Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hajsza élő adásban

2020. május 26. - BBerni86

Rendőrös, gyermeket megmentős, élő közvetítéses.

Frank most járőrözik, de nem volt mindig így. A férfi karrierjét megtörte egy ügy, melyben a sajtó őt tette felelőssé egy gyermek haláláért. Keményen dolgozik, hogy bizonyítson most magának és a rendőrségnek is. Amikor egy erőszakos, körözött bűnöző sodródik az útjába, a parancs ellenére üldözni kezdi, sarokba szorítja, és amikor a férfi agyonlőné, ő lesz a gyorsabb. Ám ezzel is csak rossz pontokat szerez: a férfi gyerekrabló volt, és a halálával nem5_26hajsza-elo-adasban.jpg maradt nyom, amely elvezetne a rendőrfőnök lányához, aki 1 órán belül meg fog fulladni. Franket felfüggesztik, de ő ennek ellenére folytatja a nyomozást. A nyomába szegődött, élőben mobilról közvetítő blogos Avával kiegészülve követi a nyomot, amit rajta kívül más nem tartott fontosnak. Rohanniuk kell, miközben a másik elkövető mindent megtesz, hogy akadályozza őket, és egyre nő a nézettségük is.

Akciópapák – Liam Neeson volt az első fecske, neki még állt is valahogy az a szerep. Elindult viszont egy folyamat, ami jobb lett volna, ha nincsen. Olyan színészek, köztük drámaiak is, akiknek már nem kellene futni sem, hirtelen akciófilmekben kezdtek el szerepelni. Tarthatnánk szavazást, kinek melyik színész teljesítménye volt a leginkább kiábrándító. Nálam Sean Penn biztosan dobogón állna, és most Aaron Eckhart is felkerült a listára.

Volt egyáltalán korábban Eckhart akciófilmben? Igaz, ő volt Kétarc, de nem leverni próbálta Batmant a Sötét Lovagban. Szerencsére. Most viszont forgat egy akciófilmet? Nem fogom megérteni, miért hiszik, hogy idősen kell elkezdeni ilyen filmeket gyártani.

Már az elején igencsak fogtam a fejem, amikor azt láthattuk, hogy Frank, őt játssza Eckhart, mennyire fitt. Hogy indul a napja? Kemény edzéssel. Igaz ugyan, hogy már szolgálatban a kissrácok is a korán élcelődnek, de lenyomja a fekvőtámaszokat simán és úgy húzódzkodik még, mint Oliver Quinn Zöld Íjász fénykorában. Viszont, egyáltalán nem hiteles. Akárhányszor egy közelibb képen látom az arcát, azt látom, hogy ő bizony megöregedett. Mondjuk, a film képes ilyen dolgokat elkövetni: az elrabolt kislány apját Giancarlo Esposito játssza, akit különben bírok, de inkább nézném egy 11-12 éves kislány nagyapjának, nem az apjának. De itt Eckhart a vasember rendőr, mit akarok akkor?

Akciófilmnek még csak elmennek, ezt a filmet konkrétan végig rohanják, üldözik és lövöldözik. A nyomozás igazából csak annyi, hogy Ava barátnője neten megkeresi az adatokat, mire rendőrünk és Ava már rohannak is tovább. Vagyis, ha az agyunk kikapcsoljuk, és nagyon igyekszünk nem Eckhart arcára nézni, akciófilmnek még elmenne.

Csakhogy! Nem bírtam kellő mértékben kikapcsolni az agyam. Már az alapkoncepció is zavart. Egy kislányt akarnak megmenteni, fontos lenne, hogy rajta tudjanak ütni az elkövetőn, aki ne ártson korábban a gyereknek. Erre sugározzunk mindent élőben? Itt komolyan bejelentették élő adásban, hogy mennek a rosszfiú rejtekhelyére. Aztán csodálkoztak, hogy a bűnöző rajtuk tudott ütni, és pl. beléjük ment autóval. Nagyon nehezére eshetett lenyomozni őket, amikor mindent láthatott a mobiltelefonján keresztül.

Akkor is idiótaság az akciók élő közvetítése, ha a film végére a közösségi szellemet példázták vele. Az emberek látták mi történik, tudtak menni segíteni. De tegyük szívünkre a kezünket! Ez lenne az emberek hozzáállása? Azokban a filmekben, melyekben halált szavaznak meg élőben, végignézik a kínzásokat, amiket azzal meg lehetne szakítani, hogy kikapcsolják a készülékeket. Megteszik? Nem, nézik tovább. Ez inkább olyan, amit hitelesnek érzek. De ide kellett a happy end, és valamivel indokolni, hogy volt értelme mobillal (!) rohangálni és élőben közvetíteni a történteket.

Javasolni senkinek nem fogom a megtekintését, erősen közepes darab rossz szereposztással.

 

Hajsza élő adásban - 5/3 a történetben is van némi logikai gond, a kivitelezés se tökéletes. Pörgős, ám hősünk öreg.

https://www.youtube.com/watch?v=OiKzf4EF7xk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7815718106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása