Minden napra egy film

Minden napra egy film

DuckTales

3. évad

2021. április 05. - BBerni86

Családos, kincskereső, titkos szervezetes.

A McDuck család továbbra sem pihen. Még Della is alig várja, hogy további kalandokat éljen át a visszakapott családjával. Adódik is egy remek lehetőség: a család elhatározza, hogy befejezik a híres kalandornő, Isabella Finch munkáját, akinek már nem adatott meg, hogy minden elveszett mitikus tárgyat felkutasson, melyekről a naplójában írt. A család viszont belevág, és olyan titkok nyomába erednek, mint a dzsinn lámpása. Közben aducktales.png világot is meg kell menteni, hiszen egy harci viadalon dől el, hogy kezdetét veheti-e a Ragnarök. Scrooge pedig a Föld visszatérő bajnoka. Miközben új barátokra tesznek szert, mint a Csipet Csapat vagy a repülő medve, Kit, egy új ellenség is feltűnik. A F.O.W.L. szervezete is a mágikus kincseket akarja, de nekik komor terveik vannak vele – a viaskodás közben nem egy családi titokra is fény derül. Kik Webby szülei? Hogy indult Scrooge és Glongold viszálya?

Úgy tűnik, 3 évadot élt meg az újjáélesztett Kacsamesék. A harmadik évadba szépen bele is tudták sűríteni, amiért érdemes volt gyerekkorom kedves meséjét újjáéleszteni.

Az egyik legjobb része az volt, ahogy újraértelmezték a korábbi évadok történéseit. Abban is volt csodalámpás rész is – most van hasonlóság, de nem ugyanaz a kettő. De szépen ki lehetne szedegetni, melyik történeteket mesélték újra. Visszatérő motívumok, de módosítások adtak külön ízt neki. Már teljesen rá is kaptam, hogy miben más és mégis ugyanaz a sorozat.

A Disney nagy univerzum építő, és ezt most itt is bemutatták. Fogták gyerekkorom Disney meséit, és szépen elhelyezték őket ebben a játéktérben. A F.O.W.L. kísérletezik állatok értelmessé tételével – mi lesz a végeredmény? A Csipet Csapat, akik itt ki is szabadulnak a kísérleti laborból, és segítenek a kacsáknak. Amikor egy elveszett szállítmányt keresnek, a repülőgépük tönkremegy, kit bérelnek fel szárnyalni? Kitet, aki a Balu kapitányban Balu segédje volt és azon a félholdon légszörfözött. Most már felnőtt medve és ő vezeti a Vasmadarat. De egy beépített akció során Donald megismeri Daisy-t, beköszön Plútó és még sorolhatnám. Na, még egyet. A végén előkerül a gumibogyó szörp is.

Nem csak a nosztalgiám adja el, kalandos sorozat anélkül is, de ezekkel kiválóan alkalmas arra, hogy a már felnőtt nézők is visszataláljanak a mese világába.

Jól működik, hogy egyszerre átívelő a történet és minden rész külön kaland is egyben. Egyre közelebb kerülnek a F.O.W.L. vezetőihez, miközben vetélkednek a különféle mágikus tárgyakért. Akad kémfilmes betét, sci-fi és tiszta fantasy is, miközben egy kincskeresés mese verziója is. Van kis humor, van kis kaland, és az egész át van itatva a Disney védjegyének is beillő családi értékek hangsúlyozásával.

Nem csak a McDuck klánban olyan fontos szó a család. Az évad gonoszáról is ki fog derülni, hogy családi oka van annak, amit itt művel. Magica is egy családi tragédia miatt vált Scrooge egyik legnagyobb nemezisévé. De még a Beagle bűnözői családban is azt találjuk meg, hogy minden bűn mellett ők család is. Másban ezt talán negatívumként is értékelném, de mivel Disney, és tőlük ez alap, nem zavart.

Grafikában a megszokott formában haladnak tovább. Bár még mindig azt tartom, hogy gyerekkorom meséje vizuálisan jobban tetszett, már erre is teljesen ráállt a szemem és korrektnek látom. Pláne, hogy a szinkron is erős lett. Scrooge David Tennant, remekül. De kit idén még kiemelnék, Fenton, akiből a RoboKacsa lesz. Lin-Manuel Miranda a hangja!

Abszolút szeretem ezt a mese sorozatot, és én sajnálom is, hogy elkaszálták.

 

DuckTales – 5/4,5 humoros, kedves mese, ami a családi értékeket és az egyéni erősségeket emeli ki.

DuckTales 2017 Season 3 Episode 1 "Challenge of the Senior Junior Woodchucks!" (Part 1) - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9516490902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása