Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bull

5. évad

2021. május 29. - BBerni86

Családos, tárgyalásos, baráti közösséges.

 

A TAC hónapok óta zárva – amíg a vírus tombolt, tárgyalások sem voltak. Nem volt munka. Bull mindenkit hazaengedett, a fizetésüket is folyósította. Így nagyon kell az újbóli nyitás, újabb ügyfelek, hiszen anyagilag kimerült a cég. A vírus miatti változásokhoz pedig alkalmazkodni kell: nincsenek nézők, így nem lehet a tükör esküdteket bevinni a tárgyalásra. Az esküdtek maszkban, üvegfal mögül nézik a tárgyalást – nehezebb olvasni bennük. A munkatársak között is változás lesz: Chunk megszerezte az ügyvédi diplomát, és már ő is visz ügyeket. Benny államügyésznek indul, és ha nyer, kilép a cégből. Bull pedig újfent nősülésre adja a fejét: Izzyvel nevelik a lányuk, és készülnek megint egybekelni. Közben védenek gyerek visszaszerzőt, autólopásba keveredett tinit, sürgősségi osztályos orvost, egyszerre a kilakoltatás ellen ágáló lakókat és a céget, aki kitenné őket.bull_1.jpg

 

A Bull 5. évada is egyike azon sorozatoknak, melyekben van COVID és a cselekményre is hatással van a helyzet. Még abba is belevették, hogy miért később kezdődött az évad, s így miért kevesebb 6-7 résszel, mint általában egy évad.

 

Érdekelne is, mennyire a valóságot vették alapul a bírósági ügyeknél. El tudom képzelni, hogy ott is vannak megszorítások, akár ilyenek is. Próbáltak ebből a legtöbbet kihozni, de az alapkoncepciót fenyegette az új felállás.

 

Így ez az évad még inkább elment abba az irányba, amit nem tudok szeretni. Egyrészt, már alig kapunk abból valamit, hogyan akarnak hatni az esküdtekre. Nincs kiválasztás, nincsenek taktikák, nincsenek a tükrök sem, akiken lemérnék a munkájukat. Nem is értem, akkor pl. Marissa miért jár be dolgozni és mit csinál – ő elemezte a tükrök reakcióit, de most ők nincsenek… akkor mit néz a monitorokon?

 

Nem krimi, ez már csak simán egy tárgyalásos sorozat, amiben kicsit nyomoznak, kicsit a tárgyalást látjuk. Nagyon kezd emlékeztetni a Chicago Justice egyetlen elkészült évadára. De a Bull valami más volt eddig – kiírták belőle a pszichológiát!

 

Azt sem szerettem, hogy az ügyek a részek jó 90%-ában tükrök a főszereplők élethelyzetére. Bull valami dilemmában van a magánéletében? Pl. hogyan kérje meg Izzy kezét megint. Akkor jön egy olyan ügy, amiben nagyon hasonló helyzetben volt a védencük, és az esetből Bull választ is talál a kérdésére. Már nem az ügy a lényeg, hanem Bull és a cég többi dolgozójának az ügyei. Nem véletlen, hogy talán mindenkinek volt személyes bírósági ügye idén. Egyre inkább családi szappan ez, ráadásul nem is a jó féle.

 

Azon még dilemmázok, mennyire tetszik, hogy Chunk előlépett ügyvédnek. Az dob a részeken, hogy most felváltva visz ügyeket Benny-vel, így nem mindig ugyanaz a felállás van a bíróságon. (Vissza tudom sírni, amikor más ügyvédek mellett is dolgoztak, nem mindig a sajátjaikkal.) Viszont, ezzel megint vesztett egy színt a sorozat. Chunk korábban tanította a vádlottakat a megfelelő öltözködésre és viselkedésre – most már ez is teljesen megszűnt.

 

A stáb nagy részével látványosan nem tudnak mit kezdeni. Marissa legalább még beszél Bull-lal, de Danny és Taylor – elsősorban ő – kínszenvedve kap egy-egy mondatot. Nem fontosak, és amikor valami magánéleti szálat hoznak nekik, az is borzalmas. Itt is Taylor a rosszabb: a volt férjével ez a szál rémes. Arról már nem is beszélve, annak idején úgy vették fel, hogy neki a fia az első. Már más a felállás… ha túlóra, megy a bébiszitter.

 

Sajnos annyira kevés az ügyvédes sorozat, hogy kínomban is nézem még. Pedig most csak egy tényleg jó rész volt, amikor visszatértünk a kezdetekre, és láttuk a TAC indulását.

 

Foglaljuk össze? Egyre érdektelenebb ügyek, amíg a magánéleti hozadékuk miatt érdekesek. Kiüresedett szerepek, és ügyvédes családi – baráti szappan már csak. Kár érte…

 

 

Bull – 5/2 az utolsó 2-3 rész volt nézhető, különben ez már családias szappan – kezdem nagyon unni.

 

Bull 5x14 Promo | Under the Influence | Bull Season 5 Episode 14 Promo - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9616567888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása