Minden napra egy film

Minden napra egy film

What we do in the Shadows

3. évad

2021. október 31. - BBerni86

Vámpíros, tanácsot vezető, válsággal szembenéző.

Guillermo lemészárolt mindenkit, aki a gazdái ellen kicsit is fenyegetően lépett fel. Most nem is tudják, mit kezdenek a szolgával, akiben vámpírvadászok vére csorog. Bezárják, és próbálják hipnotizálni is, hogy őket soha ne bánthassa. Guillermo könnyeden kijár a ketrecből, a vámpírmágia rég nincs rá hatással, de megjátszik mindent, hogy újra bízzanak benne. Nem kis meglepetés éri őket, amikor a szolgájuk viselkedéséért nemwhat_we_do.jpg büntetést kapnak, hanem értékelik, milyen gyilkos indulatok vannak a csapatban. Kinevezik őket a helyi Vámpír Tanács élére. Kapnak egy asszisztenst és korlátlan hatalmat. A szokott módon, semmihez sem értve látnak neki a feladataiknak, és némi segítséggel legalább az általuk okozott problémákat igyekeznek megoldani. Így vadásznak elveszett vámpírősre, vagy éppen küldöttséget fogadnak születésnapi bulival összekötve.

Eddig szerettem ezt a sorozatot, de már eljutottunk arra a pontra, ahol fárasztónak és gyakran gyerekesnek tartom a humorát. Komédia, nevetni kellene rajta, de lassan már csak bosszankodni tudok miatta.

Pedig, idén, kitaláltak egy olyan keretet, ami összefogja a 10 részt. Ez a szerencsétlen csapat hatalmat kap, és ezzel járnak feladatok. Mivel nem éppen észlények és nem illenek a korba, szerencsétlenségre további bajokat tetéznek csak. Mégsem sikerült értelmesre összerakni a részeket. Ugyan igyekeztek rendszeresen valami Vámpír Tanácsot érintő kérdést betenni, nem az vitte el a részeket és gyakran nem is igazán volt ötlet a történetben. Most komolyan, a szökött vámpír ősre egy üres bevásárló központban vadásznak? Sehol senki, csak ők, meg a szökött vámpír. Izgalom nulla, az meg nem vicces, hogy a másik vámpír ős egy gyerekautóba ülve köröz köröttük. Jó, első pillantásra az tudott lenni, de utána az egész részben végig már nem.

Ha már a humora. Erre az évadra egyre jobban mennek le arra a szintre, amit semmilyen téren nem tudok díjazni. Az altesti humor, de nagyban. Amikor Colin Robinson új szobába költözik, mi az első dolga? Tele fingani. Utána meg az egész részben mindenki fintorog a szag miatt. Amikor egy szigetre elmennek kirándulni? Találkoznak egy szirénnel, aki félig csirke. Már ez eleve nagyon abszurd és nekem nem vicces, de amikor a szerelmi jelenet közben még le is tojja a férfit… Sorolhatnám tovább, ez a 10 rész halmozta az ilyen, az én humoromtól nagyon eltérő poént.

A karakterek eddig is tudtak idegesíteni, és ez csak fokozódik. Nandor lelki válságából a lehető legtöbbet kihoztak, az a szál rendben volt. De Nadja szerencsétlenkedése a babával, amiben a lelke lakik vagy Laszlo szokásos semmittevése már mélységesen untat. Annyira buták ezek a szereplők! Három életképtelen alak, és Colin Robinson csak egy fokkal jobb.

A külcsínre most se kellett túl sokat költeni. A Tanács kriptái nagy termek, a házuk a szokott és ha ki is mozdulnak, minden üres köröttük. Mintha direkt kerülnék az embereket. Mivel vámpírok, éjjel mozognak, és a sötétség is jótékonyan eltakar sok mindent. Trükkökben is csak az van, amit eddig is használtak: amikor gyorsan el akarnak menni, vámpírrá válnak és már szállnak is.

Minden színész visszajött, és valahol teljesen rendben is van, ahogy továbbra is viszik a szerepeket. Egyikről se hiszem, hogy ilyen idióta élőben.

A negyedik évad berendelését még nem láttam – nem is bánnám, ha itt lenne a vége.

 

What we do in the Shadows – 5/2 már nem nevetettet, inkább csak irritál. Ennyire debil egy bandát… + néha gusztustalan.

What We Do in the Shadows | Official Trailer - Season 3 | FX - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1116740972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása