Minden napra egy film

Minden napra egy film

A futár

2020. november 13. - BBerni86

Menekülős, harcos, életet mentős, zsoldosos.

Ezekiel Mannings nem simán alvilág figura, hanem olyan hatalmasság, akivel nem szokás újat húzni. Évtizedek óta igyekeznek börtönbe juttatni, eddig sikertelenül. Most azonban van egy szemtanú, aki tanúskodni is hajlandó ellene. Védőőrizetben várja, hogy másnap megtehesse a vallomását. Hamarosan futár érkezik, és mindenki a_futar.jpgdöbbenetére a csomagból a Nick őrzésével megbízott ügynök mérges gázt szabadít el. Végezne a futárral, a tanúval is, úgy adva el a dolgot, mintha a futár lett volna a merénylő. Azzal azonban nem számolt, hogy a nő egykori katona, aki nagyon nem díjazza, ha fizetés helyett meg akarják ölni. Nem csak visszatámad és végez az árulóval, de Nicket is kimenekíti és életben tartja. A speciális osztag egy óra múlva érkezik, addig marad ideje a másik árulónak végezni Nickkel és az egyre nagyobb gondot okozó futárral. Ezekiel már várja az eredményt…

Hol is kezdjem? Nem számítottam nagy filmélményre. Azt már megtanultam, hogy Olga Kurylenko nem a színészi tehetségével szerez szerepeket. Charlize Theron, aki szintén egy nagyon szép nő, tőle elhittem, hogy fél kézzel leveri a pasikat. Olga… nem az a szint. Ő inkább egy szép nő, aki jól mutat a vásznon, és B filmekben kamatoztathatja is a küllemét.

Viszont, ott van a stáblistán egy Gary Oldman is, így azért nem annyira buta akciófilmet vártam, mint amit végül kaptam. Komolyan fogtam is a fejem, hogy Oldman ennél sokkal igényesebben szokott válogatni. Ok, tudom én is, van az a pénz…

A durva az, hogy még nem is ők ketten fájtak a legjobban. Olga Kurylenko azt nyújtja, amit mindig. Jól néz ki, 2-3 nézéssel lejátssza a filmet. Oldman sablonos rosszfiú, aki a nézésével büntet, amit fokoz a szemkötője. Mi lehetett annak a célja? Elég röhejese néz ki, és az is szinte komikus, amikor egyszer lekerül, és Mannings tanulmányozza a saját arcát. Amit Shah végig menekülheti a filmet, neki se kellett nagy paletta.

Viszont, van egy William Moseley is a filmben, akit Narnia óta meg is ismerek. De ennyire ripacsnak még nem láttam, noha játszott élveteg buliherceget is már. Olyan üvöltözést és hisztit vágott le, hogy egyáltalán nem profi kommandósnak és gyilkosnak látszott, hanem… Nincs is rá jó szó. Elmegyógyintézetbe illő őrültnek?

A színészeket akkor kiveséztük – a karaktereik annyira semmilyenek, hogy azzal mondjuk nem is nagyon lehetett mit kezdeni. 1-2 mondatnál többet senkiről nem lehet tudni, másokról annyit sem. Itt a jellemek teljesen lényegtelenek.

Nézzük a történetet! Ami szintén fájdalmas. Kiszámítható, és olyan semmilyen. Ketten menekülnek, néha visszaütnek, és ennyi. Egyszer ugyan megcsillant a remény, hogy átmennek a 24 formátumába és real time pörgetéssel látjuk az osztag érkezéséig hátralevő 1 órát. De nem ezt választották, folytatódott a film ugyanúgy.

Különösebben nem is lehet mit mondani a cselekményről, a menekülés és visszaütés a két dolog, amit variálnak. Legfeljebb a módszer változik, a lényeg azonban nem.

Viszont, ami kicsit menti, hogy egy-egy akciójelenet egészen nézhető lett. Igaz, nem reálisan nézve, hanem a Halálos iramban széria szellemében. Mit számít, mennyire szegi meg a fizika és a logika szabályait, amíg jól néz ki?

Kihagytam valamit? A casting nem tűnt rossznak, de az eredmény csalódás. Akad egy-egy látványos akció, de különben üres a sztori. Humort keresve se találni benne.

Vagyis, ennyi. Újabb akciófilm, ami nélkül nem lett volna hiányérzetem.

 

A futár - 5/1,5 van benne egy-egy látványosabb akciójelenet, különben siralmas. Moseley, miért?

https://www.youtube.com/watch?v=cERrVZk94wY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2316284706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása