Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bosszú

2023. február 03. - BBerni86

A podcast műsorok felfutóban vannak – sorozat már sok van, ami egy sikeres podcast alapján készült. Olyan is akad, amiben egy krimi kapcsán készítenek a szereplők ilyen műsort. Ezzel próbálkozik ez a film is, kisebb-bosszu.jpgnagyobb sikerrel.

Főszereplőnk, Ben be akar futni íróként, és egy podcast elkészítésén dolgozik. Az áttörés folyton elmarad, amikor egy texasi temetésre hívják meg – a család tévesen azt hiszi, hogy a halott Abilene az ő barátnője volt. A család, főleg a lány bátyja bosszúra készül, és Bent is be akarja vonni. Ebből meg jön az ötlet, hogy erről a bosszúról és nyomozásról, a különös texasi csodabogarakról kellene műsort készíteni.

Igazán azonban egy zsáner mellett sem kötelezi el magát – keresik Abilene gyilkosát. (Mert a család nem hiszi el, hogy valóban drogtúladagolás történt.) Mégsem igazán krimi. Elég egyedi humora van, és kifejezetten humorosnak szánt jelenteket tettek bele, de nem is komédia. Igyekszik Texast, az ott élőket egy külön társadalmi rétegkén megfogni, de nem is szatíra. Kicsit ez, kicsit az, némileg furának is éreztem ettől a végeredményt. Néha nagyon le tudott kötni, máskor meg az órát nézegettem, mikor lesz már vége.

Lassúnak éreztem, amiben alig haladnak az események. Kriminek gyenge is, de hét nem is nyomozók vagy a témához kicsit is értők erednek az eset nyomában, hanem egy író meg egy bosszúszomjas testvér.

A szereposztáshoz képest elég egyszerűek lettek a szereplők. Van, akiről annyira keveset tudunk meg, hogy az még klisének is kevés. Ben és Ty kapnak nagyobb szerepet, a családtagok meg közbe-közbe felbukkannak köröttük, de a többségről egy mondat se jutna eszembe. Különcök, de annyira mégsem, hogy erről meg is ismerjem őket. A guru Quentin kapcsán meg a szinkronhangja, ami húzta az idegeim. Meg is fordult a fejemben, hogy meg kellene hallgatni, Ashton Kutcher is így játszotta-e és beszélte-e, mert kb. olyan, mintha alaposan be lenne nyugtatózva.

Ha már emlegettem a szereposztást – ismert arc bőven akad benne, ha sztár nem is. Az a szint, ahol beugranak innen-onnan a színészek, de senki nem tud húzónévként kiemelkedni.

Látványelemet sem tudnék belőle kiemelni. Legnagyobb részt Ben és Ty járják a környéket, beszélgetnek ezzel-azzal, miközben készülnek a felvételek és időnként a férfi szerkesztője minősíti az elkészült anyagot. Az egyetlen jelenet, ahol valóban előkerül a fegyver és a címbeli bosszú is megtörténik, olyan semmilyen. De ebben a filmben nem is az akciót kell keresni, és nem csak azért, mert nincs benne.

Egész jó kritikái vannak, és tény, hogy nem egy hagyományos szórakoztató film. Nem is véletlen, hogy fesztiválokra vitték, majd kiadták. Nekem hol jobban, hol kevésbé tetszett, de annyira nem fogott meg, hogy akár csak egyszer is újra akarnám nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4918040720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása