Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Good Doctor

3. évad

2020. április 05. - BBerni86

Szerelemért küzdő, kórházas, betegséggel megbirkózó.

Shaun visszaszerezte a helyét a sebész rezidensek között, és igyekszik Carly mellett szerelmet is találni. Már az első randi is nehézséget jelent, de a barátok tanácsára tovább próbálkozik, és Carly olyan partnernek bizonyul, aki szintén sokat tesz azért, hogy a kapcsolatuk működhessen. Az osztályon mások is küzdenek a szív gondjaival: 4_5the_good_doctor.pngClaire anyja egy balesetben meghal, a nő összetörik és pusztítani kezdi magát. Végül Melendez lesz a biztos bástyája, és a nő lassan ráébred, egyre többet jelent neki a főnöke. Glassman újranősül, és igyekszik kompromisszumokat találni a vitás kérdésekben, pl. a fegyvertartásban. Reznick a betegségével vív harcot, míg Park a családját igyekszik újjáépíteni. Közben elvégzik az első önálló műtéteket, amputálnak, szerveket ültetnek át, találkoznak egy fiatalemberrel, akinek az agydaganata miatt két személyisége is kialakult.

A kórházas sorozatok közül az egyik, ami még mindig elég sikeresen fut, Dr. Shaun Murphy világát bemutató The Good Doctor. A bevált recepten keveset változtattak a 3. évadra, de már itt is érezni azt, ami a régen futó sorozatok rákfenéje.

Az ilyen sorozatokban fontos az is, mi történik a szereplők magánéletében. Minél régebben fut a sorozat, annál több lesz benne a szappanoperákat idéző részlet. Gondoljunk csak bele! Fix stáb van, és a karaktereknek szerelmi téren is keresgélni kell a boldogságot. Egymással járnak, és egy ponton már úgy érezni, mindenki próbálkozott már majdnem mindenkivel. Azért itt még nem tart ez a sorozat, de egy-egy karakternél már volt ilyen érzésem. Melendez az egyik kedvenc doktorom, de már komolyan zavart, ahogy megy végig a kolléganőkön. A menyasszonya is itt dolgozott, majd jött a kapcsolata Limmel, és az évad végére igencsak szerelmes mondatokat engedett meg magának egy újabb kolléganő irányába. (Az már más téma, hogy az évad végére mit léptek meg a karakterével kapcsolatban.)

Shaun kapcsán mindig fontos, hogy ő Asperger-szindrómás. Az orvosi karrieren túl az ő magánéletei szálai emiatt mindig kicsit mások. Most sincs ez másként: már kialakított magának egy életstílust, lettek barátai, így a szerelmi életét vették elő ebben az évadban. Carly egyre jelentősebb szerepet kap, és vele megmutatják azt is, hogy nem lehetetlenség az intimitás elérése sem érzelmi, sem fizikai téren, de mindkét félnek komolyan el kell kötelezni magát, és dolgozni azon, hogy működjenek a dolgaik.

Bár eleinte nem nagyon kedveltem ezt a nőt, a végére komolyan sajnáltam, amit a karakterével tettek. Shaun körül kezdetektől ott van Lea, és nem bírták ki a készítők, hogy az érzelmileg erősebb Shaun körül ne kavarják a szerelmi háromszögelést. Ez volt az a vonal, ami leginkább szappanosra sikerült. Még akkor is, ha drámát igyekeztek abból faragni, hogy egy nő azt meri mondani, hogy nem akar kapcsolatot, mert a lehetséges partner olyan betegségben szenved, amelyről ugyan nem tehet, de amellyel olyan plusz terhek járnak, amelyet nem akar vállalni. Talán nem szép, de abszolút emberi döntés és érzés.

Ebben az évadban az orvosi esetek nem fogtak meg annyira. A magánéleti vonal sokkal erősebb is, és maguk a betegek sem lettek emlékezetesek. Ahogy próbáltam eseteket felidézni magamban, rá kellett jönnöm, hogy egy másik sorozat (The Resident) esetei jutnak csak eszembe. Visszavettek abból is, ahogy Shaun egyedi látásmóddal gondolja át az eseteket.

Az évadzáróra viszont húztak pár merészebbet az írók, amelyek közül mindent még nem is volt időm feldolgozni. El mertek köszönni egy fontos karaktertől, és a 4 rezidensből 2-nek alakították úgy a dolgait, hogy akár tőlük is búcsút vehetünk. Majd kiderül, mennyi mindent vonnak vissza a 4. évad elején.

Majd meglátjuk, merre haladnak tovább. Azért remélem, nem a családalapítás jön.

 

The Good Doctor - 5/4 a szerelmi szálak bonyolítása kezd szappanos lenni, de az esetek és a színészek eladják.

https://www.youtube.com/watch?v=DbzgeoLFqg0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4815593110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása