Minden napra egy film

Minden napra egy film

Balthazar

3. évad

2021. július 03. - BBerni86

Nyomozós, baráti körös, régi ügyet tisztázó.

Balthazar a barátja halálával már nem képes megbirkózni. Pontosan tudja, hogy minden ellene történt: túl közel került, ezért terelte a tettes az egykori mentorára a gyanút, majd végzett is vele. Mindent hátrahagy, és búcsú nélkül elmenekül. Hajózik, de időnként meg kell állnia ellátmányért. Balszerencséjére egy olyan szigeten köt ki, ahol egy holttestet mos partra a víz. Meg kell vizsgálnia a testet, és egyértelmű, hogy gyilkosság történt. Bejelenti, és Helene már rohan is a helyszínre. Miközben az ügyön dolgoznak, Balthazar lassan belátja, hogy haza kell térnie és visszatérnie a mókuskerékbe. Helene elfogja a neje gyilkosát, és a két ember egyre közelebb kerül egymáshoz. A gyilkossági ügyek mellett flörtölnek, de mire ténylegesen előre lépnének, visszatér Maya és Balthazar igyekszik boldog lenni a nő oldalán. Már nősülés és családalapítás a téma, de Helene rosszat érez…balthazar_2.jpg

Ezzel beértük a sorozatot. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt, olyan nyitott vége van, hogy az egy pofonnal felér. Persze, azt gondolja az ember, hogy a főszereplőt nem ölik meg, de engem úgyis az érdekel, mi lesz a gyerekkel. Lehet szeretni egy olyan gyereket, akinek az anyja azt tette, amit? Az viszont ok, hogy az eredeti mind lement, és nem kell visszamenőleg keresni a korábbi részeket.

A Balthazar továbbra is két fő részre osztható. Vannak a napi ügyek, vagyis egy-egy gyilkosság, amit az aktuális részben megoldanak. Továbbra is igaz, hogy ezeket csavarják, és nem egyértelmű már az elején, ki a gyilkos.

Valamint, még mindig téma, hogy ki ölte meg és miért Balthazar első feleségét. Ugyan most már ott lesz a gyilkos a börtönben, de még mindig van rejtély mellette. Balthazar próbál távol is maradni, és a jövőjére koncentrálni. Utáltam is, amikor Helene a végére összerakja a teljes képet – Balthazarral párhuzamosan – és ezzel visszakanyarodnak a szappan felé.

Hiszen, harmadik jellemzőként fel lehetne írni, hogy folyamatos a kémia és flört a boncnok és a nyomozó között. Mivel én nem drukkoltam nekik, ez zavart is. Erősen drukkoltam, hogy Helene hozza rendbe a házasságát, de az évadot már elvált asszonyként kezdi. Nem tudom könnyen lenyelni, hogy anyának mennyire rossz a nő. Most teljesen úgy nézett ki, hogy a férjévek együtt a gyerekeit is hátrahagyta. El vannak intézve annyival, hogy a gyerekeknek is jobb lesz így.

A sorozat kivitelezése továbbra is megállja a helyét az amerikai sorozatok ellen is. Saját stílusa van, sok helyszínen forgatnak, mozgalmas és igyekeznek sokszínűek maradni. Itt még csak azzal sem lehet vádolni a készítőket, hogy a szereplők folyton ugyanazt a ruhát hordják. Vagy az csak engem idegesít, hogy nem egy sorozatban mindig ugyanaz a mez van a szereplőkön? Balthazar szeret öltözködni, Helene ruhatárában is akad pár jobb darab és Maya is kifejezetten szép nő, aki akar és tud is öltözködni. Tudom, krimiben nem ez a lényeg, de azért örültem neki, hogy van igény benne erre is.

Az összes színész visszatért, és korrekten hozzák a szerepeiket. A két főszereplő is kapott egy-egy új színt. Helene és a féltékenység – de Fougerolles finoman hozta, egy-egy kis gesztussal és tekintettel mutatta, hogy Helene lelkében mi zajlik. Sisley látványosabb eszközökkel dolgozik, és feltűnőbb, Balthazar éppen min megy keresztül.

Lesz-e folytatás? Neten már látni híreket, hogy Helene távozik és ki lett az új színésznő a helyére. Hamarosan kiderül, hogy folytatódik a történet.

 

Balthazar – 5/4 van humora, vannak érdekes bűnügyi ügyek, de ez a sorozat is a szappanopera felé megy.

Acorn TV Exclusive | Balthazar S3 | Official Trailer - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6216611614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása