmák, hogy a csapatok egymást akadályozzák vagy éppen az összefogásban találnak megoldást.

A játékkal együtt ábrázolják azt is, a társadalom és a gazdaság milyen irányba fejlődik. Még a vezető rétegeké a hatalom, kevés eszköze van a munkásoknak, hogy a saját érdekeiket képviseljék. A hatalom, a pénz a kevés vezető kezében van. De már van kezdeményezés a változásra. A sztrájk, pártfogók megtalálása és az összefogás. A sport is egyfajta jelképe lesz annak, hogy talán mások a lehetőségeik, de ők is ugyanolyan értékes emberek, és még akár felül is kerekedhetnek azokon, akik ezüstkanállal a szájukban születtek.

Ami azonban leginkább tetszett, a két kiemelt szereplő épített személyes történetek, fejlődési ív. Suter vágya, hogy a húgain és az anyján tudjon segíteni. Ezért tesz mindent. A tehetsége egy eszköz, miközben szereti is a focit. Szerelmes lesz, és egyszer magával is meghasonlik. A pénz, amivel megmentheti a családját egyben árulás a csapata ellen. Mit tegyen? A döntése végül a sport szempontjából lesz fontos. Itt még a játékosok nem kaphatnak fizetést, de velük elkezdődik a profi football korszaka.

Arthur Kinnaird szerelemből nősült, az apja után vár rá egy komoly és sok pénzt hozó bank, nemesi címet és birtokokat örököl. Azonban emberként elveszett, a foci a menekülési útja. A film megmutatja, hogyan döbben rá arra, hogy magának is tennie kell a boldogságáért. Elkezdi kimutatni az érzelmeit, amivel a házasságát rendbe teszi. Az apjának is megtanul nemet mondani, el is éri, hogy végre annak lássa a férfi, ami lett belőle. Az ő története érdekelt jobban, talán mert ő volt az, aki a változás kulcsát forgathatta. Suter a származása miatt nem tudott változást hozni, őt önmagában a szövetség el tudta volna tiporni. Azzal, hogy Kinnaird szeme rányílt arra, hogy a szegényeket nem kell kizárni, lehetőséget kell adni nekik, ő tenni tudott az ügyért, miközben emberként is sokat fejlődött.

Mellékszerepekből több színész is ismerős lehet. Kinnaird alakítója, Edward Holcroft talán a legismertebb, de ezt az is mondathatja velem, hogy a Kingsman filmeket nagyon bírom, és Eggsy egyik riválisa az a srác volt, akit Holcroft játszott. De ez a szakáll…

6 rész, gyorsan végig lehet nézni és tartalmas is. Ok a kinézete, sztorija, színészei is. Bírtam.

 

The English Game - 5/4,5 sporttörténet és karakterfejlődés, verseny és társadalmi problémák. Korrekt szereplők.

https://www.youtube.com/watch?v=hBOlhdSYhv8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2215566386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása