Minden napra egy film

Minden napra egy film

Archer

11. évad

2020. december 13. - BBerni86

Kémes, családi, barátos, bajba kerülő.

Sterling Archer évek óta kómában fekszik, már mindenki lemondott róla. Archer azonban felébred, és döbbenten fedezi fel, mennyit változott a világuk, mióta ő álmodott. Az anyja újra elindította a céget, ami jobban megy, mint valaha. Megbecsült bérkémek lettek, amellyel a CIA is dolgoztat. Lana férjhez ment egy kórházban megismert idősebb férfihoz, az Archerrel közös lánya bentlakásos iskolában tanul. Cyril kigyúrta magát, és átvette Archer 12_13archer.jpghelyét az akciókban. Cheryl minden káros szenvedéllyel felhagyott és egészen normális nő lett belőle. Archer azonban visszatér, és hamar minden a feje tetejére áll, és elkezdenek visszatérni a régi módszerekhez. Közben pár meglepetés is akad: mint Barry, aki újra a szövetségesük. Vagy Malory és a csapat ügyködése, hogy felvegyenek egy inast Archer mellé. Néha igazán érdekes arcokat sikerül beszervezniük…

Azért 11 évad az 11 évad. Egy zsáneren belül nehéz újat mutatni. Az Archer azzal újult meg anno, hogy a főhős kómába esett, és minden évadban egy másik zsáner paródiáját mutatták be. Jártunk kalandfilmben, sci-fiben többek között.

A 11. évad azonban próbál visszatérni a gyökerekhez, ahonnan elindultunk. Megint kémügynökség, megint az Archer és Lana közti pengeváltások, megint Cyril szekálása, megint a káoszba forduló akciók.

Vajon ennek nosztalgikusnak kellett volna lennie? Ha igen, nálam nem jött össze. Hiába voltak új elemek a sorozatban, ismétlés ízét éreztem és nem tudott szórakoztatni, amit láttam. Ha kicsit jobban rámennek arra, hogy mennyire mások lettek és Archer mennyire nem tud beilleszkedni, talán jobban élveztem volna. Itt viszont mindenki más változott Archer miatt, és visszajutottunk a kezdőpontra. Ezt pedig nagyon tudtam utálni.

Konkrétan azt láttuk, hogy mindenki jobban volt, működött az élete és talán még jobb emberek is voltak, majd visszatér Archer és mindenki elzüllik. Ok, ez egy antihősökkel teli sorozat, ahol lőnek és isznak, őrültségeket csinálnak, de a karakterek leépítésével elérték, hogy minden fejlődés is ment a kukába.

Az ügyek nem maradtak emlékezetesek. Ami megmaradt, általában valamilyen személyes szál miatt ragadt be a fejembe. A Mortal Kombat paródia azért, mert Cyril ott még az új én volt, a menő ügynök, nem a kis dagi, akit Archer cikiz. A kettős randi Lana és férje társaságában, ahol Archer majd belepusztult, hogy beszóljon egykori szerelmének. Amikor inast kerestek, és sikeresen felvettek egy bérgyilkost, aki rájuk vadászott. Ahogy Malory még a közelgő világvége mellett is alkoholt keresett. Barry, aki az egyik kedvenc mellékszereplőm, és most újfent jófiú, vagy valami olyasmi.

A látványvilága olyan, ahogy az utóbbi években megszokhattuk. Az akciók, a hátterek fejlődnek és egyre szebbek, miközben a karakterek ugyanolyanok már 11 éve. Azért abban is találnék poént, ha elkezdenék tényleg öregíteni őket. Archer a botjával már majdnem kelt olyan hatást néha, de csak néha.

A karakterek kapcsán már említettem, mi a bajom. Végre volt fejlődés, és tényleg jobbak lettek Archer kivételével. Majd az évad során ezt elvesztették, és maradtak a régi önmaguk. De én már nem akarom ugyanazt nézni, amit 10 éve láttam már.

Nem tudom, merre akarnak tovább haladni a cselekménybe, de sajnos már nem is nagyon érdekel. A kómás évadváltásokat legalább vártam – ezt nem.

 

Archer - 5/3 jobban szerettem az alternatív történeteket – már ott tartok, hogy Archer karaktere fáraszt.

ARCHER Season 11 Official Trailer (HD) H. Jon Benjamin - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7416335550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása